Nokia N8 reset sorunu

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Telefonun yan tarafindaki vidalari cikar, ondan sonra pili kolaylikla cikariliyor, pili cikarip yeniden takin. Sonra hemen yeni cikan firmware i yukleyin. tekrar ayni problem olmaz. Ayrica ilk mesajinda n8 telefon hakkinda problem belirtmen bana biraz garip geldi. Sanki buradaki samsung veya iphone savunucularinin bir karalamasi gibi duruyor saygilar

sslazio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben yaklaşık bir aydır N8 kullanıyorum ama cihazda en ufak bir problem olmadı.

bluetooth ile cihazına bişey yükledin mi?eski bir sim kart mı kullanıyorsun?eski telefonundaki hafıza kartına cihazına taktın mı?bu sebeblerden dolayı sıkıntı yaşanmış olabilir

cihazın pilini çıkartmayın 2 taraftan vidalı,vidayı sökmeye kalkarsan yetkisiz müdahaleye girer servisler cihazın üzerinden vida sökülüp takıldığında anlıyor

cihazın yazılımını güncellemek istersen

http://www.nokia.com.tr/destek-ve-yazilim/yazilim/telefon-yazilim-guncellemesi#

linkteki programı indir

grolof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede bu sorun 3 defa tekrarladı,ben her seferinde telefonu biraz beklettikten sonra sim kart ile hafıza kartını çıkarıp yukarda anlatılan 4 tuşa birden basarak telefonun titreyerek tepki verdiği anda tuşları bırakarak formatlamasını önledim ve hemen sadece tek açma kapama tuşuna basarak telefonun açılmasını sağladım.Dün telefonu yetkili servise götürerek yeniden yazılım yüklettim ama sanırım servisin bahsedilen güncelleme yamasından haberleri yok ve ben kendim güncelledim.
Ayrıca açma kapama tuşuna 18 saniye basılı tutulduğunda telefon kendini formatladığınıda servisten söylediler.

fatihaktas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben sizleri buradan önceden uyardım sakın almayın diye neden aldınızki. benim cihazım 2. gün kitlendi sürekli yeniden başlatıyordu aldığım nokia shopun altını üstüne getirdim 5 dk içinde yaptılar. nokiada hiç arkasında durmuyor cihazın

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5
128 lik sim kart kullanımı sonucu da olabiliyor bu tip sorunlar. 64 lük kullanın bi de...

Dzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yarın N8 almayı düşünüyordum ama nette bir araştırma yaptıktan sonra bu tür kapanma ve sonsuz döngü sorunlarının çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ucuz bir alet de değil. Uzun süre bu tür problem yaşamadan kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? Ya da böyle bir sorun yaşayıp güncelleştirmeleri yaptıktan sonra bir daha aynı sıkıntı başına gelmeyen birinden?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Arkadaşlar yarın N8 almayı düşünüyordum ama nette bir araştırma yaptıktan sonra bu tür kapanma ve sonsuz döngü sorunlarının çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ucuz bir alet de değil. Uzun süre bu tür problem yaşamadan kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? Ya da böyle bir sorun yaşayıp güncelleştirmeleri yaptıktan sonra bir daha aynı sıkıntı başına gelmeyen birinden?
Ya bende bu cihazı 4 gözle bekledim ama bu mevcut sorunlar yüzünden bende kararsızım vede beklemek taraftarıyım.symbian yine sorunlar içerisinde yazık etmişler bu cihaza.

Dzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya bende bu cihazı 4 gözle bekledim ama bu mevcut sorunlar yüzünden bende kararsızım vede beklemek taraftarıyım.symbian yine sorunlar içerisinde yazık etmişler bu cihaza.

