Nvidia Ekran Kartı Bios Güncelleme

Bu konuyu okuyanlar

Utku92

Dekan
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,339
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,839
Puanları
113
Yaş
32
Öncelikle bu işlemi yapmadan önce hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum. Çünkü çok riskli bir işlemdir. İlk olarak bu siteden TechPowerUp gpu-z yi indirip kuruyoruz. Ve ekran kartının bilgileri karşımıza çıkacaktır.

gpu.PNG


Burada 3 kısım önemli. Biz başkalarının yaptığı gibi custom veya rasgele olarak siteden girip herhangi bir bios sürümü seçmeyeceğiz. 2 yol var. 1. yolu paylaş simgesi var işaretli oradan submit to online database diyoruz. Bios sürümünü nete çekiyor. O sırada ekran gidip gelebilir normal bir durum. Sonrasında sayfa açılıyor. Eğer buradan yapmak istemezseniz techpowerup.com dan bios versiyonunuzu bulup da girebilirsiniz manuel olarak. Atıyorum bende gtx 1080 var bios versiyonumu siteden girip aratabilirim. Device id de tam olarak o karta nokta atışı yapıyor arama kısmında varsa çok daha doğru oluyor.

1614966776835.png


Mesela bu şekilde sayfa geliyor. VBios Version yazıyor o aynıysa sıkıntı yok. Sonrasında alta geliyoruz.



Adsız.png

Find compatible bios basıyoruz. Buradan tıklıyoruz. Ardından tarihe göre en günceli indiriyoruz.
Sonrasında NVIDIA NVFlash (5.670.0) Download Buradan indiriyoruz.
Aygıt yöneticisinden grafik devre dışı yapın öncelikle.
Sonrasında masaüstüne klasör oluşturup adını nvflash yapıyoruz. Programı içine atıyoruz sonra bios dosyasını da içine atıyoruz. Sonrasında cmd yönetici olarak giriyoruz. Komut olarak cd C:\Users\Utku\Desktop\nvflash yani klasör konumu yazıyoruz. Sonrasında nvflash "Bios adı" tırnak olmayacak şekilde enterlayıp yükleme aşamasına geçiliyor.
 

Çay Perisi

Profesör
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
938
Puanları
113
Yaş
81
BIOS anakarta göre yüklenmiyor muydu?
 

Son mesajlar

Üst