Nod32'yi fix ile kullanmayın

Reaksiyon puanı
189
Cr*ck yapmayı bilmediğimden soruyorum.Peki tüm bunlar yapılırken yani programın süresi uzatılırken cr*ckin içine zararlı kodlar da iliştirilemez mi ?
program içine ayrı bir program gömülerek yapılabilir fakat sandığınız gibi bir şey olacağını hiç sanmam...

lisanslı yazılımı bu kadar savunan arkadaşların elinde sanki hiç crackli yazılım yokmuş gibi konuşmuşlar. garip...

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
program içine ayrı bir program gömülerek yapılabilir fakat sandığınız gibi bir şey olacağını hiç sanmam...

lisanslı yazılımı bu kadar savunan arkadaşların elinde sanki hiç crackli yazılım yokmuş gibi konuşmuşlar. garip...

Kendim için konuşayım İşletim sistemi itibariyle Windows XP ve Office kaçak.Onun dışında birçok yazılımı ücretsiz kullanıyorum.Ama yakında Lınux'a geçerek bunlardan da kurtulmak istiyorum.

Reaksiyon puanı
189
ben pardus ve windows vista kullanıcısıyım. mümkün olduğunca pardus kullanmaya çalışıyorum fakat kullandığım programların windows üzerinde çalışması beni ister istemez windows kullanmaya sevk ediyor...

zaten bu kadar yayılan ve birçok eve bilgisayar girmesine sebep olan windows'a ve yazılımlarına hala neden bu kadar b..k atarlar anlamam...

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet aynen, daha ne olsun dimi kardeş :) Bunların hepsi suç, o yüzden yapmayın diyoruz, ücret ödemeden yararlanabileceğin legal yolları öneriyoruz.

Şarkıcılardan biri dediki tv de

Albümlerimizi korsan öldürdü,Korsanıda, İnternet öldürdü.Yani illegal piyasa durmadıkça warez yok edilmedikçe illegal kullanımı engelleyemez kimse.:nono::nono:

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
walla açıkcası bu aralar program kırmaya uğraşıyorum debuggerler ile yöntemlerin bir çoğunu içceledim. hiç öyle sandığınız gibi crackerların insafına kalmıyosunuz. sadece programlarda hexedecimal değişiklikler ile program full e çevriliyor. hiç bir kodlama yok anlayacağınız kullandığınız program tamamen üreticinin kodlaması. sadece birkaç küçük değişiklik ile programın süresinin sona ermesi iptal ediliyor.

yanlış bilgilendirmeyin...

Yanlış bir bilgilendirme göremiyorum, illegal yazılım kullanımı suçtur ve bu gibi yöntemler sisteminize zarar verebilir, zarar vermeyeceğine dair hiçbir garantisi yoktur.

Şarkıcılardan biri dediki tv de

Albümlerimizi korsan öldürdü,Korsanıda, İnternet öldürdü.Yani illegal piyasa durmadıkça warez yok edilmedikçe illegal kullanımı engelleyemez kimse.:nono::nono:

Bu yöntemler var diye kullanmak zorunda değilsin, önceden belirttiğim gibi birçok güvenlik yazılımı kampanyasıda mevcut, yinede tercih senin.

Reaksiyon puanı
189
Yanlış bir bilgilendirme göremiyorum, illegal yazılım kullanımı suçtur ve bu gibi yöntemler sisteminize zarar verebilir, zarar vermeyeceğine dair hiçbir garantisi yoktur.

illegal kullanım suç ok. ona zaten bir şey diyen yok. ama yazılımcı firma kendi yazdığı programın sisteme zarar vermemesini ne kadar garanti ediyorsa crackli yazılım da o kadar garantilidir...

program crackleme yöntemlierini çok inceledim bildiğim için söylüyorum...

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Link sen niye ısrarla legalliği savunuyorsun sen hiç mp3 vs tarzında prog kullanmıyormusun?

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Yanlış bir bilgilendirme göremiyorum, illegal yazılım kullanımı suçtur ve bu gibi yöntemler sisteminize zarar verebilir, zarar vermeyeceğine dair hiçbir garantisi yoktur.quote]

illegal kullanım suç ok. ona zaten bir şey diyen yok. ama yazılımcı firma kendi yazdığı programın sisteme zarar vermemesini ne kadar garanti ediyorsa crackli yazılım da o kadar garantilidir...

program crackleme yöntemlierini çok inceledim bildiğim için söylüyorum...

Bakış açın için söylenebilecek birşey yok :) illegal bir korsan yazılımcısının garantisi ile legal bir yazılım şirketinin verdiği garantinin aynı olduğunu söylüyorsunki bu çok gülünç oluyor.

Reaksiyon puanı
189
illegal ile legal arasındaki tek fark programla ilgili bir sorun olduğunda firmadan destek alabilmen o kadar. onun dışında aynı. ha destekse destek forumlar boşuna mı açılıyor...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
korsana hayır diyosun yani kısaca
olayı niye nod32 ile sınırlandırdın ki :)
yazıdada net bilgi vermemişler.

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
korsana hayır diyosun yani kısaca
olayı niye nod32 ile sınırlandırdın ki :)
yazıdada net bilgi vermemişler.

