Hayırlı olsun diyorum, güle güle kullan. Ben de yeni bir notebook aldım ve internetten benzer durumları araştırdım. Sordum soruşturdum net bir bilgi alamadım. İlk önce kimilerine göre 15-20 kimilerine göre 14 saati geçmeyecek kadar şarj edilmeli, kimilerine göre önce piller tamamen boşaltılıp şarj edilmeli ve bunu ikinci kez tekrar yapmalı... Çelişkili cevaplar var. Ben ilk önce pilleri tamamen (aslında piller % 5 seviyesine inince kapanıyor zaten) boşaltıp sonra 15 saat civarı şarj ettim. İkinci kez aynı durumu tekrarlamadım.
teknosa dedim mi bi daha düşüneceksin![]()
arkadaım 15 saat fln dolum yapma gibi birşey saçmalıktan ibarettir
zaten fie taktıktan sonra 3-4 sonra doluyor artık dolmamaya başlıyor boşuna 10 saat daha beklemek çok saçma
bir de bazı aklı evveller taşınabilir bilgisayarların pil ömrünü uzatmak için pilsiz kullnımı öneriyorlar bataryayı çıkarıp direk prize bağlayın diyorlar aman diyim böyle birşeyi sakın yapmayın güya bunu yapınca pil ömrü uzuyormuş bil ömrünün uzadığı doğru olabilir ama boyle kullanırken oluabilecek herhangi bir güç kesintisi ile geri dönülmesi çok daha zor hatalara yol açılabilir tavsiyem bataryanızı fişe takın isdeğiniz zaman çıkarın alın yanıza götürün taşınabilirliğin keyfini yaşayın tam doldur tam boşalt gibi saçmalıklara kulak asmayın
Uzun bir süredir laptoplarda Li-ion bataryalar kullanılmakta. Bu pilleri uzun süre şarj etmeye gerek yok. İlk kullanımda da dolduğu an fişten çekebilirsiniz. Zaten fişe takılı olduğu sürece dolduktan sonra pile yarardan çok zararı olur. Ayrıca bu tarz pillere boşaltma ya da sıfırlama gibi işlemler pilin performansını ve dayanıklılığını kaybetmesine neden olur. İlk alığınızda bir miktar dolu olmasının sebebi de bu pillerin tam dolu halde uzun süre beklediğinde yarı dolu halde beklediği duruma göre daha çok dayanıklılığını kaybetmesidir. Ürünle beraber kutulanan bu pillerin fabrika çıkış doluluk oranı %40 civarındadır.
Türkiye ye gönderilen notebook bataryalarının ne kadarda Li-ion falan yazsada hepsi kuru tip bataryadır.Kuru tip bataryalar fabrika çıkısında sadece notebook un acılması için gerekli güce sahiptir ki zaten prize takmadan kuruluma geçemezsiniz
arkadaşım bir üstteki msjın tarih ve saatine bak o saatden beridir notebook açık daha sahura kadarda açık kalacak yaklaşık 5-5:30 gibi yatıcam artık sabah artık kaçta kalkarsam yine hmn bilgisayarı açıcam ertesi gün yine 5-5:30 a kadar açık kalacak herzaman prize takılı vede batarya üstündearkadaşlar benim notebook sürekli çalışıyor vaio notebook sürükli prizde ilk defa kullanıyorum diğer masaüstünde uzmanım diyebilirim ancak bu notebook işi çok farklı bana bilgi verir misiniz ? yada detaylı bilgi bulabileceğim bi adres ? Şimdi bilgisayar sürekli prizde bataryaya bakıyorum ısınmış bi sorun olur mu ?
arkadaşım bir üstteki msjın tarih ve saatine bak o saatden beridir notebook açık daha sahura kadarda açık kalacak yaklaşık 5-5:30 gibi yatıcam artık sabah artık kaçta kalkarsam yine hmn bilgisayarı açıcam ertesi gün yine 5-5:30 a kadar açık kalacak herzaman prize takılı vede batarya üstünde
![]()
resimde gördüğün gibi batarya 99 da ve prize takılı ve dolmuyor ben her zaman böyle kullanıyorum hiç bir zararını görmedim herkese de böyle tavsiye ediyorum