Need for Speed: Shift PC İnceleme - SDN

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Sonunda EA gaza yeniden yüklendi. Uzun zamandır beklenen NFS: Shift, nihayet test merkezimize konuk oldu. Avrupa'da yarın satışa sunulacak oyunu inceledik!

Yarış oyunu tutkunlarının adını ezbere sayacağı birkaç yapımdan biri mutlaka Need for Speed'dir. Son yıllarda bu isim altında çıkan basit oyunlar (NFS: Undercover), serinin fan'larının çok fazla tepkisini çekti. Duruma kayıtsız kalamayan yapımcı Electronic Arts, Need for Speed ismini üçe bölerek, 2009 yılı için farklı bir satış stratejisi geliştirdi. Tamamen online bir oyunun yanında, yalnızca Nintendo'nun platformları için raflarda yer bulacak bir NFS geliştiren EA, ayrıca klasik serinin devamı niteliğindeki Need for Speed: Shift'i de, hazırlıyordu.

11253198003.jpg

Nihayet yapımlardan biri için geliştirme süreci sona erdi ve 15 Eylül'de Amerika'da yayınlanan NFS: Shift, 18'inde Avrupa'da satışa sunulacak. Ülkemize Aral İthalat tarafından getirilen yapım, firma bu firma tarafından test merkezimize gönderildi ve bu sayede, NFS keyfini birgün önceden yaşama şansı yakaladık.

21253198035.jpg

Race Driver: Grid'lerinizi Silebilirsiniz

Evvela menülerinin sade fakat dinamik görüntüsüyle dikkat çekiyor Need for Speed: Shift. Yine ne olduğunu anlamadan yarışın içinde buluyoruz kendimizi. Yeni oynanış tarzının kesinlikle geleneksel NFS gibi olmadığını belirtmek gerek. Slightly Mad Studios imzalı yapım, arcade ile simülasyonu dengelemekten fazlasını yaparak, sınırın gerçekçilik tarafına uzanmış. Hal böyle olunca, klasik NFS arayanlar için Shift, yanlış adres gibi görünüyor.

:: Need for Speed: Shift'i beğendiniz mi? Sizce iyi yönleri ve eksileri neler?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ben oyunu açamadım yaa :S

yükledim crack yaptım
açtığım zaman hiç birşey yokmuş gibi açılmıyor.
windows 7 den mi kaynaklanıyor acaba

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Oyunu windows 7 X32 3.25(4GB) RAm 9600GT 512 MB ekran kartıyla full grafikte hatasız oynayabildim.

Oyunda hata alanlar grafiklerini biraz kıssınlar hatasız bir şekilde oynayabilirler.

Oyun süper olmuş :D

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
oyunu açabilsem grafiklerine de bakacamda
benim donanım konusunda sorunum da yok zaten

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
YEniden yükle ve dene muko..

Sistemin yetersiz olduğunda öyle tepki verirdi eskiden oyunlar..
Ama senin ki yeterliymiş..
Tam olarak nasıl oluyor.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
crack yapmadan cd yerleştirmemi istiyor.
ama crack yapınca hiç açmıyor sanki yüklememiş gibi.
crack dosyasında shift.exe dışında dll ve bin dosyası var onları damı biryere yapıştırmam gerekiyor acaba

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
orjinal oyunu al :D
benim sistem özelliklerim yetse indireceğim ama yetmeyeceğini bildiğim için gerek yok indirmeye

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tamam crack dosyasındaki o 2 dosyayı da kopyaladım açıldı
sorunu düzelttim :)

edit: Herşey güzelde sürmeyi beceremedim :D:D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
resimlerden de hiç güzel gözükmüyor, nascar gibi olmuş o ne öyle

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çözünürlüğü düşürüp kapatıp açtıktan sonra bir daha tam ekran olmadı masaüstü ve başlat menüsü görünüyor sanki yeni pencere açmış gibi dürüyor.çözünürlüğü artırdım ama nafile..

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
çözünürlüğü düşürüp kapatıp açtıktan sonra bir daha tam ekran olmadı masaüstü ve başlat menüsü görünüyor sanki yeni pencere açmış gibi dürüyor.çözünürlüğü artırdım ama nafile..

evet aynı sorun bende oldu şimdi nasıl düzeltecez ?

shiftj.jpg

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Ayarlardan tam ekran seçeneğini kapatıp tekrar açın. Farcry 2 de öyle yapıyordum ben.
Olmaz ise yeni patchi bekleyin. :)

Edit : Options/Video dan Windowed seçeneğini "Off" yapın düzeliyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Most wanted tarzı olsa iyi olurdu grafikler dursun tamam da oyun most wanted gibi olmadıktan sonra neye yarar millet sokak yarışını serbest dolaşmayı seviyor şehri tamamen gezmeyi seviyor.Most wanted 2 ismiyle bir oyun yapsalar undercover gibi de olsa illa denerdim.

