Notebook Fan Sorunu Çok Acilll !!!

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar lenovo g570 notebook kullaniyorum bundan 2 hafta önce fanım durup dururken çok yüksek ses çıkarmaya başladi ve bilgisayar deli gibi titreşim yaymaya başladi sonra bu böyle 1-2 gün devam etti kullanirken ilk açtigimda herhangi bi sorun yok ama biraz sarsıldıgında hemen tekrar titremeye başliyor fan deli gibi çalişiyor ses çıkartıyor ama hiç hava üflemiyor tamirciye götürdüm dedim böyle böyle adam dedi bi inceleyelim sonra dedi fan degişcek tamam degiş degiştirdi bi ton para verdim eve geldim pc i açtim yerinden kaldirmamla ayni gürültü tekrar başladi içini açtim baktim adam sıfır fan takmiş ama ayni sorun devam ediyor yani bu neden olabilir herhangi bişeyde temas etmiyor fana tertemiz ama ufak bi sarsinsitada bütün pc e titreşim yayıyor çok gürültü yapiyor ve hiç hava üflemiyor lütfen yardim edin.... Teşekkürler

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
abi temizleme ne demek sıfırını taktırdım

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bilgisayarı sallayınca fanın hızlandığına emin misin?
Bir işlem yaparken, veya bir virüs tarafından CPU %100 çalıştırıldığından ısı arttığından fan otomatikmen hızlanıyor olmasın?

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
cpu %5 lerde iken bile oluyor cpu ile alakasi yok hafif sarsilinca yerinden oynatinca oluyor

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
notebook u kaldirinca kasa esniyormus ve fanin dengesini bozuyormus boyle bisi mumkunmu

co-pilot55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanın bağlantısını kontrol edin kablo değiyo olabilir... Başka seçeneklerde olabilir fanın olduğu yerde kenarlarına bakın aşınma var ise fan tam oturtulmamıştır veya vida yuvasında sıkıntı vardır veya adi bir fan olabilir çok yüksek çalışmasında da ses yapabilir...

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Prize takmadan çalişincada çok ses yapiyor fanım mesela suan çok sessiz ama az bişi yerinden oynayayim ses yapiyor...
fanı çıkarttım hava verip döndürdügüm zamanda sesi yapiyor yani bi yere temas ettigini sanmiyorum hem fani yeni aldim eskisindede aynı sorun vardı yeni bi tane aldim gene devam ediyor anlamadim gitti :S

CaBr2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim fanda da aynı sorun vardı. Notebook u hiç tamire götürmemiştim önceden içini falan da açmamıştım. Götürdüm adam fan bozulmuş dedi değiştirmemiz lazım dedi tamam dedim. Değiştirdi 1-1,5 hafta sonra tekrar aynı olay başladı(zırıltı+titreşim)..
Tekrar götürdüm fanı ücretsiz tekrar değiştiririz dediler tamam dedim. Değiştirdiler getirdim eve.. 6 saat sonra tekrar aynı şey başladı. Şimdi yine götürcem isticem parayı başka yere götürürüm artık. Sinirlendirdiler arkadaş yapamıyosanız yapamıyoz deyin! Bu arada çözümü bulan var mı?

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben baska bi tamirciye goturdum bana fan boxuk degil dedi 40 lira istedi verdim 5-6 aydirsorunsuz kullaniyom