Neden kilo veremiyoruz?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, kilo verememenin engellerini anlattı.
neden-kilo-veremiyoruz-606592-664x354.jpg

Kandıralı, “Neden kilo veremiyorum?” sorusunun cevabını işte böyle cevaplandırdı;
YAŞLANIYORUZ
Hem kadın hem erkekte yaşla metabolik hızda bir azalma oluyor . Vücudun normal fonksiyonlaırnı sürdürebilmesi için ihtiyacı olan günlük kalori miktarı azalıyor . Kadınlarda bir de menapoz durumu söz konusu . Östrojen ve progesteron hormon üretimi yavaşlar .Testesteron seviyeleri de daha yavaş bir şekilde azalır . Hormonlardaki bu değişim kadınlar için kilonun bel ve karın çevresinde toplanmasına neden olur.
ÇOK FAZLA BESİN TÜKETİYOR VEYA KENDİNİZİ UZUN SÜRE AÇ BIRAKIYOR OLABİLİRSİNİZ
Porsiyon kontrolü yapın ve gün içinde yediklerinizi not edin. Ana ve ara öğünleri atlamadan beslenmenizi düzenleyin.
YANLIŞ EGZERSİZ YAPIYOR OLABİLİRSİNİZ
Hem kardiyovasküler egzersizlerin hem de ağırlık çalışmalarının bir arada yürütülmesi gerekir . Vücut geliştirmek vücudun kas kütlesini arttıracağından daha fazla yağ yaktıracaktır . Haftada 250 dk orta şiddette bir egzersiz veya 125 dk yüksek yoğunluklu bir egzersiz yapmak gerekir. Daha fazla kalori yakabilmek için egzersizin yoğunluğunu arttırmalısınız. Vücudunuza uygun egzersizleri bilmek için mutlaka bir egzersiz uzmanıyla çalışın.
ÇOK FAZLA İŞLENMİŞ ÜRÜN TÜKETİYOR OLABİLİRSİNİZ
Beyaz ekmek , krakerler , cipsler , meşrubatlar ve tatlılar vücutta inflamasyona neden olurlar . Karın bölgesindeki yağlarda inflamasyonla ilişkilidir . Bu besinlerin sık tüketimi karın bölgesindeki yağlanmayı arttırır. Tam tahıllar , meyveler ve sebzeler antioksidanlarla doludur ve inflamatuar karşıtı özellikleri vardır , karın bölgesindeki yağlanmayı önlerler.
YANLIŞ YAĞLARI YİYOR OLABİLİRSİNİZ
Yüksek oranda doymuş yağ alımı ( süt ve ette bulunan ) organ çevresindeki yağlanmayı arttırır . Tekli doymamış yağ asitleri ( zeytin ve avokadoda bulunan ) ve spesifik çoklu doymamış yağ asidi ( omega 3 gibi ( ceviz, ayçiçeği tohumu ve somon gibi yağlı balıklarda bulunan ) vücutta inflamasyon karşıtı görev görürler . Unutulmamalıdır ki hangi çeşit yağ olursa olsun fazla tüketimi kalori alımını arttırır ve kilo yapar . Sağlıklı yağları da belli porsiyonlarda , dengeli tüketin.
FAZLA STRES YAPIYOR OLABİLİRSİNİZ
Stres anında yüksek yağlı , yüksek kalorili besinleri tüketme eğilimimiz arttığı gibi , stres hormonu kortizolde vücut yağ hücrelerinin büyümesine neden olup, vücut yağ miktarını arttırabilir. Yapılan çalışmalarda yüksek kortizol seviyeleri de daha yüksek viseral yağlanma ( organ çevresi yağlanma ) ile ilişkili bulunmuştur.
DÜZENLİ UYKU UYUMUYOR OLABİLİRSİNİZ
16 yıl süren 70 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmada 5 saat ve altı uyku uyuyanlar 7 saat uyku uyuyanlarla karşılaştırıldığında çalışma sonunda 14-15 kilo alması \%30 daha yüksek bulunmuştur.
HORMONAL BİR BOZUKLUK OLABİLİR
Elma tip vücut yapısına sahip olup, fazla kilolu iseniz, testesteron seviyeleriniz de yüksek çıktıysa polikistik over sendromu söz konusu olabilir, kilo vermekte zorlanırsınız. Ön diyabet tanısıda konabilir veya diyabet hastası bile olabilirsiniz . Bir kan tahlili yaptırıp , doktor kontrolünden geçin.
MOTİVASYONDA EKSİKLİK OLABİLİR
Karın bölgesi yağı azaltmak düşük kalorili , yüksek lifli , karbonhidrat ve şekerden düşük bir diyet eşliğinde kardiyovasküler ve ağırlık egzersizlerini de gerektirir. Sıkı takip ve zaman gerektirecek bu iş için kararlı olun.”

