Nokia 5800, iPhone 3G ve Omnia Kapışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Size göre hangi dokunmatik akıllı telefon daha iyi?

• Apple iPhone 3G

Kullanılan: 27 24.8%
  • Samsung Omnia i900

Kullanılan: 38 34.9%
  • Nokia 5800 XpressMusic

Kullanılan: 44 40.4%

• Kullanılan toplam oy
    109

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Shiftdelete.net editörleri son günlerin en popüler dokunmatik telefonları olan Nokia 5800 XpressMusic, Apple iPhone 3G ve Samsung Omnia i900'ü karşılaştırıyor

Son günlerde okurlarımızın ve çevremizdeki arkadaşlarımızın cep telefonu deyince en sık sordukları sorular arasında yer alan 3 marka/modele dair detayları SDN ofisinde özel bir videoda karşılaştırdık.
Nokia'nın her türlü medya organında üzerine titrediği 5800 XpressMusic telefonu, Apple'ın müthiş pazarlama ve tasarım harikası iPhone 3G ile Samsung'un ürünleri arasında ayrı bir yere sahip olan Omnia i900 modelini çeşitli kriterleri göz önünde bulundurarak karşılaştırdık. Shiftdelete.net'in hiçbir yerde bulamayacağınız tattaki karşılaştırmasını izledikten sonra bu cihazlar hakkındaki fikriniz çok büyük ihtimalle değişecek. Birbirinden popüler bu üç ayrı telefonun karşılaştırılması sonucunda kim daha başarılı oldu dersiniz?
İzleyin.

[sdntv]2009_02_27_iphone_omnia_5800.mp4[/sdntv]

:: Video'daki sonuca şaşırdınız mı? Bu telefonların beğendiğiniz ve beğenmediğiniz özellikleri bizimle paylaşın.
Yazan: Cem Sünbül
SDN - http://shiftdelete.net

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
IPhone a bir turlu isinamadim. windows mobile ise benim tum ihtiyaclarimi karsilayabiliyor. (HP614c kullanicisiyim.)

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
112mb video... Editör arkadaşlar Türkiye'de yaşıyoruz. Herkeste sizin ofisinizdeki gibi internet yok. Bir VideoRip programı edinseniz çok iyi olacak...

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Videoda sorun mu var acaba? Bende görüntü gelmiyor sadece ses duyuyorum. Sitedeki diğer videoları sorunsuz izliyorum. Ayrıca belirtmek isterim ki Hakkı Bey ve Berkin Bey ' in sesleri bu tip incelemeler için çok güzel. Teknik bilgileri de olunca zevkle izliyorum her incelemeyi.

Edit: Video şu an çalışıyor. Teşekkürler

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şahsen ben windows mobile kullan cihazlardan yanayım ;) ayrıca ürünler ne kadar dokunmatik olursa olsun seri yazı yazmak için bence tuş takımı şart ;)

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hocam çok yetersiz bir video olmuş. Yani orda Telefonların Camera özelliklerini, Kullanım Arayüzü, Batarya Ömrü, Radyo, Müzik Kalite karşılaştırmaları gibi bir sürü bölüm yapıp sonra sırayla herkes o özellik hakkında bahsedebilirdi ve daha kaliteli bir inceleme olurdu. Daha çok geyik olmuş incelemede. Sizinde sıcaklığınız olmasa video hiç çekilmez.

BatuhanICOZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben, enayi ben.
çok düşündüm Omnia ve iPhone arasında sonra aile ısrarlarıyla önce Samsung i900 Omnia aldım, Windows Mobile ile cebelleştim şiddetli geçimsizlik oldu aramızda..
sonra onu geri verdim (400 TL farkla?) ve Apple iPhone 3G aldım, şimdilerde iPhone OS (veya Mac, siz bilirsiniz kısaca iPhone'un işletim şeysi) ile sevişiyoruz..
spor yapmak için bas-matik telefon alın, dokunmatik deneyimi için iPhone alın, başka birşey demiyorum.

ayrıca garanti kapsamını umursamıyorsanız iPhone ile harikalar yaratabilirsiniz.
(buna Flash ve iPhone'a Linux kurmak bile dahil)
--
F. Batuhan İçöz

