Neden SDN dergisi çıkartmıyoruz?

muratcanberber

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2007
Mesajlar
2,033
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
@erdemgazetesi Bir mesajında mantıklı olsun , bir mesajını yazarken düşün biraz , Bir mesajında kendini reklam etme daha ne diyeyim sana ? nick'in zaten posbit'te yer alıyor. bir makale olsa tamam yazarsın ...

Yok cd kalıbı pahalıya gelirmiş , bu işe girecek kişi / kurum bunları düşünmez mi sanıyorsun ? Pahalıya gelmesin diye cd'nin üzerine cd kalemi ile yazacak halleri yok değil mi ?

Zaten programdır , haberlerdir insanlar bunları artık internetten indirmeye alıştı. Dergi satışları zaten son zamanlarda düşüş içerisinde. Neden ? Zaten aylık bir dergideki haberlerin çoğu eski , teknoloji ile haşır neşir olan insanların takip edip bildiği haberler.

Şu an bir dergi kendisini sattırmak istiyorsa , lisanslı ürünleri bedava olarak veya düşük ücretlere vermesi mantıklıdır.

Mantık diyorum sizleri mantıklı düşünmeye çağırıyorum
 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,812
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ben SDN'in internet dergisi olmasından yanayım.. çünkü daha hızlı daha güncel ve o haberi burada konuşup değerlendiriyoruz.. en çokta bunu seviyorum zaten..

Dergi yanına verilen beleş CD/DVD 'ler iyi oluyo fakat SDN'de download bölümüne nadirde olsa ekliyor.. kotasız olanlar için sorun deil.. nediyeyim kotasızlar da artık idareli kullansınlar.. (bende kotalıyım)
 

AyazWeb

Asistan
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
494
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bence en mantıklısı ve en iyisi E-Dergi çıkartmak. Burdan Troya duyrulur.. ;)
 

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
bi degimiz eksik :D:D:D:
 

Slokr

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2009
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
33
Puanları
228
dergiler daha çok verdikleri CD ler için alınıyordu...
bu gün internet hızı arttı... bilgisayarına indirebilir...

Bu internet hızıyla 8 gb lık dvd lerin içeriğini indirceğime gider alırım.forumun 70k üyesi var.çoğu alır diye düşünüyorum ama bütçeyide bilemem :D
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Dergi için Baya Uğraş Gerek . Personel lazım Para Lazım Ona Göre Plan Program Lazım Makale yazmak lazım .! SDN nin varolan işlerini aksatır bence.! Gereksiz.!
 

sdelta

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,233
Reaksiyon puanı
145
Puanları
243
Bence bu devirde saçma artık, gazeteler bile internete geçiyor tamamen matba yı bırakıp. Gelecek internette :) İlerlemek yerine gerilemek olur bana göre SDN için bu.
 

Tsunmys

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,546
Reaksiyon puanı
2
Puanları
218
Aslında sorunun cevabı ilk mesajın içinde saklı. Dergiciler bile internete yönelmişken, tarih öncesinden kalma yöntemleri kullanmanın alemi yok. Sitede 2 gün önceki bilgi bile ölü değerindeyken, dergide 30 gün öncesinin haberi kimin işine yarayacak :)

İyi yakalamışsın. Dünya gitgide mobile olmaya başladı. SDN'nin mobile sayfası varmı bilemiyorum ama her büyük sitenin var. Ve oradan takip edebiliyorsunuz yoldayken, işteyken ve seyahatteykken :yes:
 

fomerfaruk

Öğrenci
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
48
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
internet ne kadar gelişmiş olsada dergi okumanın ayrı bir zevk olduğunu düşünmekteyim. dergi okurken alınan zevkin internette herhangi bir haberi okurken alınamayacağını düşünmekteyim.Özellikle inceleme veye röportajların dergilerde daha önemli bir içerik olduğunu düşünmekteyim.
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Çok farklı bir konu ve çok uğraş isteyecektir. Maliyetini kurtarmak için belli bir trajı olması gerekir. Hadi konuyu sen açtın diye 10 adetini sana abone yapsak, daha kaç kişi daha çıkar ki alacak? Ayrıca forum yöneticilerinin de bütün işi gücü bırakıp buna saldırmaları gerekir. Her ay yeni konular, yeni konuklar. Kolay iş değil diye düşünüyorum. Başlı başına bir meslek bu.
 

son.durak.27

Profesör
Katılım
6 Eylül 2008
Mesajlar
1,856
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
bir dergi neden olmasın ki bence süper olur bir kaynak bulunursa tabi
 
Üst