Nokia N8

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar Nokia n8 gerçekten sorunlu bir cihaz mı yoksa stabil çalışan bir cihaz mı
kimisi donuyor v.s.kimiside gayet stabil çalışıyor diyor ne iş anlamadım yok şimdi alacağım elimde patlamasın çünkü n79 aldım 4.günde servis ile tanıştı kamerada noise sorunu için
tşk
sınıfları farklı ama bir de lg optimus black var aklımda

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Optimus Black te çok iyidir nokia N8 de ikiside sorunsuz telefondur hangisini alırsan al sorun yaşamazsın :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
1 sene geçti tek sorunum var ; kulaklığımı tavşanım yedi.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
LG Optimus Black'i bilmem ama N8'den yana şuanda bir sıkıntın olmasın, bizzat kullanıyorum.O söylentilerin çıkmasının sebebi N8'in ilk çıktığında bazı modellerinin reset sorunun olması.Ama daha sonrakilerde sorun yaşanmadı.Bende ilk alanlardan olmama rağmen böyle bir sorun yok.Ayrıca daha dün symbian anna güncellemesini yaptım, arada vista ile windows 7 arasındaki kadar büyük fark var.Çok daha hızlı çalışıyor, web tarayıcısı ios ve androidle yarışamaz ancak çok büyük bir hızlanma var.

Ayrıca N8'in hdmı çıkışı, usb on the go, 12mp kamera, amoled ekran, daha yüksek dahili bellek, fm verici gibi ekstra özelliklerinide göz önüne almanı tavsiye ederim :) tek eksisi symbian.ama oda dediğim gibi anna ile büyük bir ilerleme göstermiş.tabi hala android seviyesini yakalayabilmiş değil.

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler
soru işaretleri biraz oratadan kalktı birazıda tabiki cihazı kullanınca uçar gider umarım

CodeName347

Asistan
Reaksiyon puanı
1
LG Optimus Black'i bilmem ama N8'den yana şuanda bir sıkıntın olmasın, bizzat kullanıyorum.O söylentilerin çıkmasının sebebi N8'in ilk çıktığında bazı modellerinin reset sorunun olması.Ama daha sonrakilerde sorun yaşanmadı.Bende ilk alanlardan olmama rağmen böyle bir sorun yok.Ayrıca daha dün symbian anna güncellemesini yaptım, arada vista ile windows 7 arasındaki kadar büyük fark var.Çok daha hızlı çalışıyor, web tarayıcısı ios ve androidle yarışamaz ancak çok büyük bir hızlanma var.

Ayrıca N8'in hdmı çıkışı, usb on the go, 12mp kamera, amoled ekran, daha yüksek dahili bellek, fm verici gibi ekstra özelliklerinide göz önüne almanı tavsiye ederim :) tek eksisi symbian.ama oda dediğim gibi anna ile büyük bir ilerleme göstermiş.tabi hala android seviyesini yakalayabilmiş değil.
aynen katiliyorum kardesim bende n8 kullanicisiyim suana kadar hic bi sorun yasamadim aksine buyuk gelismeler var android seviyesini tam anlamda yakalamasada yinede iyi sayilir daha zamani var yani :D

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam 3 gün önceye kadar bende senin düşündüklerini düşünüyordum acaba n8 alsam mı ? alırsam elimde patlarmı ?diye..Her ne olursa olsun n8 almalıyım dedim.Ve 3 gün önce siyah n8 aldım ve yazılımını güncelledim...sonucu söylüyorum : keşke daha önce alsaymışım,kesinlikle çok farklı bi telefon.söylentilere göre ilk serilerinde problem varmış fakat yeni serilerde herhangi bir sıkıntı görmedim..Almayı düşündüğünüz n8 de *#0000# yapın..eğer sürümü PR1.1 veya PR1.2 ve daha yukarısı ise gönül rahatlığıyla alın derim.çünkü ben böyle yaptım..İyi akşamlar..

