Nokia N8 i beğendiniz mi?

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nokıa nın yeni n i süper birşey

5 ayrı renk seçeneği

Boyutlar
  • Ebat: 113,5 x 59 x 12,9 mm
  • Ağırlık (batarya dahil): 135 gr
  • Hacim: 86 cc
N8_specifications_dimensions_301x295.jpg
Ekran ve kullanıcı arayüzü
  • Ekran boyutu: 3,5 inç
  • Çözünürlük: 16:9 nHD (640 x 360 piksel) AMOLED
  • 16,7 milyon renk
  • CKapasitif dokunmatik ekran
  • Yönlendirme sensörü (İvmeölçer)
  • Pusula (Manyetometre)
  • Yakınlık sensörü
  • Ortam ışığı dedektörü
Tuşlar ve giriş yöntemleri
  • Fiziksel tuşlar (Menü tuşu, Güç tuşu, Kilit tuşu, Ses tuşları, Kamera tuşu)
  • Metin girişi ve kullanıcı arayüzü denetimi için parmakla dokunma desteği
  • Alfanümerik ekran tuş takımı ve tam klavye
  • Özel kamera ve ses ayar tuşları
  • Kapasitif işaretleme kalemi kullanma şansı
  • Çince için el yazısı tanıma
Renkler
  • Eloksallı alüminyum kasa şu renklerde mevcuttur:
    • Beyaz gümüş
    • Koyu gri
    • Turuncu
    • Mavi
    • Yeşil
  • Renk mevcudiyeti ülkeye göre değişiklik gösterir
Kişiselleştirme
  • Üç adete kadar özelleştirilebilir ana ekran:
    • Sihirbazlar
    • Temalar
    • Kısayollar
    • Simgeler
    • Menü
  • Özelleştirilebilir tercihler
  • Zil sesleri: mp3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA, AMR-NB, AMR-WB
  • Görüntülü zil sesleri
  • Temalar
    • duvar kağıtları
    • ekran koruyucular
    • sesli temalar
    • önceden yüklenmiş temalar
    • değiştirilebilir renk temaları
GENEL:Güç yönetimi
  • BL-4D 1200 mAh Li-Ion batarya
  • Konuşma süresi (maksimum):
    • GSM 720 dak
    • WCDMA 350 dak
  • Bekleme süresi (maksimum):
    • GSM 390 saat
    • WCDMA 400 saat
  • Video oynatma süresi (H.264 720p, 30 kare/saniye, maksimum): 6 saat (HDMI ile TV'ye)
  • Video kaydetme süresi (H.264 720p, 25 kare/saniye, maksimum): 3 saat 20 dak
  • Görüntülü arama süresi (maksimum): 160 mins
  • Dahili hafıza: 16 GB Müzik çalma süresi (çevrimdışı mod, maksimum): 50 saat
Veri ağı
  • GPRS/EDGE B sınıfı, çoklu yuva sınıfı 33
  • HSDPA Cat9, 10.2 Mbps'e kadar maksimum hız, HSUPA Cat5 2.0 Mbps
  • WLAN IEEE802.11 b/g/n
  • TCP/IP desteği
  • Veri modemi görevi görebilme becerisi
  • Rehber, takvim ve notlar için MS Outlook senkronizasyon desteği
Bağlantı
  • Bluetooth 3.0
  • HDMI
  • 2mm Şarj cihazı konnektörü
  • Micro USB konnektörü ve şarjı
  • Yüksek Hızlı USB 2.0 (micro USB konnektör)
    • USB On-the-Go (taşınabilir cihazların birbirine bağlanmasını sağlar)
  • 3.5 mm AV konnektör
    • FM Radyo
    • FM Vericisi
Hafıza
  • Dahili hafıza: 16 GB
  • Cihaz açıkken değiştirilebilen, 32 GB'a kadar microSD hafıza kartı yuvası

Çalışma frekansı
  • GSM/EDGE 850/900/1800/1900
  • WCDMA 850/900/1700/1900/2100
  • WCDMA ve GSM bantları arasında otomatik geçiş
  • Uçuş modu

en önemli özelliklerinden biri 12mp kamerası olması
sizce nasıl

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
neden öle diyosun o kadar emek verdim resim upload ladım aldığım tepkiye bak

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
bence de emeklere biraz saygı gösterin arkadaşlar. Bu konuya bir mesaj yazılacaksa o mesaj ilk önce g harfi ile ilgili olmamalı.

