Nvidia Masası Tercih Edilen Grafik İşlemci Sorunu

Oguz.Kaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim..

Lenovo z570 kullanıcısıyım. GeFORCE tipi ekran kartım var. Pes 2012, Fifa 2012 v.s oyunları yükleyip oynamaya çalıştığımda aşağıda ki resimde göstermiş olduğum hatayı alıyorum.

Bu sorunun çözümü ile ilgili yaptığım araştırmalarda Nvidia Denetim Masasın'da bulunan. Tercih edilen grafik işlemci tipini Yüksek Özellikli grafik tipi olarak değiştirmem söyleniyordu. Fakat Nvidia denetim masasında bulunan bu özellikte değişiklik yapamıyorum aşağıda ki resimde de görüldüğü üzere pasif olarak görünüyor ve değiştirilemiyor.

Bu konuyla ilgili yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

logat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım oynayamassın ekran kartın baya düşük dün bende denedim olmuyor Pes2012 Settine gir özelliklerde sistemine not veriyor ztn Gpu ve gpu ramin kötüdür girsen bile kapat hatası verir ekran kartı yenilemen lazım

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Pes 2012 de ekran kartın yetmiyorsa izin vermiyor .

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
3D Ayarların yönetilmesi kısmındaki Program Ayarlarına Ardından Ekle - Oyunun kurulu olduğu klasördeki pes2012.exe dosyasını seç ve Aç'a tıklat. 2. Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin kısmından Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seç ve Uygula'ya tıklat.

Benim dizüstündeki GT 520MX 64bit 1GB DDR3 ekran kartıyla Skyrim Elder Scrolls'u Yüksek çözünürlükte oynayabiliyorum.

@Oguz.Kaan

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ya nereye ekran kartı yetmiyor. Z570'de iyi bir kart var. O problem Optimus'dan dolayı. CPU'daki grafik yongası aktif olduğu için. [MENTION=6828]XuSeR[/MENTION] arkadaşın söylediği şeyi yaparsan problem kalmayacaktır :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar nvidia denetim masasında tercih edilen grafik işlemciye tıklanmıyo entegre gradık de kalmıs degısmıyo cozumunu bilen varsa acil yazsın

taylocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar nvidia denetim masasındaki sabit engre grafik ayarını nvidia ekran kartına geçirmek için tek çare var ,şimdi sizlere anlatacağım.kullanacağınız program nvidia inspector programıdır.istediğiniz her programı bu programla nvidia ekran kartına geçirebiliyorsunuz.ben kullanıyorum tek çare vede kesin çare bu işte...nvidia inspectorda internette free olarak indirilebilir..sizlere nvidia inspectorı ayarlama işlemlerine bugün onuda anlatacağım..çünkü program birazcık karışık gelebilir..

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PES'e göre PC kötü o yüzden bu hatayı veriyor.
Başka bir yolla PES'i açamazsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konuyu hortlatmış olacam ama konuyu açan arkadaş çözemediyse yardim edim dedim. Bende lenovo z570 laptopunu kullanıyorum aynı sorun bendede vardı. Çözümü çok basit birşeymiş. Laptopun ön tarafındaki Nvidia anahtarını açman gerekiyo.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim grafik işlemcisi butonu var fakat tıklanmıyor ve ekran kartı 2 gb ne yapmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar merhabe ben pese sağ tık yapıp grafik işlemcisiyle çalıştıra basamıyorum nvida denetim masasından da ayarladım ama hala diğer yazılara göre silik gözüküyo bilgisayardan anlayan arkadaşa sordum bilgisayar izin vermio dedi bilgisayardan nasıl izin alabilirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende metin 2 türk oynuyorum 8 yıldır şuan yeni bir bilgisayar aldım.açmıyor toplam kulanilabilir grafik belleği 14 mb bi yardımcı olsanız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam helal olsun aynı Pc den bende de var ve uzun süredir sorunu çözemediğimden pes etmiştim. Çok sağol.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konuyu hortlatmış olacam ama konuyu açan arkadaş çözemediyse yardim edim dedim. Bende lenovo z570 laptopunu kullanıyorum aynı sorun bendede vardı. Çözümü çok basit birşeymiş. Laptopun ön tarafındaki Nvidia anahtarını açman gerekiyo.
ya sen varya adamsın adam yemin ediyorum 6 aydır bununla uğraşıyorum bir yerde çözümü yok resmen tek attın allah razı olsun valla çok teşekkürler..