Neden Linux Daha İyi ??

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Merhaba arkadaşlar Linuxun neden diğerlerinden daha iyi olduğunu açıklayan bir link paylaşmak istiyorum sizlerle

Why Linux is better

Karar sizin ;)

Bence, insanlar özgür ya da bedava olduğu için değil, Windows'ta olmayan güzel özellikleri sayesinde Linux'a geçecekler.

İşte size Linux'un neden daha iyi olduğunun birkaç kanıtı!

(Açıklamayı görmek için resme tıklayın)

Virüsleri unutun.

Sisteminiz kararsız mı?

Linux bilgisayarınızı korur.

İşletim sisteminize 100$ ödemeyin.

Özgürlük için!

Sistemi kurduktan sonra neden daha fazla araç kurasınız ki?

Sürücüleri unutun.

Yazılımınızı tek tıkla güncelleyin.

Neden bedavaya yazılım alabiliyorken yasadışı kopyalayalım?

Yeni bir yazılım mı gerekli? Her yeri aramanıza gerek yok. Linux onu ayağınıza getirir

Masaüstlerinde yeni çağa atlayın.

Dijital hayatınızda parçalanmalar mı var?

Masaüstünüzün nasıl olması gerektiğini siz seçin.

Windows'unuz neden gün geçtikçe yavaşlar?

Çevre için de bir şeyler yapın.

Yazılımda kapalı kapılara hayır!

Ücretsiz ve sınırsız desteğin keyfini çıkarın.

Çok fazla mı pencere var? Çoklu masaüstü kullanın.

Hataların düzelmesi için yıllarca beklemeyin, bildirin ve takip edin.

Bilgisayarınızı sürekli baştan başlatmaktan sıkıldınız mı?

Eski bilgisayarınız ikinci baharını yaşasın.

Yüzlerce oyunu ücretsiz oynayın.

Kendi ülkenize ve diğer ülkelere yardım edin.

MSN, AIM, ICQ veya Jabber' a tek bir yazılımla bağlanın.

Mükemmel bir müzik çalıcınız olsun.

Havadan sudan haberiniz olsun.

(şimdilik) Windows'a bağlı kalmanızı gerektirecek birkaç konu

Olmazsa olmaz bir yazılım sadece o platformda çalışıyor

İflah olmaz bir oyuncusunuz

Kitap/gazete basım sektöründe çalışıyorsunuz

Donanımınız desteklenmiyor

Tamam, bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum! Şimdi ne yapmalıyım?

Windows'a dokunmadan Linux'u deneyin

Linux'u kurun (ve isterseniz Windows da kalsın)

Eğer zaten Linux' ta uzmanlaştıysanız bu yazıyı(FAQ) okumak isteyebilirsiniz.
business_news.png

Kaynak : http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
malesef windows herzaman daha iyi olacaktır, bir gün bir şekilde durum değimez ise...

orada yazılanların çoğuda işletim sisteminin üstünlüklerinden değil de felsefi üstünlerinden bahsetmiş, özgürlük için, bedava olduğu için falan....

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet yani o linkte neden windows diğerlerinden daha iyi yazmalıydı ama işte.Evet saçma saçma şeylerden bahsetmişler en iyisi windows linux değil linux en iyi olsaydı birçok kişi bilir ve kullanırdı linuxun Türkiye'de ilerlemesi çok zor bir bilgisayar satan mağazaya gittiğinizde bilgisayarların neredeyse hepsinde windows vardır aynı şekilde reklamlarda da hep windows vista yok xp falan görüyoruz.Linux 5 kat ileri giderse windows 500 kat ileri gider.

Ama bazı lafları doğru ve bazı işleri güzel mesela istediğin programı araştırmadan bulmak ve tek tıkla birçoğunu güncellemek.