iha

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Benim kilo veremememin tek nedeni hareketsiz yaşam...

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Allaha şükür vermem gereken kilom yok :)

Boy 175 kilo 67 :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
1.78 76 kilo ama hafif göbek var vermek lazim ama dayanamıyorum çok yiyorum

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Boy: 1:65
Kilo: 75 :P

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Kilo'lu olmak, başkalarının bedeni ile kıyaslanmaz. Şişmansanız, kilo'lusunuz. boyuna göre şişman olan bir arkadaşımı yemek yerken izledim ve gördümki, hiç tadına bakmadan ve çiğnemeden yiyor. (Ben den üç kat daha hızlı yiyor'du) Aslında yemiyor, boş alanları tıkıyor. Şişmnlık bir oburluk meselesi. Bu da bir kötü alışkanlık. Tıpkı yalan söylemek, sigara veya diğer tütün mamullerini tüketmek, alkol tüketmek, v.s gibi. Alışkanlıklarınızı düzeltin, gerisi de düzelir.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Ben istediğimi istediğim kadar yiyorum hatta bir ara spor da yaptım oda yetmezmiş gibi yulaf ezmesi bal tarçın karışımı vede baya bir yer fıstığı yiyordum sonra sınava 2 hafta kala bıraktım sporu artık stres midir nedir gene istediğimi istediğim kadar yedim çekirdek tatlı hiçbir kısıtlama yok bende ama 5 kilo vermişim.Benim boyum 1.74 kilo 62den 57ye düştü 10 kilo alacaktım güya bi alamadım gitti arkadaş.Gidip spor salonuna kayıt yapacam gene bakalım bu sefer de alamazsam işim zor :)
Edit : Tabi ben ekmeği seven biri değilim mesela pilav varsa ekmek yemem ekmeği sadece o yemek anca ekmekle yeniliyorsa tercih ederim mesela saç tava anca ekmekle yenir yada balık anca öyle herşeyde ekmek yemem sigara alkol ve gazlı içeklerden de kolayı içmem.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Çalışıyorsun ve enerji tüketiyorsun.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ben istediğimi istediğim kadar yiyorum hatta bir ara spor da yaptım oda yetmezmiş gibi yulaf ezmesi bal tarçın karışımı vede baya bir yer fıstığı yiyordum sonra sınava 2 hafta kala bıraktım sporu artık stres midir nedir gene istediğimi istediğim kadar yedim çekirdek tatlı hiçbir kısıtlama yok bende ama 5 kilo vermişim.Benim boyum 1.74 kilo 62den 57ye düştü 10 kilo alacaktım güya bi alamadım gitti arkadaş.Gidip spor salonuna kayıt yapacam gene bakalım bu sefer de alamazsam işim zor :)
Edit : Tabi ben ekmeği seven biri değilim mesela pilav varsa ekmek yemem ekmeği sadece o yemek anca ekmekle yeniliyorsa tercih ederim mesela saç tava anca ekmekle yenir yada balık anca öyle herşeyde ekmek yemem sigara alkol ve gazlı içeklerden de kolayı içmem.
Bende zayif biriydim. Beslenme uzmanina gittim. 2.5 ayda 13 kilo aldim. Uzman destegi sart.

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Benim boy 1.75 kilo 56
Tam istediğim nokta :rolleyes:

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
kilo vermek için bisiklet kullanın. 15 gunde 6 kilo verdim ortalama günde 30 dk bisiklet kullanımı ayda 3 kilo verdirir

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Boy 1.78 olduguna gore sansimizi kaybettik [MENTION=405855]KatyPerry[/MENTION] :D

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7