Nod32'yi fix ile kullanmayın

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
2050 ye kadar uzatıyormuş sanırım :S :S

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Belirttiğin gibi kullanılan lisansın birden fazla kişi tarafından kullanıldığı tespit edilirse geçersiz kılınıyor, evet programı kırık kullanmıyorsun fakat lisansın geçersiz olduğunda sistemin de korumasız hale geliyor, sen yeni bir illegal lisans ararken sistemin savunmasız kalıyor, dolayısıyla bu da sağlıklı bir yöntem değil.

Sistemin savunmasız felan olduğu yok aslında sadece son güncellemeleri indiremiyorsun. Özellikle nod32 için konuşayım, serial numarası kara listeye düştüğünde antivirüs ve spayware koruması devredışı kalmıyor. Sadece 2 dakika kadar kısa bir zamanda yeni bir serial bulup girdin mi gücelleme hemen indirilmeye başlıyor. Son 3.0 sürümünden sonra artık nod32 için yeni bir program geliştirildi. Bu serial değiştirme işi otomatik yapılıyor ama ben bunu pek sağlıklı bulmuyorum küçük bir program kurulduğu için. Serialimi kendim girerek kullanıyorum.

Parası olan tabi ki orjinal alsın ama açık ve net bir gerçek var. Türkiye şartlarında ev kullanıcıları için bu pekte mümkün değil kabul etmek lazım. Bende korsan kullanıp, her makinayı açtığımda serial girmeyle uğraşmaya meraklı değilim şahsen. Ücretsiz olanlarada tam olarak güvenemiyorum. Bir serial giriyorum içim rahat kullanıyorum.

Tam bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Önceleri çok araştırmışımdır. En iyi güvenlik yazılımı hangisidir diye ve en sonunda anladım ki herkes biraz sempati duyduğu veya kullanırken rahat ettiği bir yazılımı öneriyor. Baktım olacak gibi değil. Bende neredeyse tek tek bütün antivirüs prıgramlarını kurup denemişimdir ve yıllardır hala yeni sürümleri çıktıkçada deniyorum. Ben Nod32'yi ilk çıktığı zamanlardan beri kullanıyorum. Panda, McAfee, Kaspersky, Norton, F-Secure, Avast, Avira gibi nativirüs programlarının hepsini kısa ve uzun süreli denedim. Bir ara F-Secure bana harika geliyordu şimdi tam sebebini bulamadna yüzüne bile bakmıyorum ama iyiydi. Panda kullandım uzun süre kasım kasım kullandım. Araştırdım bir çok yerde hiçte kasmasığını okudum ama bende kastı yapacak birşey yok. Kaspersky her kurduğuktan sonra tam bir kabusum oldu ve sonuç herzaman tüm çabalarıma rağmen formatla sonuçlandı çünkü tam olarak makineden kaldırılamıyor veya kaldırıldığında sistem dosyaları bozuluyor bilgisayar istikrarsız çalışmaya başlıyor. Avira ve Avast, ikisininde sadece ücretisz sürümlerini denedim. Avira için söyliyeyim, sistemde bayağı kullandıktan sonra kaldırıp Nod32 kurduğumda bilgisayarımda trojan tesbit ettim. Sildirmeden, İnternet bağlantısını kestim ve Nod32'yi kaldırdım. Avast kurdum oda aynı trojanı tesbit etti. Avira Avast'a göre daha hafif çalışsada Avast daha iyi bence. Avast ise yavaş çalışıyor, bir virüs programına göre fazla ram tüketiyor ve yukarıdaki örnek için tamam ama bence fazla iyi korumuyor. ........

Bayğı uzun oldu. Daha diğerlerini yorumlamadım ama yeterli. Sözün özü şu;
Deneyin ve araştırın. Denemekten korkmayın. Şunuda unutmayın antivirüs programlarının bulduğu her zararlı zararlı değildir. Size birşey yapıyormuş gibi göstermek için çerez dosyalarını dahi trojan diye karşınıza çıkartıp silen antivirüs ve spyware programları var. Deneyin ve araştırın, içiniz hangisini, ne şekilde kullanınca rahat ediyorsa onu kullanın ama seçiminizi iyi yapın tabi.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Hiç ücret ödemem diyorsanız en azından kampanyaları takip edebilirsiniz, her güvenlik forumunda var, yayınlanıyor, illegal kullanmak tamamen gereksiz ve anlamsız.