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Ayrıca Symbian konusunda benim düşüncemi aktarayım..Acaba kim Symbianda istediği bişeyi yapamadı da bunu Android de yaptı...Androidde yapılabilecek herşey symbianda çok rahat yapılır diye düşünüyorum..Zaten bu telefonda yapamayacağın bişey olursa ben pes derim :) Zaten o noktada pc devreye girer...Ayrıca işlemci konusunada değinecek olursam : Daha telefonu tam,ağır şartlarda denemedim fakat şu ana kadar performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım..Tel çatır çatır çalışıyor...Bilginize

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
tşk ama son bir nokta var aydınlanması gereken çeşitli forumlarda n8 kamerasında lens flare denilen ışık parlaması sözkonusu olduğu eğer bu tüm n8'ler için sözkonusu ise üretim hatası olur ve geri çekilmelidir
parasını geri alan cihazı mahkeme yolu ile geri verenleri de duyunca ......neyse
tşk..
kamera durumu gerçekmi tüm n8'lerde parlama mevcutsa kötü

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğinizi biraz daha açarsanız sevinirim..malum bende telefona yabancıyım...kamerasını baya kurcaladım..belki dediğiniz terimle karşılaşmışımdır...

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Almayı düşündüğünüz n8 de *#0000# yapın..eğer sürümü PR1.1 veya PR1.2 ve daha yukarısı ise gönül rahatlığıyla alın derim.çünkü ben böyle yaptım..İyi akşamlar..
dediğiniz yolu denemek gibi sansım yok sanırım çünkü netten almayı düşünüyorum yinede sağol
kamerada özellikle gece gündüz farketmeksizin beyaz renk geçişleri şeklinde geçişlerden parlamalardan sözediliyor buda can sıkıcı olur tabi
http://www.youtube.com/watch?v=mWKd4NQXHgU videoda mevcut
teşekkürler tekrar

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten telefonun ilk serilerinin satışı bitmiştir.yani şu an satılanlar yeni serilerdir..telefonu nerden almayı düşünüyorsunuz..

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
N8 1 YıLdır kuLLanıyorum,Servisin yanından biLe geçmedim.Gayet akıcı bir kuLLanımı var.Donma 1 2 defa yaşadım,FazLa sürmedi.Tavsiye ederim.

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim aldığımda anna'sızdı.kendim güncelledim ve gayet kolay güncelleme şekli var..ayrıca forum işlerinde biraz tecrübesizim de videonun linkini koysanız daha çok yardımcı olabilirim..

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=150447]holyonegt[/MENTION] arkadaşın bahsettiği video bu.

[video=youtube;mWKd4NQXHgU]http://www.youtube.com/watch?v=mWKd4NQXHgU[/video]

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamdır..bende bi deneyeyim :)

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:31 ----------

evet bendede oldu bu olay :(

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Şimdi çektim arkadaşLar,var da ben mi görmüyorum,Yoksa yok mu sorun :D

[video=dailymotion;xl85tb]http://www.dailymotion.com/video/xl85tb_n8-video_tech[/video]

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her zaman olmuyormuş..belli bi açıdayken oluyormuş..şu anda başka bir forumda onu okuyorum..

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Hmmm,yarın dışarıda falanda bir deneyeyim bakaLım oLacak mı bi sorun.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ne sorunu nerde ? Hangi açıdan ? Ne parlaması ? N8'le çektiğim resimler 8-9Gb arası oldu sorun ney ? Söyleyin bakalım ?

---------- Post added at 22:34 ---------- Previous post was at 22:33 ----------

Videolar dahil değildir :P

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=29639]Mta[/MENTION] bende de bi sorun yok :P

Sorun şu,video çekimLerinde beyaz geçişLer oLuyormuş...veriLen iLk video da var...ben çektim yoktu....bir kere daha denedim yine yok.

holyonegt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adına sevindim :) ayrıca kameranın üstüne elini güneşlik gibi kullanınca o parlama kayboluyor..Tek sorun kameranın çevresindeki metalik çerçeve..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Videonun kaçıncı saniyesinde var :D

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya arkadaşlar eğer ben sadece alo deyim msj atayım vede resim ve video çekmek benım işim diyosanız ve bu amaçla n8 gibi bi telefona 1.000 liraya yakın veya daha fazla bi rakam veriyosanız dogru bi karar verdiniz.ama bu ozellikler haricinde bi beklentiniz varsa geçmiş olsun boşa gitti paranız :)nokia bile symbian işletim sistemi zmanla son verecegını açıklamışken ilerde windows mobile a geçecekler bu telefona bu kadar para vermek ilginç bi karar olurdu.

