Öğretmen öğrenciyi, öğrencinin akrabaları öğretmeni dövdü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Öğretmen öğrenciyi, öğrencinin akrabaları öğretmeni dövdü

Sakarya’nın Karasu ilçesinde ilköğretim okulu öğretmeni, tokat atarak uyardığı öğrencinin ağabeyi ve babası tarafından öğretmenler odasında dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan M.S, bir hafta önce koridor nöbeti tutarken yaramazlık yaptığını öne sürdüğü 8. sınıf öğrencisi B.K’yi tokat atarak uyardı.

Bir süre sonra öğretmenler odasına giren M.S’nin yanına gelen baba A.K. ve başka bir oğlu, oğluna tokat attığı gerekçesiyle M.S’yi dövdü. Darbedildiğini öne süren M.S, polise şikayette bulundu.

M.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencinin babası ve ağabeyi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Koridor nöbeti tutuğu 25 Şubat günü yaramazlık yapan B.K’yi uyardığını ifade eden M.S, şöyle konuştu.

"Bir ağabey, baba şefkatiyle iki tokat vurdum. Şiddete karşı olan bir insanım. Meğer bu çocuk sorunluymuş, gücüne gitmiş, hani kabadayı ya, haberim yok, görevime devam ettim. Öğretmenler odasında çayımı aldım, tam oturmak üzereydim bir veli içeri hışımla girdi. Ona yer verdim, ’buyurun’ dedim. Derken arkadan oğlu, önden o saldırdı, gerisini hatırlamıyorum. Meğer babası da mahallenin kabadayısıymış. Sorun bu. Çok utandım. Bir eğitimci olarak veliye yakıştıramadım ve bekledim belki sinirlidir diye. Kendine gelir, konuşuruz dedim. Polise bile haber vermedim"

Öğrencinin iki ağabeyi ve babasının şiddetine maruz kaldıktan sonra okuldaki diğer öğretmenlerin de tehlike altında olduğunu düşünerek polise yaşananları anlattığını kaydeden M.S, "Şikayetçi oldum ve rapor aldım. Ön dişlerimden biri kırıldı ve gözlerim kan doldu. Olaylar öğretmen arkadaşların gözlerinin önünde oldu. Öğretmenler odasında olduğu için 3 öğretmen arkadaş olayda tanık olarak polise ifade verdi" dedi.

Aradan bir hafta geçmesine rağmen velinin kendisinden özür dilemediğini belirten M.S, şunları söyledi.

"Mahkemeye gitmedik, veli gelsin dedim. Okul ve eğitim velilerle yürür. Bu olaydan sonra mahallede de şu intiba olur. Bu kötü bir örnek, bundan sonra o zaman herkes öğretmeni dövmeye gelecek, öğretmenler odasına kadar çıkacak. Veliyi bekledik geleceği yok. Siyasiler kol kanat gerip ’Veli bizim velimizdir, öğretmen kimdir’ mantığına getirmişler. Emin olun çok gücüme gidiyor. Her insanın onuru var. O zaman batıya gelen her öğretmen sizden değil, veli sizden mantığına geliyor. Ben onlara da dedim. Burada o zaman kaliteli eğitimci bulamazsınız. Kendimi huzurda ve güvende hissetmezsem çocuklarına ne verebilirim."

Kaynak

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Trajikomik bir olay.:)

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Pis cahil beş para etmez insanlar. Eğitimciler bu hayvanların evlatlarını adam etmeye çalışıyorlar ama gördükleri muameleye bak. Mahallenin kabadayısıymış peh.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Eskiden al bu çocuğu eti senin kemiği benim denirdi; şimdi millet cimrileşti hepsi benim diyor. :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
tamam da hırsızın hiçmi suçu yok

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Eğitim sistemi çökmüş, ağlayanımız yok. İlköğretimde disiplin kurulu yok bir şey yok. Sınıfta kalmak yok. Öğretmene saygı yok. Yok oğlu yok. Çocuk Allah bilir bire bin kattı da anlattı olayı. Allah, öğretmenlerimizin yardımcısı olsun.

Şiddete karşıysan uyarma yöntemimi kalmadı.

Laftan da anlar ya.:bored:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hem şiddete karşı hem de çocuğa 1-2 tane vuruyor. Sonra da yiyor dayağı. Hey Allahım ya.

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
zamanında bizde çok dayak yedik fazla abartılmış...

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Ne olursa olsun vurmaya hakkı yok,her davranışın bir cezası olur,ama dayakla değil hele bir eğitim kurumunda hiç değil.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ulan cocuga iki tane patlatmissin. sonra da babasinin sana attigi iki tokkattan sikayet ediyor. sonra da ben siddede karsiyorum diyor. bu ne lahana tursusu ? :)