Sanırım alıp şansımızı denemekten başka çaremiz yok. Alacağım yere ürün bi hafta içinde bu tür sorunlar yaşarsa ve sonra güncelleştirme yaptıktan sonra da düzelmezse geri alıp almayacağını sorup öyle almayı düşünüyorum. Sorun yaşanırsa da... Ürünü değiştirene kadar 3-5 ay telefonsuz gezeceğiz sanırım :D Yurtdışına yolluyorlarmış sanırım telefon değişimi için.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383

2 gün önce aldım. Aldıktan sonra henüz ilk günü tamamlamadan, 3.parti bir yazılımı denerken telefon önce kilitlendi, kapattıktan sonra da açılmadı. Açma kapama tuşuna on saniye kadar bastım, telefon üç kere titredi, birkaç saniye sonra tekrar açma tuşuna bastım ve sorunsuz açıldı. Sanırım bu Nokia'nın kronik bir sorunu, yapacak bir şey yok. Güncelleme de yapmıştım bu arada. Bunun dışında dünden bu yana yükleniyorum en ufak bir sıkıntı yok. Telefon beklediğimden iyi çıktı açıkçası. Görüntüsü, dokunmatik performansı, kamerası v.b gayet tatmin edici. Memnunum şimdilik. :)

kralcastle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vallaha allah razı olsun... :) aynı sorunu bende yaşıyodum saatlerdir uğraşıyorum çözmeye en son burda 8 saniye basılı tut yazısını gördüm deniyim dedim denedim hiç bi sorun kalmadı telde :) ayrıca aklınızda bulunsun sizinde bildiğiniz gibi bu telefon symbian uiq kullanıyor. symbian v 52 gibi olan işletim sistemlerinin programlarını yüklerseniz. yani ovi hariç bi yerden program yüklerseniz yaşadığımız sorun oluşuyor...

tekrar çok teşekkürler... :)

uafreak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar 4 gun once aldım bu telefonu fakat son 2 gundur telefon bazen reset atıp bastan baslıo ve bu sınırlerımı bozmaya basladı,anladımkı bu olay sonsuz döngü olayı imiş ve bu sorun sonunda telefonu hiç açamamanıza neden oluyormuş. Sorum su, sızce aldıgım yere gıdıp dırek gerı ıadesını mı ya da yenısını mı ıstemelı mıyım yoksa garantıye mı gıtmelıyım? Cunku bıraz arastırdım netten kvk sadece yazılım yukleyıp gerı verıomus o da sorunu cozmuyormus. Nokıa nın bu soruna acıklaması da su oldu yazılmsal degıl uretımde br hata oldugu onuda nokia yetkili şubelerinin çok kolay çözdüğünü açıkladı. Fakat bizim ülkemizde ne yazıkki bu açıklamayı sallamıyolar. Çok acil cevaplarınızı bekliorum pazartesi bu işi haletmem lazım çok geç olmadan.. Şimdiden teşekkürler..

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ya ben bi yazıda okumuştum ama nokia açıklama yaptı bu reset konusunda diye. telefonn yazılımsal olarak bir problemi yokmuş donanımsalmış. yani telefonn montajnda problem varmış bu yüzden sürekli reset atıyormuş.

uafreak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet biliyorum okudum o açıklamayı ama burda onu duyan yok herhaldeki kvk telefonun yenisini vermio yazılım yüleyip geri yolluyorlar oda hiçbirşeye yaramıyor..

uafreak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir çözüm bulabilen var mı arkadaşlar ya?

spyman75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n8 ile ykb na girebilen varmı.kendi browseri sayfayı sürekli yeniliyor, opera sanal şifrede browser hatası diyor.. bankama giremedi n79 da yoktu sıkıntı..