@bilimzeka, bence takma ;)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşım kullanıyor N8'i ve çok memnun. Tek eksisi Symbian diye söylesem hata olmaz herhalde. :)
Bu cihazın Android olduğunu bir düşünsenize. Popülerliği ve kullanışlılığı ''bence'' kat be kat artardı. :)

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım kullanıyor N8'i ve çok memnun. Tek eksisi Symbian diye söylesem hata olmaz herhalde. :)
Bu cihazın Android olduğunu bir düşünsenize. Popülerliği ve kullanışlılığı ''bence'' kat be kat artardı. :)
bunuda böyle idare edicen :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Telefonun en önemli özelliği değil tek özelliği kamerası. Nokia Windows Phone7'a geçtikten sonra da böyle telefonlar üretmeye devam ederse işi zor. Bu özelliklerle android olması da kurtarmazdı bu telefonu, olsa olsa alt sınıf telefon olurdu ama fiyatı üst sınıf fiyatı. HTC Desire bile ucuz N8'den.

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kötü mü diyorsunuz ee telefon öneriniz varmı?

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu n8 den daha mı iyi acer ?
Kamera Çözünürlüğü (piksel) : 5 MP Mp3/radyo : MP3/Radyo 3g : Var Gprs/wap : GPRS Ağırlık (gr ) : 113 Artırılabilir Hafıza : Var Bluetooth : Var Boyutlar (mm) : 59,9 x 112,4 x 11,5 Ekran Çözünürlüğü (piksel) : 320 x 480 Ekran Türü : TFT Fotoğraf Çekme : Var Garanti Süresi (yıl) : 2 Handsfree : Var Hesap Makinesi/kronometre : Hesap Makinesi Infrared (kızıl Ötesi) : Yok Java Uygulamaları : Yok Kutu İçindekiler : Şarj Aleti, Batarya Model : S5830 GALAXY ACE Oyun : Yok Pil Türü : Li-Ion Renkli Ekran : Var Saat/alarm/ajanda : Saat/Alarm Şebeke Frekansı (mhz) : 850/900/1800/1900/2100 Ses İle Arama : Yok Sms/ems/mms : SMS/MMS Telefon Hafızası : 150 MB (Dahili) Titreşim : Var Usb Desteği : Var Video Kayıt : Var Video Oynatma : Var Menşei : İthal Edge : Var Renk : ONYX BLACK Dokunmatik Ekran : Var Wifi : Var Sım Kart (tek/çift) : Tek Qwerty Klavye : Yok Telefon Tipi : Klasik Görüntülü Konuşma : Yok Asisted Gps : Var

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Daha iyi, göreceli bir kavram. Öyle de demedim zaten. Önerim bunlar hepsi bu :)
Ace'i geçersen diğerleri N8'i fena sollar.

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bana n8 den daha iyi olan kamerası iyi olan alabileceğim kesin ve iddalı bir telefon

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
n8 donanım olarak harika bir cihaz... cihazın en büyük eksisi android kadar iyi tepki veremeyen symbian işletim sistemini kullanması... galaxy serisine gelince güzel telefon ama çok kaba telefon ... arkadaşım kullanıyor aynı yerde wlan araması yaptık n8 fark attı yan bina da bulunan wlan ağını bile göremeyen bi telefon galaxy s....

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Telefonun en önemli özelliği değil tek özelliği kamerası. Nokia Windows Phone7'a geçtikten sonra da böyle telefonlar üretmeye devam ederse işi zor. Bu özelliklerle android olması da kurtarmazdı bu telefonu, olsa olsa alt sınıf telefon olurdu ama fiyatı üst sınıf fiyatı. HTC Desire bile ucuz N8'den.
Bu telefonu sadece ben mi eğlence odaklı görüyorum yoksa yanlış mi düşüncem? Allah aşkına tek özelliği kamera da arkasından usb otg, çizilmeye dayanıklı kasa felan geldiği halde bir tek kamera mi var? Bir zamanlar x6 çıktığında neden grafik yongasi yok neden çoklu dokunma yok neden xenon flaş yok diyolardi simdi yine eksik var, ilginç.