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows mobile diyorum (OmniA i900) başkada bişey demiyorum

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Samsung Omnia i900 tercihimdir.:D

arifkemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dokunmatik ekranla yazım olarak en çok sorun yaşadığım nokia.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Berkin'in de dediği gibi iPhone biraz burjuva işi, Samsung Omnia Windows Mobile olması ile kaybediyor benim nazarımda, şu an için çok tercih etmeyecek de olsam şu 3 cihazın içersinde tercihim 5800XM olacaktır.
Ayrıca S60 sürümleri konusunda bir yanlış anlama mevcut sanırım. Forumda bu konuyla ilgili bir yazı yazsam iyi olacak.
Berkin de Symbiancıymış, iyi seçim!

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bu 3lem den daha çok. iphone 3g ve nokia 5800 ikileminde kaldım. nokia 5800 kullanıyorum iki haftadır. tek kafamı kurcalayan noktası symbian s60 için ek uygulama desteği. telefonun "indirme" menüsünden indirdiğim yazılımlar deneme sürümü. internette 5800 için uygun temalar bile yeni yeni çıkmaya başlamışken. iphone kadar olmasada oyun ve yazılım desteği nasıl olucak acaba merak ediyorum...

reha37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Güç; itaat etmeye zorlar, prestij; itaatsizlik düşüncesini ortadan kaldırır"

Nokia'nın reklamcılık başarısını kutluyorum.. Eleştirenler Nokia'yı kötüledikçe mutlu oldum ama sonunda ikisi de Nokia dedi...

Nokia'dan kurtulup Samsung kullanmaya başladığımdan beri gerçekleri görüyorum ama insanlar en iyi telefonun Nokia olduğuna inanmışlar bi kere...

Benim tercihim kesinlikle Samsung Omnia...

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
baktım bu siteye ama dandik bir dijital saat programı bile 10 euro...

Xaser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence burada karşılaştırma yapılırken işlevsellik konsuna pek değinilmemiş. örneğin iphone da bir çok şey kısıtlı mms, copy-past vs. gibi bunlar için uyuglamaları yüklemeniz gerekiyor. bunun dışında flash desteği için j/b yapmanız gerekiyor. ama diğer telefonlarda bu gibi sorunlar yok. 5800 için uygulama desteğinin gelmesiçok uzun sürmeyecektir. hatırlatırım iphone için insanlar geceden sıraya girmişlerdi ve onlar hiç düşünmemişlerdi uygulamarı, mms'i veya copy-past'i o yüzden 5800 için destek çok uzun sürmeden gelecektir. tasarım olarak iphone kesinlikle üstün dokunmatik ekran ve görsel açıdan ama işlevsellik olarak bende omnia ve 5800 iphonedan biraz daha öndeler. o yüzden ben 5800 e oy veriyorum. :)

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone 3g herşeyi sömürü üzerine kurmuş, birsürü kısıtlamayla boğuşmaya zorluyor. Bluetooth desteği bile yok doğru düzgün.
Şunu yaparsan garantiden çıkar, bunu yüklemek illegaldir, yok bilmemne. Neredeyse işe yarayan herşey paralı yada illegal 3. partilerle çözülüyor.

Adamlar 100 liralık çin malı telefonlarda bile bulunan, bluetoothtan dosya transferini bile kısıtlamış.
Mobil demek özgürlük demek, ama apple açgözlülüğünden midir bilinmez, saçma sapan kısıtlamalarla resmen bir fiyasko sürdü piyasaya...