matanist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu görünce ben de yorumlarımı bildireyim dedim. Sonuçta aynı dertten bende müzdarip oldum.
Kasım 2010 gibi aldığım n8 i 1 ay kadar kullandıktan sonra mevcut antivirüs programı üzerinde ikinci antivirüsü yükledim (Hani bu biraz yanlış bir davranıştır her zaman :D Pc bile dayanmayabilir bu yüke. İlk kurduğum anti theft modunca çalışan bir antivirüs idi ikincisi belalı kaspersky antivirüstü). Telefon resetledi ve kısır döngüye girdi. Ne yapacağımı bilemedim. Teknik servise göndermekte buldum çareyi. Nokia Shopu aradığımda bana KVK ya kargo ile gönderebileceğimi söylediler. Öyle yaptım. Oradan takip ettim onlar da İstanbul Nokia merkeze göndermişler. Telefon 3 haftalık bakımdan sonra tekrar çalışır halde elime geldi.
Aradan bir ay daha geçince ben ovi store de kaspersky ın deneme versiyonunu gördüm. Herhalde ovi de olduğuna göre düzelmişlerdir güzelleştirmişlerdir diye düşünerek (başka hiçbir program kurmadan öncesinde) indirdim ve kurdum. O programı kurana kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Zaten program kurmaya korkar olmuştum. Neyse kısır döngü yine başladı. Ama bu sefer hemen kapanmıyordu biraz bekliyordu. ben de fırsattan istifade edip kendi 16gb lık belleğini biçimlendirdim. Yeniden açtım ve kaspersky ı kaldırdım. Sorun düzeldi.
Nokia bu sorunun donanımsal olduğunu ve bunun teknik servislerde çok küçük bir işlemle düzeltileceğini (ve bunun ücretsiz olduğunu) bildirdi. (Ne kadar resmi bir açıklamadır bilemiyorum araştırdıklarım bu). Ben telefonu servisten aldıktan sonra açılmış olduğunu anladım (menü tuşu eskisi kadar hassas değildi ve vidalarda tornavida izi barizdi :( ). Ne kadar donanımsal bir düzeltme yaptılar bilmiyorum ama sorun aynen devam ediyor. Özellikle kaspersky ı kullanınca oluyor. Denemesi bedava :D
Şimdi olağan dışı durumlardan dolayı telefonuma hard format attım. Yeniden işletim sistemini kuruyorum. Düzelmezse flash format atıp orijinalini yükleyeceğim :D
Teknik servislerimizin de bundan farklı birşey yapacağını sanmıyorum.
Ayrıca not olarak söyleyeyim KVK teknik servis, Genpa teknik servis veya Nokia teknik servis diye ayrım yapmayın çünkü ne yazık kki hepsi aynı yer :D (Çok merak eden araştırabilir) :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Telefonla neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben aldım alalı hiçbir sorunla karşılaşmadım (birkaç istisnai durum hariç) desem yeridir. 20~30 yazılım yüklü, 16 gb'lık hafıza yarı yarıya dolu ve yine de canavar gibi tel. Okuyunca şaşırıyorum bu kadar sorun yaşayanı. ''At sahibine göre kişner'' der, susarım. :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Hakikaten telefonLa neLer yapıyorsunuz :D Aldığım günden beri sapasağLam,gayet HızLı bir sorun yok : )

erton44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bende alalı 3 hafta oldu. bu son 1 haftada 2 sefer kendini resetledi. ve bugünde bi sms gönderdm gönderilenler bölümüne kaydetti. msj silinmiyo. dokunmatik almıyo. bilmiyorumki ne yapayım bu cihazı... allah allaah :(

fatihaktas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Müjdeler Dandik N8 yine çöktü akşam 9 dan beri uğraşıyorum hala düzeltemedim. cihaza hiçbir güncelleme yapmadım dahası güncelleme zaten bulmuyor. offf nerden aldım şu cihazı aman diyorum sakın almayın 5800 inanın bundan daha güzel en azından çökünce 5 dk içinde yapabilirsiniz. meraklısı olup almak isteyipte bulamayan varsa bana ulaşsın bu cihazı satabilirim.henüz 3 aylık olacak.

