Nokia 5800, iPhone 3G ve Omnia Kapışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Size göre hangi dokunmatik akıllı telefon daha iyi?

• Apple iPhone 3G

Kullanılan: 27 24.8%
  • Samsung Omnia i900

Kullanılan: 38 34.9%
  • Nokia 5800 XpressMusic

Kullanılan: 44 40.4%

• Kullanılan toplam oy
    109

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam windows mobile'ın finger friendly bir işletim sistemi olduğunu söyleyemeyiz, ama sıf öyle değil diye IphoneOS Windows Mobile'dan iyi diyemezsiniz arada değil dağ gezegenler kadar fark var.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Kesinlikle Nokia 5800 alırdım

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hocam çok yetersiz bir video olmuş. Yani orda Telefonların Camera özelliklerini, Kullanım Arayüzü, Batarya Ömrü, Radyo, Müzik Kalite karşılaştırmaları gibi bir sürü bölüm yapıp sonra sırayla herkes o özellik hakkında bahsedebilirdi ve daha kaliteli bir inceleme olurdu. Daha çok geyik olmuş incelemede. Sizinde sıcaklığınız olmasa video hiç çekilmez.
:icon_:

arkadaşa tamamen katılıyorum daha çok özellikten bahsedilebilirdi.

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
videoda da iphone anlata anlata bitirememişler, hiç omniadan bahsetmeden genel karar omnia çıkmış :) bence iphone'nun bi fırın ekmek yemesi lazım ondan sonra çıksın piyasaya... bu arada symbian tutkununu nokia'dan çelip samsunga yönlendirecek bir marka geliyor, bende söylemesi omnia hd :)

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
İphone 3g herşeyi sömürü üzerine kurmuş, birsürü kısıtlamayla boğuşmaya zorluyor. Bluetooth desteği bile yok doğru düzgün.
Şunu yaparsan garantiden çıkar, bunu yüklemek illegaldir, yok bilmemne. Neredeyse işe yarayan herşey paralı yada illegal 3. partilerle çözülüyor.

Adamlar 100 liralık çin malı telefonlarda bile bulunan, bluetoothtan dosya transferini bile kısıtlamış.
Mobil demek özgürlük demek, ama apple açgözlülüğünden midir bilinmez, saçma sapan kısıtlamalarla resmen bir fiyasko sürdü piyasaya...

Her şey tasarım demek değildir, Ben bir ton para verip aldığım telefonuma, arkadaşlarımda beğendiğim bir zil sesini bluetoothtan alamıyorsam, beğendiğim herşeyi illegal 3. partilerle yapabiliyorsam tasarım tek başına bişey ifade etmez. ("Eşeğe altın semer de vursan eşektir" misali)
Bu yüzdendir ki, Apple'ın tasarım harikası olan iphone 3Gsi benim gözümde kocaman bir sıfırdır.
Nokia kullanıcısıyım şuanda, güzel telefonlar da yapıyor nokia ama, bu incelemedeki telefonlar arasında hem görselliği, hem de özellikleriyle bana hitap eden telefon samsung omnia'dır.

aynen katılıyorum.Bence Nokia 5800 XPressMusic en iyisi, sınırsız özgürlük vaad ettiği için. :)

iHSaN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5800 diyorum. Çünkü şu anda kullanıyorum. Özellik yönünden gayet güzel telefon. Ekran çözünürlügü çok iyi. Dokunmatik ekran bana göre gayet kullanışlı. Daha hiç cebelleşmedim ekranla tek tıklama ve çift tıklama gayet iyi derecede. Hafızası zaten yeterli.Ses konusunu tartışmaya bile gerek yok, adı üzerinde Xpress Music. Benim en çok dikkatimi çeken özelligi aktarım hızı. Bluetooth ve usb üzerinden inanılmaz hızlı. 465MB lık bir video dosyasını PC'den telefona usb üzerinden 1dk 40sn de aktardı. Yani kısacası bir symbian delisi olarak Nokia 5800 Xpress Music diyorum.:)

bolgwadze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Samsung Omnia... Bu videoyu izlemeden öncede böyleydi, izledikten sonra da değişmedi. Yöneticilere katılıyorum kesinlikle Nokia'nın bundan sonraki dokunmatik telefonu efsane olacak. Fakat o çıkana kadar kesinlikle Omnia...

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
videoyu sonuna kadar izleyen var demek.

herkes sınırsıza mı geçti naptı yaw? :)

dostgen61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung Omnia i900, aslında samsung dan sonrasını bıra komple samsung telefonunu kullanmamayı tercih ederim. Ses konusunda sıfır. Görüntü kalitesi sıfır. sIFIR ÜZERİNDEN sıfır bir marka

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İphonu direk geçiyorum evet dokumatik deneyimi güzel ama kişileştirebilme sıfırın altında.
Omina özellik bakımından güzel ama perfonmans sıfır.Ve şunuda katayım samsung servis merkezinde çalışıyorum teknisyen olarak.Video çekimleri , gps gibi işlevleri gerçekleştirirken çok aşırı ısınıyor.Ve omnia kullanan herkesin ekranın altında beyaz bir çizgi çıkar lcd de.Pil süresi çok iyi.Lakin dokunmatik çok kötü bana göre 5800dan bile daha kötü.
Nokia gelince telefon mimarisini bilen bir şirket gerçekten.Sistem özelliklerine perfonmansı çok fazla iyi.Lakin tek sıkıntı dokunmatik ekranı.

Bunlara ek olarakta bir tek yönünü beğenmediğim bir telefon var:
GT-i8910 gerçekten harika.Dokunmatikte iphone tanımaz , performansta nokia.
Sevmediğim tek yanı çok büyük :)