Neden SDN dergisi çıkartmıyoruz?

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dergiciler internet sitesi kurdu...
O zaman bize düşen neden şöyle kapsamlı bir bilişim dergisi çıkartmak olmasın?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Aslında sorunun cevabı ilk mesajın içinde saklı. Dergiciler bile internete yönelmişken, tarih öncesinden kalma yöntemleri kullanmanın alemi yok. Sitede 2 gün önceki bilgi bile ölü değerindeyken, dergide 30 gün öncesinin haberi kimin işine yarayacak :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
makrop! dedi ki:

Bak Kendin demişssin "Dergiciler İnternet Sitesi Kurdu " diye :) Artık Günümüzde Pek dergilere rağbet olmuyor, Çünkü Ülkenin her yerinden İnternete Erişim Sağlanıyor. Dolayısıyla Teknoloji Aylık Değil Saatlik takip edilir hale geldi. Eskiden Dergiler Verdikleri Programın Yüzü suyu hürmetine alınıyordu, Şimdi Dergiden Çıkan Program'ı Kuracağın vakit Programın 3 yeni versiyonu Çoktan Çıkmış oluyor :) Bu yüzden Yazılı basın birer birer İnternete Yöneldi. Dergiyi Çıkarma Maliyetinden de bahsetmeye gerek yok sanırsam :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
PcMaSTeR dedi ki:
makrop! dedi ki:

Bak Kendin demişssin "Dergiciler İnternet Sitesi Kurdu " diye :) Artık Günümüzde Pek dergilere rağbet olmuyor, Çünkü Ülkenin her yerinden İnternete Erişim Sağlanıyor. Dolayısıyla Teknoloji Aylık Değil Saatlik takip edilir hale geldi. Eskiden Dergiler Verdikleri Programın Yüzü suyu hürmetine alınıyordu, Şimdi Dergiden Çıkan Program'ı Kuracağın vakit Programın 3 yeni versiyonu Çoktan Çıkmış oluyor :) Bu yüzden Yazılı basın birer birer İnternete Yöneldi. Dergiyi Çıkarma Maliyetinden de bahsetmeye gerek yok sanırsam :)
Söylediğine pişman oldu :D

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Online dergi olsa hiç fena olmaz aslında isteyen bilgisayarınada inderebilsin.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
dergiler daha çok verdikleri CD ler için alınıyordu...
u gün internet hızı arttı... çoğu kullanıcı kotasız internet kullanmaya başladı ve cd lerle gelen programlar da internetten indirilebilir oldu...
yani fiziki bir dergi yapmak yerine sanal bir dergi yapılabilir...
pdf ya da flash olarak indirilebilecek bir dergi... kullanıcılar ücretsiz edinirler... masraflarını da reklamlar karşılar... şu e-dergilerden bir tanesi gibi tamamen dergi formatında yazılar resimler reklamlar... ama sanal olur dileyen de bilgisayarına indirebilir...

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Aslında sorunun cevabı ilk mesajın içinde saklı. Dergiciler bile internete yönelmişken, tarih öncesinden kalma yöntemleri kullanmanın alemi yok. Sitede 2 gün önceki bilgi bile ölü değerindeyken, dergide 30 gün öncesinin haberi kimin işine yarayacak :)

Koleksiyon yapma hastalarınıda düşünmek lazım düşünsenize sdn nin ilk sayısı çıkmış uff bee.. nan ben ilk sayıyı kaçırdım tühh diyenler :) kağıt üstünde'de başarılı bir sdn görmek isterdim ..

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Pdf ve Flash olabilir aslında hatta zipleriz içine ufak programlar, video ve resimli dersler koyarız ama boyut sorunu olur toplam kaç yüz mb olur bilmem düşünmek lazım, bunun için ekip lazım en önemlisi inanmak lazım.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Daha büyük projeler dururken dergi olayı pek iyi olmaz zaten SDN bir dergi misali bence gerek yok..

