NotePad++da bir sorun yaşıyorum lütfen yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hanes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hanes

Asistan
Reaksiyon puanı
12
PHP ile bir script yazıyorum fakat yazdığım scripti çalıştır dediğimde tarayıcı üzerinden yazdığım koldarı görüyorum çalışır hallerini göremiyorum fakat bir hata mesajı da almıyorum sorun nedir acaba?

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
php kodlarını tarayıcı üzerinden çalıştırmayı deniyorsunuz sanırım.
xampp nedir diye araştırın. İçinde neler var onu da araştırın.
şuradan php derslerini izleyebilirsiniz, İngilizce bilmiyorsanız da izleyebilirsiniz, anlamadığınız şeyleri Google'da araştırırsınız. Buradaki anlatım sıfırdan zaten.

hanes

Asistan
Reaksiyon puanı
12
php kodlarını tarayıcı üzerinden çalıştırmayı deniyorsunuz sanırım.
xampp nedir diye araştırın. İçinde neler var onu da araştırın.
şuradan php derslerini izleyebilirsiniz, İngilizce bilmiyorsanız da izleyebilirsiniz, anlamadığınız şeyleri Google'da araştırırsınız. Buradaki anlatım sıfırdan zaten.
wamp kullanıyorum xamp yerine olur mu

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
wamp açıkken web tarayıcısına localhost yazın, kök dizini çıkacak orada oluşturduğunuz kodları içeren dosyayı seçmeniz gerekli. Tabii bunun için wamp server kök dizinine atmalısınız, Google'da arayın wamp üzerinde php kodları çalıştırma diye çıkar muhakkak.

hanes

Asistan
Reaksiyon puanı
12
wamp açıkken web tarayıcısına localhost yazın, kök dizini çıkacak orada oluşturduğunuz kodları içeren dosyayı seçmeniz gerekli. Tabii bunun için wamp server kök dizinine atmalısınız, Google'da arayın wamp üzerinde php kodları çalıştırma diye çıkar muhakkak.
teşekkür ederim sağ olun