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben n8 i güzel buluyorum en azından 6700c den daha iyi :D

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bilimzeka katılıyorum sana symbian pr 2.0 geldiğinde işletim sistemi performansının da gözle görülür bir şekilde artığını göreceksin....

mutlutr2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
N8 in tek başarılı olduğu alan kamera çekimidir. Neden dersen: 1- cihaz kronik sorunlu (n97 de olduğu gibi) reset atma ve kapanıp açılmama sorunu var (bizzat şahit oldum) 2- Kasası sağlam v.s lafları kısmen doğru ancak abartılacak kadar başarılı değil yani bir wave2 yada htc desire dan çokda farklı değil 3- işletim sistemi facia hantal ve kitlenme sorunu var
Alternatifler: Eğer ben telefonuma çok fazla uygulama yüklemem derseniz Bada işletim sistemli samsung wave 2 öneririm 850 Tl fiyatı var 5 mp auto focus kamerası tabiki n8 işle kıyaslanamaz ama oldukça başarılı tek sıkıntısı yeterince uygulama olmaması, Uygulama sizin için önemliyse Htv desire düşünülebilir ama cihaz wave 2 den daha çok ısınıyor ve şarjı biraz daha az gidiyor.
Kullandığım Cihazlar Sırayla: iphone 3g, iphone 3gs, htc hd2, htc desire, samsung wave, nokia c7, samsung wave 2
Bada ve android işletim sistemini kullandığım süre boyunca sadece bazı uygulamaları kullanırken bir kaç kez reset atması dışında tek bir sorun yaşamadım internet tarayıcısı çok hızlı bunu symbian ile kıyaslarsanız bariz şekilde farkı görebilirsiniz yüzlerce uygulama yükledim kaldırdım bir kez takılmazmı kardeşim kullanırken 1 kez pili çıkarmak zorunda kalmadım.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
N8 in tek başarılı olduğu alan kamera çekimidir. Neden dersen: 1- cihaz kronik sorunlu (n97 de olduğu gibi) reset atma ve kapanıp açılmama sorunu var (bizzat şahit oldum) 2- Kasası sağlam v.s lafları kısmen doğru ancak abartılacak kadar başarılı değil yani bir wave2 yada htc desire dan çokda farklı değil 3- işletim sistemi facia hantal ve kitlenme sorunu var
Alternatifler: Eğer ben telefonuma çok fazla uygulama yüklemem derseniz Bada işletim sistemli samsung wave 2 öneririm 850 Tl fiyatı var 5 mp auto focus kamerası tabiki n8 işle kıyaslanamaz ama oldukça başarılı tek sıkıntısı yeterince uygulama olmaması, Uygulama sizin için önemliyse Htv desire düşünülebilir ama cihaz wave 2 den daha çok ısınıyor ve şarjı biraz daha az gidiyor.
Kullandığım Cihazlar Sırayla: iphone 3g, iphone 3gs, htc hd2, htc desire, samsung wave, nokia c7, samsung wave 2
Bada ve android işletim sistemini kullandığım süre boyunca sadece bazı uygulamaları kullanırken bir kaç kez reset atması dışında tek bir sorun yaşamadım internet tarayıcısı çok hızlı bunu symbian ile kıyaslarsanız bariz şekilde farkı görebilirsiniz yüzlerce uygulama yükledim kaldırdım bir kez takılmazmı kardeşim kullanırken 1 kez pili çıkarmak zorunda kalmadım.
Wave güzel telefon olabilir ama n8e göre onun da bayağı eksiği var, kimse bana işlemci felan demesin onlar tamamen sistem gereksinimi. Bada symbian 3ten çok önce çıktı ama hâlâ düzgün uygulama olması garip bir durum..

