- Katılım
- 17 Mayıs 2017
- Mesajlar
- 3,875
- Çözümler
- 2
- Reaksiyon puanı
- 1,361
- Puanları
- 358
Krem Peynir Nasıl Yapılır?
Krem peynir tipik olarak kremadan yapılır ancak aynı zamanda krema ve süt kombinasyonu ile de yapılabilir. İlk olarak, krem, potansiyel olarak tehlikeli mikroorganizmaları öldürmek için pastörizasyonla ısıl işleme tabi tutulur. Ardından, peyniri hafif asidik hale getiren laktik asit bakterileri eklenir. Oradan, kremadaki yağ damlacıkları daha küçük ve daha düzgün damlalara ayrılarak pürüzsüz bir ürün oluşturur. Keçiboynuzu zamkı ve karagenan gibi katkı maddeleri peyniri kalınlaştırır. Son olarak, sıkılığı artırmak için bir bitki veya hayvan kaynağından elde edilen bir pıhtılaşma enzimi eklenir. Amerika Birleşik Devletleri'nde krem peynir en az %33 yağ içermeli ve ağırlıkça %55'ten az nem içermelidir. Ancak bazı ülkelerde daha yüksek yağ içeriği gerekebilir.Besin Değerleri
Normal, çift kremalı, çırpılmış ve aromalı dahil olmak üzere birçok krem peynir türü satın alınabilir. Bu nedenle, beslenme profili spesifik ürün ve markaya bağlıdır. Ancak ortalama olarak 30 gram krem peynir aşağıdaki besin değerlerini içerir;- Kalori: 99
- Protein: 2 gram
- Yağ: 10 gram
- Karbonhidrat: 2 gram
- Lif: 0 gram
- A Vitamini: Günlük Değerin %10'u
- Riboflavin (B2 vitamini): Günlük Değerin %5'i
Krem Peynirin Faydaları Nelerdir?
Krem peynirin lezzetli olmasının yanı sıra bazı sağlık yararları da vardır.- A Vitamini Kaynağıdır
- Antioksidan İçerir
Krem peynir, özellikle göz sağlığı için önemli olan lutein ve zeaksantin de dahil olmak üzere az miktarda karotenoid antioksidan içerir.
- Probiyotiktir
- Düşük Laktoz İçerir
Krem Peynirin Olası Dezavantajları Nelerdir?
Sağlığa faydalarına rağmen krem peynirin bazı dezavantajları olabilir.- Düşük Protein
- Raf Ömrü Kısadır
- Krem Peynirlerin Kullanım Alanı Oldukça Geniştir