Birde şunu unutmuştum ne kadar windows alırsak amerikaya katkı sağlıyor.Of ya biz Amerika'dan nefret ediyoruz hiç aklımda yoktu biliyorumda yani resmen biz hala amerikaya yardım ediyoz.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Pardus, Ubuntu kullandım. Ama 1 haftaya kalmadı sildim. tekrar denedim. yine sildim

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Dene dene sil kaç kere silip tekrar kurdun:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bu tartışmaya dahil olmak istemezdim ama 2 ay linux kullanan birisinin kalkıp linux windowsdan iyi demeside beni çileden çıkartıyor bilgisi olmadan fikri olan insanlar yüzünden bu dünyanın başına neler geldi neler. Linux çekirdeği belki iyidir ama bırakın windows dan iyi olmasını kendi öz rakibi ve klonlandığı yer olan BSD çekirdeğinden kat ve kat berbattır. Linux kullanan kitlenin büyük bir çoğunluğunun linux kullanmasının nedeni sadece ve sadece "herkes windows kullanıyor ben bi windowsa ayar olayım" düşüncesinden öteye gitmez en azından gördüğüm ve muhattap olduğum birçok kullanıcı bu düşüncedeydi ve Linux hayatlarında asla önemli bir yere sahip değildi ve olamaz dı çünkü yeterli değildi ve hatta yeterli olmasını beklemek aklı selim bir insan düşüncesi de olamaz göz var nizam var. ama bunlara rağmen Linux kullanan ve linuxdan bihaber olan kullanıcılar ki bunlar ta kendileri oluyor fanatik kitle bir windows uygulamasının çalıştırılması için wine önerebilecek kadar cahiller neden çok iyi olan bir işletim sisteminde wine ( windows emulatörü ) kullanayim ki sizin süper ultra iyi işletim sisteminizde benim gerçek ihtiyaçlarımı karşılayacak bir yazılım neden yokki. Linux sistemlerde neredeyse öntanımlı olan Firefox bile windows da daha iyi bir performansla çalışırken şaşkın linuxcuların kalkıp Linux windows dan iyi demesi insanı öfkelendiriyor.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Linux windows'dan iyi falan filan değil.
Sadece Windows'a göre artıları yazıyor burda
Windowsun artılarını yazmak uzun süreceği için linuxun kini yazmışlar.

ben napıyım bilgisayarı ;
DirectX 10 kullanamadan
istediğim yazılımı kullanamadan
oyun oynayamadan

ne işe yarar bir bilgisayar?
sadece internete bağlanmak ve film izlemek mi?
bunu yapan cep telefonlarıda var...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
windows dan iyi yönleri var fakat bu görüşü savunan 2 aylık linux kullanıcıları bunları bilmiyor ve anlatamıyor sadece ezberden konuşuyorlar

yer__6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hangisi daha ii diye karsılastırmıycam ama biraz saygılı olmanızı beklerdim.
niye mi?
şöyle düşünün siz bir yazılımcı olsanız günlerce hatta haftalarca yazdıgınız programlar vs. hiç bi hak talep etmeden herkezle paylasırmıydınız.işte bu insanlar sadece sizin için gönüllü olarak bu işleri yapıyolar.
tmm windows daha ii olabilir peki ne için ii dünyanın en çok yıllık cirosu olan microsoft oldugu için.
peki aynı şeyi linux yapsa o kadar para ile bu yazılımın ne kadar geliştirilebilecegini siz düşünün.

tek istedim windosws daha ii olabilir ama bu kadar insanın emegiyle alay etmeyin!!!

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
HaPS arkadaşın öfkesinin nedeni cehalet olmasın derim. Microsoft'un dümen suyundan ayrılmayan arkadaşlar Bill'den para alıyor diyeceğim ama buda mümkün değil o zaman nedir bu windows yaltakçılığı. Bir tarafta ardında milyarlarca dolarlık bir gücün olduğu işletim sistemi diğer tarafta bir hegomanyayı yıkmaya çalışan bir azınlık. O azınlığın yaptığı her çaba bence özeldir ve her türlü ilgiyi ve "SAYGI"'yı sonuna kadar hak ediyor. Linux hem felsefi olarak hemde yapı olarak windowstan daha iyidir ve sağlamdır. Linux kullanıcılarıda benim gözümde birer kahramandır ve hepsini gıptayla izlemekteyim. Yıllardır sırf Microsofta verdimiz para bile eğitim sistemimizi düzeltmeye yeterdi bu yüzden bu hegomanyayı yıkacak her türlü çaba bence kutsaldır. Bu nedenle Linux'un adını almadan önce destur çekmek gerek.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla en çok sevinen benim o zaman microsofta hiç para vermedim xpim kopya programların internetten indirme satın almalı değil office 2007im kopya.Oyunlarımın 3 ya da 4 ü kopya gerisi orjinal ama 5 tl yani 5 tllişk cdnin içinde orjinalinin cracki var.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ee o zaman bende olayı başka yere çekeyim daha da kızşsın ortalık bence windows ta linux ta yalan en güzeli macos :D:D kullandınmı deyin valla nasip olmadı ama şaka bi yana benim gibi oyun oynayan biris iseniz kalkıp kimse linux kullanmaz ;) linuxda kullandım ubuntu halada kullanırım ama internet ve kişisel işlem için