N8 bence daha iyi

mutlutr2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uygulama olarak bada da aradığımın hepsini buldum sadece bir kaç uygulamaya para vermek zorunda kaldım oda crack yapmadığım için. Sistem gereksinimini donanım olarak fazlasıyla karşıladığı için takılma kitlenme donma vs olmuyor cillop gibi maşallah sözün özü wave 2 ve htc desire bir incelemenizin size zararı olmaz ondan sonra karar vermek gerekir herkesin beklentisi farklı zevkler renkler farklı tabiki n8 de kötü bir cihaz denemez ama bence o parayı hak etmiyor

host

Asistan
Reaksiyon puanı
0
n8 malesef nokia icin hayal kirikligindan baska birsey degil , galaxy s , htc desire hd gibi cihazlar varken ben bu cihaza para vermem , yeni nesil cihazlar da yolda geliyor ,bana gore n8 fiyatini kesinlikle hak etmeyen bir telefon

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
n8 malesef nokia icin hayal kirikligindan baska birsey degil , galaxy s , htc desire hd gibi cihazlar varken ben bu cihaza para vermem , yeni nesil cihazlar da yolda geliyor ,bana gore n8 fiyatini kesinlikle hak etmeyen bir telefon

bana göre de galaxy s ve htc desire hd para etmez...ben cebimde telefon taşıyacam kumanda değil ayrıca o telefonları cezbeneden tek yanı android diyorsunuz n8 symbian kullanması tek eksisi donanım olarak mükemmel bi telefon....verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor....

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
AnLamıyorum,VeriLen parayı Hak etmiyor diyorLar Halen N8 için.....Şimdi bizde mi maLLık var da gittik verdik o kadar parayı :D Bence harika bir teLefon !

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ağzına sağlık redo öğrenmişler n8 parasını hak etmiyor başka bişey bilmiyorlar... dolamışlar dillerine bi türkü o kadar...

mfbkkes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimde böyle bir oyuncağım olsa hiç de fena olmaz

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İyice saçmalamışlar.Bir telefona sadece işletim sistemi için bu kadar yüklenilir mi?Alınmaz dediğiniz telefon şuanda avrupanın bazı ülkelerinde ilk sıraya oturdu bile!Tamam symbian belki bir eksi olabilir telefon için ancak siz n8'in boydaşı telefonlarda 1ghz işlemciyi görünce hemen ona kanıyorsunuz! n8'in 680 mhz işlemcisininin yanında bu işlemcinin grafik yükünü alan bir de grafik işlemcisi var!Ayrıca önemli olan cihazın stabil çalışması değil mi? isterse 21312341 ghz işlemcisi olsun bir yerden sonra daha iyi çalışamayacaktır telefon.n8 gayet akıcı ve hiç bir telefonun sunmadığı devrim niteliğinde özellikler sunuyor.Zaten kamerasına diyecek yok.HDMI çıkışı, usb on the go özelliği kaç tane telefonda var? sırf bunlar için bile bin lirayı hakeden bir telefon.hatta çok ucuza satııldığını söylersem yanlış olmaz.Tutturmuşlar bir androidde android.biraz şeffaf olun, fanboyluk yapmayın burda.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Acaba symbian kadar uygulama yükleme kolaylığı olan işletim sistemi var mi?
Bada ve iosu biliyorum bişi yüklemek için ya internet ya bilgisayar lazım, android de bundan farklı değildir. Symbianli telefona at uygulamaları telefondan yükle gitsin. Bilgisayarı sadece yazılımı toptan değiştirip yüklemek için kullan.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Acaba symbian kadar uygulama yükleme kolaylığı olan işletim sistemi var mi?
Bada ve iosu biliyorum bişi yüklemek için ya internet ya bilgisayar lazım, android de bundan farklı değildir. Symbianli telefona at uygulamaları telefondan yükle gitsin. Bilgisayarı sadece yazılımı toptan değiştirip yüklemek için kullan.
Valla pcwolf her sistemin diğerlerine göre avantajları ve dezavantajları var. Bende sıkı Nokia'cıydım artık değilim. :D Kabak tadı verdi Symbianlı Nokialar. Saatlerce Iphone,Galaksi S 2, N8'i test ettim. N8 sadece kameradan kazanıyor başka birşey değil. Özellikle Galaksi S kullanım rahatlığı bakımından çok üstün geldi bana.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
n8 için o parayı haketmiyor demek için n8 tecrübesi olması lazım valla ben o parayı verdim gayette memnunum hiç bir sıkıntısını görmedim .