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kamera deneyimini belli sorun üzerine paylaşırsanız :) ayrıca tün n8ler veya çoğunlukta böyle olması nokianın hiç umrunda değil nasılsa satılıyor derdinde adamlar kamrea ağırlıklı telefon diye lanse et bu sorun olsun ve de hiç umrunda olmasın nokia özellikle Tr üçüncü dünya ülkesi olarak görmeye devam edecek
nokia tr detaylı mail attım tık yok
tşk..

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
adına sevindim :) ayrıca kameranın üstüne elini güneşlik gibi kullanınca o parlama kayboluyor..Tek sorun kameranın çevresindeki metalik çerçeve..

allah allah nokia'nın mühendisleri bu cihaz üretilirken yada üretilmeden önce hiç mi test etmediler de kameranın çevresindeki metalik çerçevenin parlamaya sebep olduğunu göremediler. kameranın üzerine elimi koyacağım ki çerçeveye ışık vurup parlama yapmasın. neden 1000 lira veriyorum ben bu cihaza çile çekmek için mi? valla arkadaşımda optimus black var on numara smartphone. 5mp kamerası var ama ne yansıma sorunu var ne de 5mp gibi çekiyor. süper kaliteli fotoğraflar çekiyor. hızı felan da n8'den daha iyi. işletim sistemi olayına girmiyorum bile. o fiyatı n8'e vereceğime gider optimus black alırım.

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar baktığım nokia n8lerin tamamı ya pr 1.0 ya da 1.1 şimdi bunlar alınsa ve anna yüklense sapıtırmı:hammer::blink::thumbup1:

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Almayın arkadaşlar. N8'lerde hepatit b virüsü varmış , uzak durun. Androidler daha sağlıklı telefonlar.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
burda baya bi saçmalayanlar olmuş.neden bu arkadaşlara olanlar benim telefonumda olmuyor anlamıyorum, benimki n8 değil mi :D ? Parlama falan yok....

AfTerDarQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Foto ve Videodaki parlama konusunda birşeyler yazılmış... Bunu forumlarda (şimdi reklam yapmayın google da türkçe dilinde arayın işte n8 parlama sorunu diye) aratırsanız nasıl çözüldüğünü sizde öğrenebilirsiniz.
[video=youtube;rxm15TcjWqQ]http://www.youtube.com/watch?v=rxm15TcjWqQ&feature=player_embedded[/video]
Lens önündeki koruyucu cam ve onun etrafındaki parlak çerçeve konumundan ötürü belirli açılarda çekim yaptığınız ortamlardaki ışıklardan etkileniyor (şimdiye kadar rastlamadıysanız aslında bunu gözlemlemesi epey zor). Bu sorunu biz sözünü ettiğim forumda ufak bir sticker üretip lensin koruyucu camı üzerine yapıştırıp çözdük. Nokia'ya anlatamıyoruz çözüm yolunu, bir anlatsak inanıyorum bunun için daha güzel bir çözüm yolu bulabilirler...

32A518A00FC9403BBBE1BA1EEED731CF.jpg

Ben sızdırılan symbian Belle ile kullanıyorum telefonu hani arkadaş demiş ya vista ile windows 7 arasındaki fark kadar var ben şöyle söyliyeyim windows ME edition ile windows 7 arasındaki kadar fark var pr 1.2 ile Belle arasında. Fiyat performans olarak oldukça iyi bir telefon, uygulama sayısı az da olsa aradığınız birçok programı buluyorsunuz symbian için de...