OC fail sistem uyarısı alıyorum. Yardım!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zirvemen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zirvemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm arkadaşlar. Bilgisayar açılırken siyah ekran da "OC fail, Please setup to change of fail setting" uyarısı alıyorum. F1 deyince devam ediyor. Ne yapmam gerek bilgisi olan varsa yardım edsin lütfen bu olay canımı sıkıyor herseferinde açılırken bu uyarıyı alıyorum.

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok bilgim yok ama güç kaynağı ile alakalı bir şey gibi geldi bana. Birde bazı sitelerde bios a girip ayarları default yaptığınızda uyarı kesilecek diyorlar...

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kullandığım ve gördüğüm tüm Asus anakartlarda bu sorunla karşılaştım. Kesin bu anakartda Asus'dur :-)

O/C Fail -> OverClocking Fail

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bios a girip default ayarları yükle, save edip çık.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
işlemcine overclock yani hız aşırtma uygulamaya çalışmışsın genel de amd sistemlerde çarpan ayarı ile oynaynca çıkar bu hata ve gigabyte boardlarda hemen hemen bu hatayı verir pc yi açtığında hemen del tuşuna basarsan bios ekranına girersin ve F11 tuşuna basarsan fabrika ayarlarına geri dönercektir cihazın.
NOT: DELETE TUŞU İLE GİREMEZSEN F2-F8-F10 YA DA CTRL+ESC TUŞLARINI SIRASIYLA DENRSİN :)

zirvemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet dostlar dediğiniz gibi defultla iş halloldu kartım gigabite. ama ben işlemcinin performansınıda artırmak istiyorum bunu nasıl hallederim güvenilir bir over clock ayarları bileniniz var mı? varsa sölerse sevinirim

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ama Overclock öyle "güvenilir bir ayar" ile olmaz ki :(

O güvenilir bir ayarı kim verebilir biliyormusun:
Senin PC n ile aynı konfigürasyona sahip yani en azından işlemci anakart ve ram üçlüsü aynı olan ve sistemini overclock ile çalıştıran bir arkadaşın verebilir.

Overclock forumlarını dolaşmanı tavsiye ederim. Özellikle de RAM lerin markalı ise o markanın forumlarına bak ve orada senin anakartına sahip diğer kullanıcıların yaptıklarını oku.

OC u aşırı yapmayacaksan bios içerisinde stabil çalışacak bazı basit OC ayarları vardır: %3-%5-%10 gibi.

Bunları yapabilirsin, sisteminde de sorun olmaz.

emobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakarın asussa biosdan boota ordan da boot device optionsa gel wait for f1 hatasını disable yap

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlarda Söylemiş Emin olman için bende yazayım dedim Bios Ayarlarını Defult yap hata gider gitmezde Power kısmından F1 error yazan yeri disable yap bunları yap duruma göre ilgilenelim