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
destede kart biter linuxcularda dümen bitmez :D şimdide bedava veriyorlar emek var saygı göster demeye başladılar saygı felan göstermek zorunda değilim windows da da kullanabileceğiniz birsürü bedava program var hemde çok kaliteli :) linux öyle yapsa linux böyle yapsa diye savunan arkadaşlar daha linux un ne olup ne olmadığından bi haber linux nedir ? bir kurum mu ? bir vakıf mı ? nedir ? IBM in Novell in RedHat in bedava edindiği çekirdek ve bileşenlerini parayla başkasına veya kurumlara satmasımı ? siz nasıl bir çarkın içinde nasıl kandırıldığınızı göremiyecek kadar körsünüz.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu cümlelerinle ne kadar Linux bilgin olduğunu gösterdin. Aferin sana bu yolda devam et, elbet Bill bir gün sana teşekürlerini sunar :icon_:

yer__6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
destede kart biter linuxcularda dümen bitmez :D şimdide bedava veriyorlar emek var saygı göster demeye başladılar saygı felan göstermek zorunda değilim windows da da kullanabileceğiniz birsürü bedava program var hemde çok kaliteli :) linux öyle yapsa linux böyle yapsa diye savunan arkadaşlar daha linux un ne olup ne olmadığından bi haber linux nedir ? bir kurum mu ? bir vakıf mı ? nedir ? IBM in Novell in RedHat in bedava edindiği çekirdek ve bileşenlerini parayla başkasına veya kurumlara satmasımı ? siz nasıl bir çarkın içinde nasıl kandırıldığınızı göremiyecek kadar körsünüz.
valla bravo sanki microsoft seninmiş gibi konustun hll olsun sana sen böle devam et zaten senin gibiler olduktan sonra microsoftun sırtı yere gelmez.
eger linux olmasaydı bilki windowsda bu kadar gelişemezdi bari bunun için saygı duy.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Eğer bir konuda Haps varsa kesinlikle tartışmaya katılmam.

Site harika çok işime yarayacak. Çok teşekkürler arkadaşım.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Muhaha linux olmasa windows gelişemezdi dedi adam yha :D

Windows'un rakibi Apple'dır.
O yüzden Windows daima MacOS ile rekabet içindedir.
MacOS gelişir Windows gelişir, Linux kendi kendine takılır.
Gelişmiş gelişmemiş sadece %1'in umrundadır...

O %1'in içindekilerde her yere girip Linux çok hızlı gelişiyor yazar.

%1 dediğim Linux'un kullanım payıdır.
Piyasada sistemine Linux yüklü insan sayısı yuzde 1dir.

yer__6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
artık gercekten cvp bile yazmak istemiyorum çünkü hiçbirşey hakında bilgisi olmayıp atıp tutan cahil insanlara laf anlatmak cok zor bi durum.son olarak şunu söleyim.

Ne için serverlarda en cok kullanılan işletim sistemi linux?

Çünkü bir windows işletim sistemi olan pc i acın ve 3 gün kapatmayın sonra kullanmaya calısın(tabi kullanabilirseniz).
ama linux sistemlerde 3-gün deil 3 sene sonrada ilk acıldıgı gibi performans göstermektedir.

nerdenmi biliyorum?