Tabi ki korsanın kısıtlaması olmaz.Ancak NOD32'ye ait fix devamlı güncelleniyor ve yeni sürümler çıkarıldığında yeni sürüme ait fix de internete yayılıyor.Benim bildiğim 2.5 sürümünden şu anki 3.0 sürümüne kadar bu fixleme olayı var.Arkadaş o yüzden kısıtlamış olabilir.Belki tam inceleme fırsatı bulunamadığı için tam bilgi verilmemiş ama benim bildiğime göre Fix yüklenmemiş en güncel bir NOD32'yle güncellemeler yapılıp fix yükledikten sonra fazladan! güncellemeler yükleniyor.Tabi bu güncellemelerin virüs veritabanı olduğu da muamma.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Lisanslı kullanacağım diye kasanlar avast kullanabilirler. 1 yıl sonunda form doldurarak ömür boyu legal lisans sahibi olabiliyorsunuz.

Ayrıca nod32 ye güvenmiyorum. Kaçırıyor. Ücretsiz programlarada güvenemem. Kaspersky kullanırım . Yakın zamandada lisansını alacağım.

datron105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nod32 Fix'i kullandım hiçbir sorun yaşamadım şimdi ise Nod32'nin son sürümünü Full olarak kullanıyorum. Teşekkürler ÇİN :D:D

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çinliler for-ever anladın sen onu cn xD

flood yapıyorum ama serial kullanıyorum fix değil sonuçta ikisinide çinliler yapıyo:D

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
istediğiniz kadar kırın,işe yarıyomuş gibi ama bi işe yaramıyor

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fix işe yaramıyor olabilir zaten fix kullanmam ama serialler işe yarıyor.
geçen sene kaspersky kullanıyordum karaliste falan kafamı bozdu bilgisayarcı ya gittim adamdam 5 tl ye key aldım karaliste falan çıkartmadı aslında illegal şeylerle uğraşmak istemiyorum ama ürünlerin fiyatları pahalı

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Görülüyorki bilinçsiz kullanıcı sayısı oldukça fazla.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
istediğiniz kadar kırın,işe yarıyomuş gibi ama bi işe yaramıyor

İşe yaramıyor demeyin işte. Orjinal sitesinden bir Nod32 indirdikten sonra bu malum Çin sitelerindende bir adet güncel serial numarası girersek bu program kırılmış olmaz. Sadece orjinal olan sadece deneme sürümü olan bir program artık virüs güncellemelerinde orjinal serverlarına tam yetki ve öncelikli bağlantı hakkına sahip olur. Eğer başka birinin kullandığı bir seriali kullandığınız durum üretici tarafından farkedilirse server bağlantınız red edilir ve serial numaranızın değiştirmeniz istenir. Bu olay sadece Nod32 için geçerli değil, antivirüs programlarının %90 lık bir kısmı için geçerli. Kalan kısım ücretsiz. Özellikle güvenlik konusunda ücretsiz bir işe yaramaz veya yarar gibi hissettirir.

Tamam, legal kullanmak güzel birşey kesinlikle ama daha o kadar zengin değiliz arkadaşlar lütfen. Son bir şey daha;
Bu kadar "İllede legal olacak." diye tuturmayın çok yapmacık oluyor. Bunu yanlış anlamayın lütfen sadece bir özeleştiri yapın derim.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bana sorarsanız, Nod32'yi hiç kullanmayın.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Norton 2008 ve sonrası favorim oldu son zamanlarda.

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
bende de ancak notebooklarda norton favori olur yoksa normalde norton kasar! herşeye de karışır...

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşe yaramıyor demeyin işte. Orjinal sitesinden bir Nod32 indirdikten sonra bu malum Çin sitelerindende bir adet güncel serial numarası girersek bu program kırılmış olmaz. Sadece orjinal olan sadece deneme sürümü olan bir program artık virüs güncellemelerinde orjinal serverlarına tam yetki ve öncelikli bağlantı hakkına sahip olur. Eğer başka birinin kullandığı bir seriali kullandığınız durum üretici tarafından farkedilirse server bağlantınız red edilir ve serial numaranızın değiştirmeniz istenir. Bu olay sadece Nod32 için geçerli değil, antivirüs programlarının %90 lık bir kısmı için geçerli. Kalan kısım ücretsiz. Özellikle güvenlik konusunda ücretsiz bir işe yaramaz veya yarar gibi hissettirir.

Tamam, legal kullanmak güzel birşey kesinlikle ama daha o kadar zengin değiliz arkadaşlar lütfen. Son bir şey daha;
Bu kadar "İllede legal olacak." diye tuturmayın çok yapmacık oluyor. Bunu yanlış anlamayın lütfen sadece bir özeleştiri yapın derim.

Yok canım niye yanlış anlayalım ki ;). Sonuçta fix'i de seriali de kendi bilgisayarınızda kullanıyorsunuz. Doğal olarak da sonuçlarına biz değil siz maruz kalıyorsunuz. "Legal olsun"diye tutturanlar sadece iyiliğinizi düşünen ve herhangi bir sorunla karşılaşmamanızı isteyen kişiler.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Belirttiğin gibi kullanılan lisansın birden fazla kişi tarafından kullanıldığı tespit edilirse geçersiz kılınıyor, evet programı kırık kullanmıyorsun fakat lisansın geçersiz olduğunda sistemin de korumasız hale geliyor, sen yeni bir illegal lisans ararken sistemin savunmasız kalıyor, dolayısıyla bu da sağlıklı bir yöntem değil.