Neden diğerleri değil de apple?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NxeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Neden diğerleri değil de apple? Sadece meraktan soruyorum. Hiç apple kullanmadım fakat birçok insan abi apple ya diyip geçiyor. Diğer markalara göre bir farkı illa vardır ama ne? Xiaomi kullanıyorum dokunmatik tekliyor belki bundan sonra huawei,oppo,realme gibi markalara kaymayı düşünüyorum. Ama bütçeme uygun düşer ise iphone denemek istiyorum. (Hakaret olarak algılanmasın merak ediyorum :))

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Apple cihazları ile(Macbook, Apple Watch, iPad vb.) koordine çalışması.
Ortamda masaya vurmalık olması.
iOS'un Android'e göre daha güvenilir olması.

Benim aklıma gelenler bunlar.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Stabil işletim sistemi tabii ki.
Gerçekten çok stabil çalışıyor telefon fiziki/donanım olarak belki bir artısı yok belki ama işletim sistemi tek başına sırtlanır bu eksileri.
Ayrıca garanti servisi en iyisi kullanıcıyı yormuyorlar.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Neden diğerleri değil de apple? Sadece meraktan soruyorum. Hiç apple kullanmadım fakat birçok insan abi apple ya diyip geçiyor. Diğer markalara göre bir farkı illa vardır ama ne? Xiaomi kullanıyorum dokunmatik tekliyor belki bundan sonra huawei,oppo,realme gibi markalara kaymayı düşünüyorum. Ama bütçeme uygun düşer ise iphone denemek istiyorum. (Hakaret olarak algılanmasın merak ediyorum :))
Ben iPhone sadece satmak istediğinde para etmesi nedeniyle düşünüyorum. Abim de 6plus var 1000₺ sattı kaç sene önce almıştı bir Android telefon o kadar sene sonra para bile etmez

M

Murat Burç

SDN Okuru
Farkı yok. Son kullanıcı için hiç yok.

Ben iflah olmaz bir Apple düşmanıyım ama benim için Apple'ın yapıp Android'in yapamadığı şeyler var. Çok komplike uygulamalarda iPhone'ların uyumluluğu çok daha iyi. Özellikle kamera uygulamalarında.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Huawei markasına olanlardan sonra anında aksiyom bir marka peki bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka'yı en iyi yorumlayan marka ama, google olmadan da marka geçtiğimiz yıllara göre satış limitinin altına inip zarar edecek gibi görünüyor.
Yapay zeka yalan dolan. Huawei daha düne kadar tam bir balondu. Adamlarda video namına birşey yoktu. Fotoğrafına birşey diyemem çok büyük sensör kullanıyorlardı çünkü.

Ben eskiden çok cephe alan biri olarak iPhone almam, alana niye aldın demem. XS ve onun üstündeki modeller için konuşuyorum.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Düne kadar bende karşıydım ama zaman geçtikçe görüyorum ki;
  1. Mevki sahibi kişiler bu bütçeyi ayırdıkları için çalıştıkları ve kazandıkları anlaşılıyor. Asgari ücret alanları kastetmiyorum.
  2. Daha az donanımla androidden daha uzun gidiyor. Lakin haberlerde görüldüğü gibi batarya öldükçe yazılım otomatikman güvenlik için kendini yavaşlatıyormuşmuş. Crypt virüsleri android veya windowsu yediği gibi burayıda yedi. Burada da bu virüs var. Öte yandan fappening gibi çok büyük bir hack yaşandı. Ama yinede güvenilirlik var. Mesela FBI kıramıyor hala cihazı haberlere konu oluyor suç durumlarında.
  3. Alüminyum veya Çeliği işleyerek yapıyorlar sağlamlık açısından çok hoşuma gidiyor.
  4. Tasarımı çok hoşuma gidiyor.
  5. 11 pro ve max modeli efsane düzeyde video çekiyor.
  6. Bir çok kişi androidi rootlamaz, veya çok detaya girmeyeyim sadece uygulama yükler kaldırır. Özelleştirilebilir olması herkesi etkilemiyor. Burada çok fark yok bence macos ile.
  7. Piyasası var. Dün 7bin tl olan s8 samsung bugün ikinci eli 1800 tl. Appleda az farklı satabiliyorsun. PAra biriktiremeyip arabayı yükselterek para biriktirme taktiği gibi.
Velhasıl S20'ye bak birde Iphone 11'e. S20 yerine P40lara da bakabilirsin farketmez. Sonuç olarak amiral gemileri Iphone fiyatına yaklaştı. Artık aradaki uçurum fiyat farkı yok. Alınıp deneyimlenebilir.