Türkiye ye interneti dagıtan ODTU serverları linux sistem le calısıyor?
(yani burda size bişeyler anlatmamı saglayan yine linux)

ve bu server 4 yıl öncesine kadar 12 yıl boyunca hiç kapatılmadı veya restart çekilmedi.4 yıl önce ise Bakım calısması nedeniyle Sistemin calısmasına 1 saatlik ara verildi.

neyse herhalde bişeyler anlatabilmişimdir.Kusura bakmayın benden bu kadar daha fazla laf anlatmaya calısmayacagım!
bir

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar meseleyi birde değişik yönden ele alın ;

Pardus 33 kişilik çalışanların ürünü tabi çekirdek linux ama adamları burdan tebrik ediyorum çok güzel iş çıkarmışlar ve eğer kalkınmak istiyorsan kendi değerlerimize değer vermeliyiz.iyi veya kötü pardus.

ikincisi windows nasıl linuxten iyi olur anlamadım.bir arkadaş bilinçsizce demişki "linux iyi olsa herkes bilir kullanırdı" arkadaşım linux bir gönül topluluğu adamlar reklammı yapıyor.bill vistaya alt-tab özelliğine 3 boyut kattı adam ne biçim reklam yaptı oysaki yıllarca compiz fusion var.kısaca sana cevabım bilgisayarı bilen linuxu er yada geç bilir,bilmiyorsa sıradan kullanıcıdır.
yine aynı arkadaş demişki linux "5 kat ilerlese windows 500 kat ilerler"miş.arkadaşım microsoftun binlerce mühendisi var oysa linux öylemi.bilgisayardan çok anlıyorsan katıl gönüllü topluluguna linuxe katkı yap.

diğer bir konuda microsoft bilgisayar pazarında ilk oluşuyla büyük pay sahibi oldu.neden mi çünkü şuan okullarda office gösteriliyor,windows kullanılıyor.kimileri linuxu kullanmak zor diyor,arkadaşım sen windowsu ilk kullanarken ananın karnındamı öğrendin,hiçmi zorlanmadın.klasör,dosya nedir biliyormuydun önceden(mesela ben ilk bilg. açıtıgımda bilmezdim!)

bir arkadaş "bütün satılan bilgisayarlarda windows kurulu" diye bir karşılaştırma yapmış.microsoft bu işleri parayla hallediyor,ve iki tarafta para kazanıyor(microsoft-Bilgisayar firması)...

oyun konusuna gelince;microsoft oyun firmalarını tabiri caizse tehdit ediyor-ki linux tabanlı çıkaramazsın diye.eğer çıkarırsan ben yokum gibisinden.yoksa oyun firmaları için bu çokta zor olmasa gerek.gün gelirde bilinçli bilgisayar kullanıcısı yani linuxculer çoğalırsa oyun firmalarıda
microsofta resti çekebilir.

hız+güvenlik+gizlilik+ücret (sıfır)+donanım+yer kaplaması+özgürlük değerlendirmelerinde linux açık ara önde

oyun+program genişiliğ+ücret çoklugu+yüksek donanım gerekliliği+sınırlılık değerlendirmelerinde windows önde...

gerisi bilgisayar kullanana kalmış...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Lütfen bırakın Windows yalakaları kullanmasın Linux'u. Basit bir efektle sevinsinler ne hadlerine compiz.
Virüslerle boğuşsunlar. Korkudan internete giremesinler, antivirüslere işletim sistemlerine milyarlar ödesinler, bir çocuk C'nin içini silsin; çöksün her şeylerini kaybetsinler.
Bill Gates'i zengin etsinler, Özgürlüğü Windows'un "benden iyi mi bileceksiniz" diye tek temayla gönderdiği işletim sistemlerinde yaşasınlar.
Lİste çok uzar da boşverin değmez...

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muhaha linux olmasa windows gelişemezdi dedi adam yha :D

Windows'un rakibi Apple'dır.
O yüzden Windows daima MacOS ile rekabet içindedir.
MacOS gelişir Windows gelişir, Linux kendi kendine takılır.
Gelişmiş gelişmemiş sadece %1'in umrundadır...

O %1'in içindekilerde her yere girip Linux çok hızlı gelişiyor yazar.