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bana göre hiçbir Teknolojik alet basılı derginin yerini tutamaz...
Neden pişman olayım söylediğime ki?
' şahsen ' SDN'yi şöle kanlı canlı kağıtta görsem mutlu olurum :)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
makrop! dedi ki:

Evet doğru söylüyorsun, bende katılıyorum. .

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim gibi düşünen de var demekki mutlu oldum :)

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
online dergi formatında olabilir, hatta güzel olur içinde resimler, videolar ve sürekli güncellenen bilgiler olur.Kağıt, baskı maliyeti olmaz dolayısı ile çevreye duyarlıdır.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ilk başta pdf den e-dergi çıkartmak gerekiyor. sonra aylık program listesi, yeni sürüm linkleri.

Dergiler

1.Cd si için (Aylık arşiv)
2.Yeni ürünler için.
3.Bilgisayar fiyat listesi için

Bunları içeren bir bölüm açsak yeterli olur. Aylık 5 ytl :D

weber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence birkaç arkadaşın dediği gibi pdf veya flash olarak bir dergi olsa ne kadar güzel olur. Hatta o dergiyi genç yazarlar çıkarsın, tasarımını onlar yapsın. SDN sadece onlara (yani bizede) ön ayak olsun. Bu proje şimdi aklıma geldi ama düşünmeye başladıkça mükemmel şeyler aklıma geliyor. Sizce nasıl olur?

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
yaw sdn dergi değil mi zaten. ben de kırtasiyelere shiftdelete var mı diyodum. o ne diyolardı ben de dergi diyodum hehe :D :D :$

vallaha

ESDİEN

Profesör
Reaksiyon puanı
0
makrop! dedi ki:
Neden pişman olayım söylediğime ki?

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şöyle iyiydik . Dergiye gerek yok çıkarırsa zarar eder SDN.

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şahsen okuduğum bi haberi bidaha neden dergide okuyayım :)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Gazete satışları bile internetin varlığı yüzünden düşmüşken böyle bir dergi manasız bence. İşte sitesi var. Sürekli güncel daha ne istenirki?

adrenalin760

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gerçekten de gerksiz dergi işi ama tek iyiy yönü dergilerle verilen dvdler bir çok oyun demosu film fragmanı yeni çıkan programlar kotalı kullanıcılar için oldukça yararlı.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Konudaki ilk mesajlara baktım da "Dergiciler bile internet sitesi açtı" denmiş. Doğru gözlem.

Troy, Alengirli ve ben zaten dergi ortamından gelen kişileriz. Bizim farkımız matbu işlerle artık pek fazla ilgilenmiyoruz. :)

Güzel günler dileirm.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Gerek yok zaten burası sürekli güncelleniyor hem çok da fazla kişiye hitap ediyor bu site ayrıyeten ek bir masrafa gerek yok kanımca ;)

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
siz dergi çıkarmayı üç beş makale yazmak kadar basit bişey olduğunu sanıyorsunuz galiba

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim görüşüm şöyle chip gibi dergiler yanında cd ler veriyorlar ya

SDN ekibide hazırladığı video tanıtımlarını, mesela hakkı abimin yaptığı halkın youtube ye bakışı gibi videoları atarsak yanınıda 2-3 tane program atarsak şayet. Alınır diye tahmin ediyorum yalnız bir sorun var tabi cd'nin üstüne kalıb basılacak o biraz pahalı olabilir. Dergi'ye şöyle bastırır abone olurlar. Her ay para yatırırlar öyle gelir. herkes ptt veya bankadan para gönderir. Bir kargo ile evimize kadar gelir.

Nasıl fikir ama.
Gönderen : Ersin ŞİMŞEK
Gönderilen : Troy
Alacak olan :SDN ekibi
fikir düşünce. Ersek

RudeBoy1620

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler forumlar standartlaştı. Ama dergi, televizyon gibi görsel v.s alanlara yayılmamız, bizi markalaştırır.