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Gayet güzel bir inceleme olmuş teşekkür ve tebrik ederim Aykut'a, incelemelerin devamını bekleriz.

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben oynadım oyunu..

Hakettiği puan bu.. :)

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
-Race Driver: Grid'lerinizi Silebilirsiniz
-Race Driver: Grid'i çokça andıran yapıma alışınca, Codemasters'ın oyunundan daha keyifli vakit geçirmeniz muhtemel.
Şahsen bu iki yoruma katılmıyorum.

Dün itibari ile Nfs - Shift oynamaya başladım, eskiden beri Nfs serisini takip ettiğim için, herhangi bir olumsuz yorum yapmayacağım. Çoğu Nfs hayranı oyunun underground tarzından çıkıp, pist yarışı halini almasına çok kızmıştı. Ben o grubun içinde değilim, çünkü pist yarışlarınıda oynarken keyif alıyorum :) :)

Race Driver:Grid ile ilgili olarakta, oyunun çıktığı andan beri vermiş olduğu tat çok farklı :) :) bu yüzden silinmeyi hiç haketmiyor, onun yeri apayrı :) :)

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
NFS Most Wanted serisinden sonra çıkan oyunları oyundan saymayan birisi olarak bu oyuna da şüpheyle bakıyordum. EA git gide güzelim seriyi batırıyordu resmen. Bugün oyunu indirdim ve oynadım. İlk yarışta kontrollerde zorlandım ama ikinci yarışta hemen uyum sorununu aştım. Oyun hem grafik olarak hem de oynanabilirlik olarak çok gerçekçi olmuş. Modellemeler çok güzel ve araç sayısı çok fazla.

Benim için önemli iki özellik var.
1- Araç içi kamera gelmiş
2- Hız kadranı analog olmuş (Bunu en son NFS Porsche Unleashed'ta kullanmışlardı ve hız ibresine bakıpta 220'yi görmek ayrı bir heyecan katıyordu, ufak gibi gözükse de bence oyuncuyu oyuna bağlayan çok önemli bir ayrıntı.)

Q8400 işlemci, 4gb 1066mhz ram, 4890 vapor-x ile 1920*1080 8xAA 16xAF en yüksek ayarlarda çok güzel bir performans ve grafik kalitesi gördüm.

Puanlamam;

* Grafikler 10/10
* Oynanabilirlik 9/10
* Atmosfer 10/10
* Sesler 9/10
* Araç modifiye ve ayrıntı 9/10

Genel: 9,5/10

EA gerçekten bu sefer "yapmış" !

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten harika bir oyun, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Tek eksiği canavar gibi bir sisteminiz olsada, araba seçim ekranında birkaç saniye arabanın görüntüsünün gelmesini beklemek gerekiyor. Son model bilgisayarı olanlar buna oldukça sinirlenecekler :)

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ayarlardan tam ekran seçeneğini kapatıp tekrar açın. Farcry 2 de öyle yapıyordum ben.
Olmaz ise yeni patchi bekleyin. :)

Edit : Options/Video dan Windowed seçeneğini "Off" yapın düzeliyor.

Çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm sayende :)

Oyunu çok beğendim gerçekçi olmuş

kontrol etmesi başta zor gibi gözüksede oynadıkca alışıyorsun.
Araba çarptığı zaman yada pist dışına cıktığı zaman araba kontrolü cok zor oluyor. Bu durum çarpma isteğini azaltıyor :):)

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu arada, oyunu kesinlikle araç içindeki kamera açısıyla oynayın! Oyunun asıl eğlencesi öyle çıkıyor.

Kamerayı dışarı aldığınız zaman hiçbir anlamı ve eğlencesi kalmıyor ;)

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu arada, oyunu kesinlikle araç içindeki kamera açısıyla oynayın! Oyunun asıl eğlencesi öyle çıkıyor.

Kamerayı dışarı aldığınız zaman hiçbir anlamı ve eğlencesi kalmıyor ;)

Aynen öyle, araç içi kameradaki zevk çok yüksek.

babaihsan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu drift yapmak için birkaç ipucu verebilirmisiniz, hangi araç hangi ayar vs felan?? oyun gerçekten çok güzel..!

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Oyundaki türk karakterini farkettiniz mi chet ismet adında türk yarışcı var bir bölümde onunla ilgili birşeyler yazıyordu turkish falan. neyse yarış yapa yapa sonunda geçtim ismeti :D. 10 kişiden birinci oldum ismet 2. oldu

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Oyunla İlgili Sorunlarınızı burdan iletirseniz yardımcı ola bılırız sevgiler.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Oyun zor ama hoşuma gitti , klasik nfs deki gibi arabayı doğru dürüst kontrol edemiyorsun, ama biraz oynadıktan sonra alışıyor insan.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Win xp 32 bit Ati HD4890 ile full grafik ayarlarında oynadım. Grafikler beş para etmez bence.