Ufuukkbas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kim ne diyor bilmem ama 3. Huawei modelini kullanıyorum her modelinden ve servis kısmından çok memnunum herkese tavsiye ediyorum ? ve gerçekçi olmak gerekirse bütçe dostu huawei şuan her fiyat aralığında en iyi donanımı sunuyor

Reaksiyon puanı
6,371
Apple eko-sistemi ve profesyonellik. İnsanların tek tercih etme nedeni. Parası olanlar için de sadece hava atma aracı o kadar. Aslında işin içinde tasarım da var. O kadar dikkat ediyorlar ki inanılmaz oluyor cihazlar. Mesela kamera çıkıntısının en sol köşesi ile telefonun en sol köşesinin merkezi aynı ama boyutları farklı. Resmen inanılmaz düzgün bir kalıba telefonun parçalarını döküyorlar gibi yapıyorlar. Ama asıl neden dediğim gibi eko-sistem ve profesyonellik.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Neden Apple? 1- En güçlü işlemciye sahip olması 2-İkinci el piyasasının iyi olması 3-Sosyal medyada en iyi kaliteyi sunması 4-En iyi video performansını sunması. Yazdığım şeyler İnsanların Apple ı tercih etmesindeki en önemli unsurlar.Bazı insanlar stabiliteden bahsetmiş.Apple stabilite konusunda android cihazların gerisinde.Sürekli video çekip Instagram storiese atıyorsan,ikinci elde fazla değer kaybı olmasın diyorsan İphone dan şaşma derim.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Apple eko sistemini kullananlar apple tercih ediyorlar bir kesimde hep apple cihaz kullanıdığı için apple tercih ediyor birde hava atmak için alan insancıklar var fiyat politikası yüzünden apple alınmasını önermem tabi alım gücü olan birisi için bu bir sorun değil..

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Stabil olması
Abi ayfon ya demek için

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kim ne diyor bilmem ama 3. Huawei modelini kullanıyorum her modelinden ve servis kısmından çok memnunum herkese tavsiye ediyorum ? ve gerçekçi olmak gerekirse bütçe dostu huawei şuan her fiyat aralığında en iyi donanımı sunuyor
Adamlar her sene fiyat olarak diğer amirallerle yarıştı ama işlemecileri de hep 1 sene geriden geldi sen ise en iyi donanımı sunuyor diyorsun. Hala da öyle

aesthetey

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Stabil işletim sistemi, sade ve şık tasarımı

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Uzun ömürlü 2 yıl ekstra seni daha fazla gotürüyo

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Sırasıyla htc sensation xl, Samsung Galaxy note 4, iPhone 7 kullandım. Şimdide Xiaomi'ye geçtim. Hiçbir firmanın bana yararı yok. Fanboyluk yapmayada gerek yok. Apple bazı konularda gerçekten harika. Mesela ses kartının gerçekten iyi iş çıkarması, bazen takılıp ısınıp donsada genel olarak stabil çalışan işletim sistemi, içindeki eşsiz uygulamalar: imovie, garageband vs., Eski olsa bile kamerasının dişli olması. Çekmeyi bilen 6s hatta 5s ile bile güzel fotoğraflar çekebilir. Ayrı bir büyüsü var.
Tasarımı ikonik. Ben iPhone 7 kullanıyordum ve artık bana yetmemeye başladı. Onu satıp iPhone 11 alamayacağım için xiaomi mi8 aldım. Sonuç? harika. Pili Sabahtan akşama kadar yetiyor , daha hızlı daha iyi hissettiriyor. Kolay kolay ısınmıyor. Ama şöyle 6 ay 1 yıl kullanmam lazım daha kesin konuşabilmem için. Yeni alınan her telefon başta çok iyi dayanıyor.

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Malzeme kalitesi, işçilik, yazılım konularında çok başarılı.