- Katılım
- 17 Mayıs 2017
- Mesajlar
- 3,875
- Çözümler
- 2
- Reaksiyon puanı
- 1,362
- Puanları
- 358
Labne Peyniri Nedir?
Labne peyniri, daha kalın, daha konsantre bir ürün için peynir altı suyunun çoğunu çıkarmak için yoğurdun süzülmesiyle üretilen bir tür yumuşak peynirdir. Genellikle, bağırsak sağlığınızı optimize etmeye yardımcı olabilecek yararlı bakteriler açısından zengin olan kefir, Yunan yoğurdu veya probiyotik yoğurt gibi kültürlü süt ürünlerinden yapılır. Labne peyniri, yoğurdun hafif dokusunu ve hafif ekşi tadını korurken, tuzlu, peynirli bir tat vermek için tipik olarak limon ve otlar ile terbiyelenir. Orta Doğu mutfağında popüler bir malzemedir ve genellikle küçük toplar halinde yuvarlanır veya sebzeler veya sıcak pide için daldırma veya yayma olarak kullanılır. Pek çok özel mağazadan önceden satın alınabilse de labne peyniri, çoğu zaten elinizde olan birkaç basit malzemeyle evde yapmak da kolaydır.Çeşitli Mikro ve Makro Besinlerin İyi Kaynağı
Her porsiyon labne peyniri, iyi miktarda protein ve yağın yanı sıra kalsiyum ve A vitamini gibi mikro besinler içerir. Aynı zamanda, ons başına 530 mg (28 gram) veya referans günlük alımın %23'ünü tutan nispeten yüksek sodyumdur. Labne aşağıdaki değerleri içerir;- Kalori: 80
- Protein: 5 gram
- Yağ: 6 gram
- Sodyum: günlük alımın %23'ü
- Kalsiyum: günlük alımın %14'ü
- A Vitamini: günlük alımın %6'sı
- Demir: günlük alımın %2'si