SeeYouLater
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
Hocam ben soğutucu yerine jel torba kullanıyorum evde 7 paket fln jel var beni en az 5 saat götürüyorlar ama tabiki dışarı çıkınca sıkıntı 

kardeşimin kinde ek güç girişi yok usb adaptör kullanıyor tx stroam mu ne ucuz model oda bir şey çıkmadı iki tarafı dişi usb kablo vardı.
adaptör daha randımanlı olur çünkü cihaza ilave yük olmuyor chip setin ısındığını iddaa ediyorlar usb ile kullanınca 5v min 500mA olsun yeter.inşallah benimkinde vardır.peki usb adaptör le ac adaptörü aynı performansı randımanı verir mi ?
adaptör daha randımanlı olur çünkü cihaza ilave yük olmuyor chip setin ısındığını iddaa ediyorlar usb ile kullanınca 5v min 500mA olsun yeter.
yeter servo motor değil ki 1A çeksin.yani bu yeterli dediğin güç 2800 rpm yi tam tadında çıkarttırır ? peki.yardımların ve ilginden dolayı tekrardan teşekkür ederim. ^_^
adaptörle kullan notebookun fanı temizle.@ConfickerBelasi senin adaptör işi dediğin gibi çıkmadı doğrusu.Ne USB yle nede adaptörle düzgün bir verin sağlıyor.Altı üstü 10 derece bir fark.60 da nette takılıyorsam soğutucu takınca 52 falan oluyor.![]()
adaptörle kullan notebookun fanı temizle.
soğutucuyu adaptörlr kullan onunda ısınmaya katkısı olabilir.notebook u zaten adaptörle kullanıyorum,senin dediğin aparat bir işe yaramıyor doğrusu.yani daha fazla güc veremiyor.
az daha koyunca inca nın modeli vardı keşke ona baksaydık.direk adaptör bağlanıyormuş.
10derece az değil ben benim asrock 775i945gz'nin 945gz chip sete minik fan ekledim 7 derece fark oldu ki cpu tam dibinde.hayır inan hiçbir fark yok bizzat taktım denedim aynı havayı üflüyor havada aynı yerden çıkıyor. :closedeyes:
3800rpm değil mi?Bana az geldi.Tam gücü de almadığını düşünüyorum.Grçekten çok az üflüyor.bu masa soğutucuları iş görürmü ?
yanlış anlaşılmasın ben bi 20 bekliyordum. :mrgreen:
3800rpm değil mi?
onu neye takıyorsun? 500mA değilse yavaş dönüyor olabilir.hayır 2800 rpm ama şuanki verdiği verim 500 rpm belki çok az yani.
onu neye takıyorsun? 500mA değilse yavaş dönüyor olabilir.
valla sayılara o kadar takılmıyorum kapanmıyorsa sorun yok felsefesi ile kullanıyorum 10-15 iyi bir fark.klima varda etki edeceğini sanmıyorum ya.
peki dediğim şu masasoğutucuları nasıldır ?
kaç derece etki eder ?
valla sayılara o kadar takılmıyorum kapanmıyorsa sorun yok felsefesi ile kullanıyorum 10-15 iyi bir fark.
o zaman iade et çirkeflik yap bu kullanılmış de.Vallaha HP olunca 1 derece bile bi nimet.Ama bi fark atacaksa düzgün atsın bari.Aldığıma pişman oldum.Bu arada kullanılmış olacağı kanısındayım.Birisi iade etmiş olabilir.Kutu köşelerden yıpranmıştı azıcık.
o zaman iade et çirkeflik yap bu kullanılmış de.
o zaman acale et belki sorunlu.:mrgreen: Bilmiyorum ki 4 gün kaldı iade tarihinin bitmesine.
o zaman acale et belki sorunlu.
[video=youtube;qhl790fF4xw]https://www.youtube.com/watch?v=qhl790fF4xw&feature=youtu.be[/video]peki bunun yerine ne bakabilirim ?
şu masa vantilatörleri var birde şu var klibini cekmisler.
videodaki aynı benim klip bende bu şekilde koyarsam acaba aynı şekilde ısıyı düşürür ve verimini alabilirmiyim ?
[video=youtube;qhl790fF4xw]https://www.youtube.com/watch?v=qhl790fF4xw&feature=youtu.be[/video]
bu Türkiye'de var mı? üflüuor mu? çekiyor mu?çekiyorsa soğutması fark edebilir vantilatör de daha fazla hava üflüyor ama sesi çok olabilir senin kini açılmamışla değiştirsinler.
O şey havayı çekiyordur @ConfickerBelasi
peki benimkine oturur mu ? masa vantilatörü alamayabilirim masam kucuk . ama o cihazı gerekirse bantlarım
bu arada aklımda birkaç soru takıldı.
şimdi böyle 100 tl lik veya 200 tl lik notebook soğutucuları nasıl performans sağlayacak ? fanları büyük biyerde okuduğuma göre büyük fanlar yavaş dönermiş ama hava yelpazesi geniş olurmuş birde üstüne üstün olara hep 600 rpm veya 1000 civarı fan takıyorlar.
birde bu model nasıldır bu uzun süredir kafama takılan bir model : Inca INC-354BX Aluminyum Özel Dizayn Süper Sessiz 2x70 mm Fiyatı
o zaman o daha çok işe yarar uyum sorunu olmaz egzozlar hemen hemen aynı ölçülerde.O şey havayı çekiyordur @ConfickerBelasi