xoka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla ben gibi n-8 mağduru bi çok kişi war...3 aydır kullanıyorum bu cihazı,birkaç kez donma ve bazı uygulamalara erişememe problemim oldu ama telefonu kapatıp açınca yada bir süre sonra kendiliğinden düzeldi.fakat bugün itibariyle cihaz kendini tamamen kilitledi ''ovi-store'dan yüklediğim galaxy on fire'' oyununu oynarken birden ekran dondu we hiç bir şekilde cihaza müdahale edemiyorum,hiçbir tuş çalışmıyor,sim kartı çıkarıp bekledim sora tekrar taktım ama bişey değişmedi,,saatlerdr ekranda oyun görüntüsü duruyor.we asıl garip olan diğer telefondan aradığımda normal çewrme sesi alıorum ama n-8de hiç bi hareket yok :)
biraz netten araştırma yapınca format we hard format gibi bazı bilgilere ulaştım ama bunları uygulayınca telefon fabrika ayarlarına mı dönüyor?format nasıl atılır?hard format nasıl atılır?biribirilerinden farkı nedir?bu konularda beni aydınlatırsanız çok sewinirim...birde pili çıkarıp takmayı düşünüorum ama bu seferde garanti kapsamından çıkar düşüncesiyle onu da yapamıyorum...yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ben olsam uğraşmam direk garantiye yollarım onlar uğraşssın paramla neden rezil olacağım ki.

asi_karizma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aranıza n8 mağduru olarak katıldım, 4 aydır bende arada bir donma ve kendiliğinden kapanma yapıyordu ama sık sık yapmadığı için önemsemiyordum dün gece kendiliğinden kapandı ve açılmadı. Bugün bir kaç telefoncuya gittim yazılım atılsın diye ama nafile hiç bir tepki vermediği için yazılımı atamadılar. Hafta sonu olduğu için kvk ya götüremedim p.tesi götürüp yapılmasını ve mümkünsü ürünün sıfırını istiycem. Tabi 2 ayda geri dönüş yaparlarsa malum bu gibi sorunlar aylar sürüyor :(

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
her sferinde nokia kullanmayin diye babas bagiriyorum ama dinleyen kim. Nokia boy boy banner binalarin cephelerine reklamveriyor kandiriyor insanlari. Yahu arkadaslar nokia eskidendi. symbian ile olacak is degil bunlar. Nokia nin devri iphone cikanaa kadardi

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
teknosaya gittim. n8 yada xperia x10 alacaktım. yetkili elamana dedimki ikisi arasında kaldım hangisini tavsiye..., kesinlikle sony dedi. N8 alanların 4 de 3 ü donuyor diye geri getiriyor, birde senle uğraşmayalım :)
bende uğraştırmamak için x10 aldım.

asi_karizma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teknosaya gittim. n8 yada xperia x10 alacaktım. yetkili elamana dedimki ikisi arasında kaldım hangisini tavsiye..., kesinlikle sony dedi. N8 alanların 4 de 3 ü donuyor diye geri getiriyor, birde senle uğraşmayalım :)
bende uğraştırmamak için x10 aldım.

10 Senedir Nokia'dan vazgeçemiyorum menüsüne alıştım diğer teller zor geliyor, ama bu son n8 durumundan sonra blackberry yada sonyericson alıcam. Bence doğru bi karar vermişsin x10 almakla Nokia işletim sistemini yenilemedikçe benim gibi çok müşterisini kaybeder.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Symbian- Android meselesi ayrı bir şey ancak durduk yere de sürekli böyle yazılar okumak sinirimi bozuyor. Herkes kulaktan dolma bilgilerle işletim sistemi uzmanı edasında yorumlar yapıyor. Benle aynı dönemde (6 ay kadar önce) arkadaşım da Galaxy S aldı, telefon dakika başı kilitleniyor buna ne diyelim o zaman? Daha önce de (ilk aldığım dönem, güncelleme yapılmamış halde) çok sıkıntı yaşadığımı söyleyemem ama N8 gibi bir tel alıp güncellemeden mi kullanıyorsunuz siz acaba? PR 1.2 sonrası canavar gibi oldu alet. Akıyor valla namıssız.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Ben 1 kere biLe bir sorun Yaşamadım N8'le.....Ağzı oLan konuşuyor.