Her şey tasarım demek değildir, Ben bir ton para verip aldığım telefonuma, arkadaşlarımda beğendiğim bir zil sesini bluetoothtan alamıyorsam, beğendiğim herşeyi illegal 3. partilerle yapabiliyorsam tasarım tek başına bişey ifade etmez. ("Eşeğe altın semer de vursan eşektir" misali)
Bu yüzdendir ki, Apple'ın tasarım harikası olan iphone 3Gsi benim gözümde kocaman bir sıfırdır.
Nokia kullanıcısıyım şuanda, güzel telefonlar da yapıyor nokia ama, bu incelemedeki telefonlar arasında hem görselliği, hem de özellikleriyle bana hitap eden telefon samsung omnia'dır.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
5800 da haklılar. Sanki piyasaya beta olarak çıkmış. Ayrıca arka kapakta kullanılan malzeme pek kaliteli değil. Sanki elde kalacak hissi uyandırıyor :)

us3rtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tasarım ve dokunmatik ekran kalitesi bakımından kesinlikle iPhone fakat uygulamalar ve işlevsellik bakımından Nokia 5800 ya da Samsung Omnia. Bu konuda da tamamen alışkanlıklarınıza ve kullanım tercihinize göre bir tercih vermelisiniz; Symbian mı yoksa Windows Mobile mı?
Ben uzun yıllardır bir Symbian kullanıcısı olarak şüphesiz ki Nokia 5800 diyorum. Özellikle uygulama yüklemek, istediğiniz Mp3'ü zil sesi yapmak, Bluetooth ile dosya transferi yapabilmek, flash desteği olan bir tarayıcıda sörf yapmak, kes-kopyala-yapıştır işlevini sorunsuz kullanmak, tüm bunları garanti dışına çıkmadan o çok alıştığınız klasik Nokia menüsünü kullanarak kolayca yapmak isteyenler için Nokia vazgeçilmez bir tercih olacaktır. Ayrıca videoda ve forumda insanlar uygulama desteğinin az olduğundan yakınmışlar. Fakat bu konuda her geçen gün yeni uygulamalar çıkıyor ( bir zamanlar iPhone için de durum böyleydi ) şu an için bir çok program, tema ve oyun zaten var. Eğer nette istediklerinize nasıl ulaşacağınızı biliyorsanız bu sizin için bir sorun olmamalı. Örnek için Google'a "Symbian 9.4" yazmanız yeterli :)

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle Nokia ama biraz daha beklemek ve 5800'dan sonraki modeli almak daha iyi olur diyorum..

us3rtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Nokia ama biraz daha beklemek ve 5800'dan sonraki modeli almak daha iyi olur diyorum..

Haklısın fakat N97'nin fiyatının da 5800 gibi olmayacağı kesin :) Bir de bu açıdan bakmak gerek, fiyat çok önemli bir etken...

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Nokia 5800 Fiyat Aralığı : 818 - 1.089 TL.
İphone Fiyat Aralığı : 1.199 - 1.678 TL.
Bayağı fark var N97 Allah bilir kaça gelir..

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Omnia'nın bi özelliğini duyamadım ben. Video iphone ve nokia arasında geçmiş genelde.. bu 2 seçeneten de iphone diyorum

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

"Güç; itaat etmeye zorlar, prestij; itaatsizlik düşüncesini ortadan kaldırır"

Nokia'nın reklamcılık başarısını kutluyorum.. Eleştirenler Nokia'yı kötüledikçe mutlu oldum ama sonunda ikisi de Nokia dedi...

Nokia'dan kurtulup Samsung kullanmaya başladığımdan beri gerçekleri görüyorum ama insanlar en iyi telefonun Nokia olduğuna inanmışlar bi kere...

Benim tercihim kesinlikle Samsung Omnia...

Olay burada marka değil, teknoloji. Benim bakış açım diyor ki, yazılımsal temellere baktığımda Symbian>Windows Mobile. Donanımı kullanma yeteneği ve temel gereksinimlere baktığımda da sonuç değişmiyor. :)

Evet Samsung çok dayanıklı, evet Windows Mobile için en iyi ürünleri onlar üretiyor, bunu da kabul ederim. Ama... Windows Mobile'ın tükettiği donanımsal kaynaklar... Oof of of... Pili 3-4 gün giden WinMo aygıt arıyorum arkdaşlar, bilen var mı? :) (bildiğiniz RAM kullanan cep telefonu olur mu?)

Güzel günler dilerim.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170

Windows Mobile, önce insanın gözlerini açar. Sonra açılması muhtemel yerler için insanları uyarmakla görevlendirildiğimizi düşünüyorum.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
apple bilgisayarım olmasına rağmen omnia aldım iphone bana nedense hep balon bir mobil cihaz gibi geliyor