Nero 8 ile silinebilinir mi?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Selam arkadaşlar, baktım ama göremedim eğer aynı konuyu ikinci kez açmış isem hem sizlerden, hemde sayın adminlerimizden özür diliyorum.

windows 7 malumdürki kendi içerisinde 32 bit 5, 64 bit ise 4 sürümden oluşmaktadır, ancak indirdiğimiz bir çok iso imajında ise kurulum yaparken sadece ULTIMATE sürümünü görmekteyiz, diğer sürümler çıkmamaktadır. Halbuki kurulum yaparken listeyi çıkartmak çok basit bir yöntemle gizlenmiş.
dvd iso imaj dosyasını herhangi bir iso imaj programı ile açıyoruz,
sources klasöründe bulunan ei.cfg dosyasını siliyoruz ve kaydediyoruz, hepsi bu kadar. Microsoft ei.cfg dosyası ile diğer sürümleri gizlemiş ve testır dediğim kullanıcılara bu bilgiyi vererek tüm sürümleri açmasını sağlamıştır, bir yabancı siteyi incelerken bunu gördüm, test ettim ve doğru çıktı, bende sizlerle paylaşmak istedim.

32 bit --------------- 64 bit
Starter --------------Home Basic
Home Basic ---------Home Premium
Home Premium -----Professional
Professional --------Ultimate
ultimate

ei.cfg dosyasını silince bu listenin kurulumda çıktığını, size hangi sürümü kurmak istediğini göreceksiniz.
Alper arkadaşımızdan alıntıdır...

>>Alper arkadaşımız bunu yazmış sorum şu olacak.
bu dosya silme işlemini nero 8 de yapabilirmiyiz?
Yapamazsak nasıl bi proğram lazım acaba?

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yok isoyu winrarla bi klasöre açıp ei.cfg yi sil sonra nero yla yazdır:)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yok isoyu winrarla bi klasöre açıp ei.cfg yi sil sonra nero yla yazdır:)

Böyle yaparsanız çok büyük ihtimalle dvd'niz boot edebilme özelliğini kaybedecektir. Bu da bilgisayar açılırken dvd'den başlatamayacağınız dolayısıyla da windowsu kuramayacağınız anlamına geliyor.

Dediğinizi yapmanın en kolay ve sorunsuz yolu Poweriso,Ultraiso(***iso şeklinde olan çoğu program aynı işi görüyor :) ) ile iso dosyasını açıp sadece ilgili dosyayı silip,kaydetmek.

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
olabilir ama ben yazdığım şekilde yaptım işe yarıyor

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar sılınmesı gereken dosya bu mu?

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@ffgul
Evet o resimdeki dosyayı silmen gerekiyor,anlattıkların doğru ise.Virtual clone drive programını kullanarak .iso uzantılı dosyayı açıp silebilirsin.Nero ile silinmez.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@ffgul
Evet o resimdeki dosyayı silmen gerekiyor,anlattıkların doğru ise.Virtual clone drive programını kullanarak .iso uzantılı dosyayı açıp silebilirsin.Nero ile silinmez.

dedğiniz proğramı indirdim ama yapamıyorum yani silinmiyor o proğramla...
nasıl yapılacak acaba biliyormusunuz?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Poweriso ile yaptım oldu...Fakat türkçe dil seçeneği olmuyor...
Sanırım şu an için türkçeyi desteklemiyor...

alper_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Poweriso ile yaptım oldu...Fakat türkçe dil seçeneği olmuyor...
Sanırım şu an için türkçeyi desteklemiyor...

öncelikle ei.cfg dosyasını ben ULTRAISO programı ile sildim. iso dosyaları için harika bir yöneticidir, dil olarak Türkçe de mecuttur. ancak muhtelif programlarda vardır. winrar ile bir klasöre çıkartıp o dosyayı silip sonra yine nero ile yazdırır iseniz bu kez dvd boot özelliğini KAYBEDER,