%1 dediğim Linux'un kullanım payıdır.
Piyasada sistemine Linux yüklü insan sayısı yuzde 1dir.

sana kısa ve öz cevap vereceğim belki anlarsın!!!

geçenlerde microsoft üst yönetici googlenın office yapma ihtimaliyle ilgili şöyle bir söz söyledi...

--bizim rakibimiz openoffice dir.google yı bu kulvarda takmıyoruz bile

ayrıca adamlar firefoxun başarısını kabul ettiler.hatta tebrik ettiler.

ve bildiğim kadarıyla google ve youtube linux tabanlı ...eğer hazıra konan biri değilde araştıran biriysen 10 dk nı almaz bu dediklerimi araştır,ve microsoft ile linux u kıyas et...

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tartışmayı saçma sapan yönlere çekiyorsunuz, yok linuz kullananlar kahramanmış, yok onlara saygı duyulması gerekirmiş yok linuxu eleştirenler linuztan anlamazmış sadece ben anlarmışım mantığı falan...

İlk baş tartışmayı böyle yüzeysel durumlara getirmeyin, ben kişisel oalrak linux u sadece serverda kullanıyorum...

Ama günlük yaşamda windows en iyisi bunu yüzeysel mantık olarak değerlendiremezsiniz. Yok amerikaya para kaptırıyormuşuz falan (dünyada yaşamıyorsunuz heralde, her sektörde paralar amerikaya akar, onu geçtim ülkeler rezervlerini dolar olarak tutar, şimdi bunutartışıp konunun amacını mı saptıralım)

Şuanda en mükemmel işletim sistemi windowstur, ta win95 den buyana...Asıl saygı duyulması gerekiyorsa windowsa saygı duyalım hayatımızı kolaylaştırdığı için...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kyle o senin görüşün. Bence Mükemmel kelimesi üzerinde biraz düşünmen lazım.

Ben de diyorum ki en muhteşem işletim sistemi Ubuntu'dur (mesela) Oldu mu?

Kendi görüşlerini delilmiş gibi sunma bence... Eğer insanlar en çok onu kullanıyor diyorsan insanlar en çok ie6'yı da kullanıyor. Şimdi kalkıp ie6 en mükemmel web tarayıcı mıdır diyeceğiz. ???

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kendi adıma konuşmak gerekirse.bilgisayarımda pardus ve xp kurulu.
xp de kod yazdığım programlar kurulu hatta şunuda açık söyliyeyim visual studio 2008 kullanıyorum.sonra xp de ayda bi kere zamanım kalınca canım sıkılınca oyun oynuyorum,yarış futbol gibi.

gelelim pardusa..pardusu genel olarak kullanmak için kurdum.kod yazmadığım ve oyun oynamadıgım zaman onu kullanıyorum.

şimdi bu itiraflardan sonra kimse bana "bak arkadaşım sende microsoft kullanıyorsun,linuxden daha iyidir" diyemez.ben iyi yapılan her işi mertce ve bilgimce söylerim,

iki sistemi kullanan biri olarak linux kullanım bakımından 3 adım önde...

birgün linux tabanında kod yazmayı öğrenir geliştirirsem kendimi şunuda söylemek isterim windowsu hiç kurmam...

+not:biz sizden windows kullanmayın demiyoruz,microsofta sövün demiyoruz sadece linuxun başarısını göz ardı etmeyin ve küçümsemeyin ve kıyaslamayı tarafsızca yapın o kadar...(++not: ben linuxcu değilim,kaliteci ve özgürlükçüyüm...)

herkese saygılar...

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kyle o senin görüşün. Bence Mükemmel kelimesi üzerinde biraz düşünmen lazım.

Ben de diyorum ki en muhteşem işletim sistemi Ubuntu'dur (mesela) Oldu mu?

Kendi görüşlerini delilmiş gibi sunma bence... Eğer insanlar en çok onu kullanıyor diyorsan insanlar en çok ie6'yı da kullanıyor. Şimdi kalkıp ie6 en mükemmel web tarayıcı mıdır diyeceğiz. ???
Tabiki ie6 dan daha güzel bir tarayıcı yapılmadı şimdiye kadar, o kadar kişi kullanıyorsa vardır bir bildikleri...