Nokia N97'ye Daha Fazla Ram!

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Ram konusundaki yetersiz durumuyla zaman zaman sıkıntılı anlar yaşatabilen N97 için bir üçüncü şahıs yazılım yayınlandı.

N97'nin bellek konusundaki sıkıntıları artık herkes tarafından kabul görmüş bir durum olarak dikkat çekiyor. Konuyu küçük iyileştirmeler ile düzeltme yoluna giden Nokia, özellikle ram canavarı üçüncü şahıs çoklu ortam yazılımları ve internet uygulamaları karşısında çaresiz kalıyor.
Yayınlanan firmware sürümleri ve ram patchleri ile kullanıcıların şikayetlerini göz ardı etmediğini gösteren Finlandiyalı üretici, bu kez Memory Reorganiser adı verilen üçüncü şahıs bir yazılımı duyurdu. Sadece 52 KB boyutundaki mobil program, yazılım güncelleme seçeneği ile edinilebiliyor. Memory Reorganiser'ı kurulum adımları da tamamlandıktan sonra "Uygulamalar" klasörü altına yerleşen simgesi ile çalıştırabiliyorsunuz.
memory_reorganiser_n97_haber1261500205.jpg
Beş saniye gibi kısa bir sürede gerekli işlemleri tamamlayan Memory Reorganiser, firmware sürümlerine ve cihazda yüklü olan yazılımlara göre farklılık göstermek kaydıyla, ram üzerinde 2 MB ile 6 MB arasında bir rahatlama yaratabiliyor.
Resmi bir mobil uygulama olduğundan Nokia güvencesi altında işlemleri gerçekleştiren yazılım, yaptığı kalıcı değişikliklerin ardından kendini siliyor.

:: Akıllı telefonunuzda an itibariyle kaç mb boş ram var? SDN forumlarında paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
 

StryKer

Doçent
Katılım
7 Temmuz 2008
Mesajlar
599
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
n97 alana ne diyim ben... Samsung i8910 HD alın rahat edin.. tek kelimeyle bi canavar.
 

cycloner

Asistan
Katılım
21 Eylül 2008
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Htc Hero alın 288 mb ram var be. Benim eski bilgisayarımda bile 2x256 ram vardı teknoloji nerelere geldi be
 

hukumran

Öğrenci
Katılım
31 Temmuz 2009
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Elimde nokia N70 var 2006 yılının telefonu, şu anda bu yazıyıda n70 imden opera mini 5.2 ile yazıyorum, şu anda aktif olan programlarımı jb taskman adlı rus yapımı programıyla yönlendiriyorum, çin yapımı windows live msn programıyla msneme giriyorum, opera mini 4.2 de sekme özelliği olmadığı için 5.2 yi aynı anda kullanıyorum, mobi readerle kitap okuyorum, ogg playerle müzik dinliyor, core playerle windows media playerin açamadığı vidyo formatlarını izleyebiliyorum, xplorerle dosyalarımı pc de fareyle yapılandan daha hızlı istediğim gibi taşıyabiliyor katogorize edebiliyorum, kaspersky mobile 6.80 ile virüs taraması yapabiliyorum, ches geunuisle arada satranç oynayabiliyorum, arada bağlantı yöneticisine ne kadar internet kullandığıma bakabiliyorum, resco photo vieverle resimlerimi hızla bakabiliyor slayt yapıp izleyebiliyor,resimlere kaliteli düzenlemeler yapıyorum, solove edle 65 bin kelime arasında türke ingilizce çeviri yapabiliyorum hatta çevirilerin sesli telaffuzunu bile alabiliyorum, light control programıyla telefonumun tuş ışıklarını kapatıp ekran parlaklığını ayarlayabiliyor karanlıkta telimin ışığın iki tıklamayla el feneri moduna alıp ortamı aydınlatabiliyorum, hatta turkcelli mobi war oyunuyla online oyun oynayabiliyorum. Üstelik joystiğe öyle her işte elimi sürmüyorum hemen herşey tek tıklamayla kısayol tuşlarıyla halloluyor, cep vakit programıyla namaz vakitlerini bulabiliyor, güneşe-aya bakarak yön bulabiliyorum, pc deki ile bire bir aynı olan n gage oyunları oynayabiliyorum, şu an bu saydığım bütü programlar açık (n gage oyunu harıiç) ve bu yazıyı yazarken hiçbir hız kaybı yaşamıyorum, şu anda arka planda göksel çalıyor, şarkıyı değişmem için, multimedya tuşuna basıp jb taskmanı açbilir, ogg playerin kısayolu olarak atadığım 7 tuşuna basıp ogg playere geçebilir, sonraki şarkıya geçmek için kendim atadığım 6 tuşuna basıp şarkıyı değişip, multimedya tuşuna tekrar basıp jb taskmana geçebilir, opera mininı kısayolu olan 4 basıp bu yazıma kaldığım yerden devam edebilirim. Bütün bu işlemleri yaparken 35 mb rami olan telimin 2.5 mb rami boşta şu an.

Evet şov yapmış gibi görünüyorum, ama maksadım züğürt tesellisi, şov değil. Çünkü aynı anda 2 program çalıştıramayan i phone alacak kadar param yok. :) N70 le i phoneyı kıyaslayacak kadar cüheylada değilim, ama i phone sahiplerini telde yaptığım bütün bu şeylerle kıskandırabiliyorum. :p

Herkese saygı ve sevgiler. :)
 

sinekvale

Asistan
Katılım
17 Ekim 2009
Mesajlar
265
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Güzeldi )))

---------- saat 07:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 07:37 eklenmişti ----------

Güneşe aya bakarak yön bulmak guzelde; iphonenun yapamadigini nerden çıkardın konuda iphone geçmiyor ki ama takıntı olmuş iphona sallamak ..bu teli almadan yemin ederim senden farklı düşünmüyordum ama oyle olmadıgını gördüm Nokia yıllardır kandırıyor ngage oyunumu geç arkadasım iphone ile oyun oyna bikere lütfen... Pahalı derken N97 daha pahLiydi çıktığında ama tüm nokialar gını 1haftada tezgaha düştü...iphone kullanmadan eleştirenler ciddihaksizlik ediyorlar
 
Üst