Ayrıca arkadaşlar bu indirilen windows 7 iso dosyalarında (orjinallerde) türkçe yüklü değil, bu yöntem ile sadece windows 7'nin sürümlerini görmeyi sağlıyoruz, Türkçe dil ekleme ise

http://forum.shiftdelete.net/windows-7/93470-windows-7-rtm-dil-paketi-entegre-etme-sorunu.html

buradan detaylı bi şekilde inceleyip uygulayabilirsiniz, bu yöntem ile hem 32 bit hemde 64 bit işletim sistemlerine Türkçe dil ekledim ve çalıştığını test ettim.
Benim acizane tavsiyem ise, kendiniz orjinal indirin ve Türkçe dil paketiniz kendiniz entegre edin, tertemiz bir kurulum dvd.niz olsun, orjinal olduğunu neredenmi bileceksiniz

SHA1 değeri 32 bit sürümler için
SHA1: 5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610

64 bit sürümler için
SHA1: 326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7

olur. işletim sistemi üzerinde en ufak bir oynama yapılmış ise bu değerler değişmektedir. mesela siz ei.cfg dosyasını sildiğinizde bile değişmektedir. Peki bu değerleri nasıl kontrol edeceğiz derseniz tavsiyem HashTab Setup isimli programdır. bunu kuruyorsunuz ve dosyaya sağ klik. özellikler yaptığınızda orada bir tab oluşturuyor ve orada gösteriyor, sistem diliniz türkçe ise türkçeyi de destekliyor.
Dediğim gibi tavsiyem orjinal msdn sürüm indirip türkçe dili kendiniz entegre edin ve temiz bir kurulum dvd.niz olsun,

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaslar size bir sorum olacak windows7600 tum surumunu gormek icin (ei.cfg)bunu siliyoruz degilmi ben PowerISO ile sildim fakat bunu nasil onyukleme diski olarak tekrar kalibdiski olarak DVD yazdiryoruz bilen birarkadas anlatirsa resimli menmun olurum kacgunden beli ugrasiyorum bir turlu yapamadim yardimci olan arkadaslara simdiden tesekur ederim.

alper_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o dosyayı (ei.cfg) sildikten sonra farklı kaydet yapıp ISO dosyası olarak kaydetmek lazım. bu yeterli, ancak bu işlemi yaparken bootable (önyüklemeli) imaj dosyasından yapacaksınız. Önyükleme yapabilen bir ISO dosyasını ISO imaj yöneticilerinden biri ile (tavsiyem UltraISO) açın, source klasörüne gidin ve o dosyayı silip farklı kaydet yapın, yine ıso dosyası olarak ve önyüklemeli olarak kaydedecektir.

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o dosyayı (ei.cfg) sildikten sonra farklı kaydet yapıp ISO dosyası olarak kaydetmek lazım. bu yeterli, ancak bu işlemi yaparken bootable (önyüklemeli) imaj dosyasından yapacaksınız. Önyükleme yapabilen bir ISO dosyasını ISO imaj yöneticilerinden biri ile (tavsiyem UltraISO) açın, source klasörüne gidin ve o dosyayı silip farklı kaydet yapın, yine ıso dosyası olarak ve önyüklemeli olarak kaydedecektir.
Dostum ellerine gonlune saglik aynen dedigin gibi yaptim oldu cok tesekur ederim ayrica cok guzel ayrintili bir sekilde anlatmis sin kac gunden beli dogru durust uyumuyordum herzaman icin basarmak nekadar guzel oluyor senin gibi dostlar sag olsun tekrar tesekur ederim bunuda basardik sagol dostum saygilar.artik baska poreblemler olmasa rahat yatarim.

alper_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum ellerine gonlune saglik aynen dedigin gibi yaptim oldu cok tesekur ederim ayrica cok guzel ayrintili bir sekilde anlatmis sin kac gunden beli dogru durust uyumuyordum herzaman icin basarmak nekadar guzel oluyor senin gibi dostlar sag olsun tekrar tesekur ederim bunuda basardik sagol dostum saygilar.artik baska poreblemler olmasa rahat yatarim.

================================================

Rica ederim, işe yaramasına sevindim, zamanında bilgisayarda bilmemekten dolayı çok sıkıntılar çektim, aht ettim, bilgimi gizlemiycem diye. Şuna inanırım

--Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır, Saklayan sakladıkça değerini kaybeder.

iyi uykular :biggrin: