Ne Yaptıysam 4GB Ram 3GB olarak Gösteriyor.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın tam marka modelini yazarmısın

--- Mesaj Güncellendi ---

birde görev yöneticisnde performans simgesinde fiziksel bellek yazan yere bakmanı istiyorum
toplam ?
önbelleğe alınan?
kullanılabilir ?
miktarları yazarmıısn.

ve şöyle bişey daha var normal olanlarda sadece bilg. özellikler sekmesinde
yüklü bellek(ram) 4gb yazmıyormu sadece kullanılabilir olanı göstermiyorki
yada sadece bende mi öyle ??

Al Görev Yöneticisi Bununla Ne alakası Var hiç Bilmiyorum Bence Sadece Yorum Olsun Diye Yazan Arkadaşlar Olduğunuda Düşünmeye Başladım

http://imageshack.us/photo/my-images/705/ekranalntssh.png/

Derdini anlatması güzel ama care değil, Aynı sorun bendede var benim bilgisayarda toplam3gb ram gösteriyor kullanılabilir 2gb diyor yukarıda sayılanların hepsi boş bilgi kalabalığı

Çaresini Arıyoruz İşte Arkadaş Ne İstediğimi Orda Açıklamış Kardeşim

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=222013]Probook[/MENTION] anakartın modelini verirmisin

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yorumun nedir bu konuda
anakart modelini yazarmısın

hattabist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 32 bit ultimate wardı 4gb ram , bir rus sitesinden yama indirdim 32 bitte 4gb ram'a çevirdi , ama sistemi 64 bit yapınca yine 4 gb gözükür...... bence sen cpu-ız programıyla bir sistem özelliklerine bir bak olur belki sistemin 64 biti desteklemiyordur....

şu yamayı bir yap http://www.youtube.com/watch?v=-8iat68yS5s videoyu izle videonun altında indirme linki war ordan indir kur işe yarar

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 32 bit ultimate wardı 4gb ram , bir rus sitesinden yama indirdim 32 bitte 4gb ram'a çevirdi , ama sistemi 64 bit yapınca yine 4 gb gözükür...... bence sen cpu-ız programıyla bir sistem özelliklerine bir bak olur belki sistemin 64 biti desteklemiyordur....

şu yamayı bir yap http://www.youtube.com/watch?v=-8iat68yS5s videoyu izle videonun altında indirme linki war ordan indir kur işe yarar

Videodan İndirilmiyor Kardeşim Sen Upload Et Bi Siteye Rapidshare İndiriyim deniyim

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Videodan İndirilmiyor Kardeşim Sen Upload Et Bi Siteye Rapidshare İndiriyim deniyim

Hocam sen bu sorunu daha çözememişsin sanırım.Uzun uzun cevapları okumadım ama şunu önerebilirim.Eğer harici ekran kartın varsa, onu çıkar (yaparım diyorsan ) daha sonra tümleşik ekran kartı ile aç bilgisayarı.Bakalım o zaman kaç gösterecek.En basit çözümü budur.

Eğer çıkardığın halde dahi aynı gösteriyorsa, işlemcin 64 bit desteklemiyor demektir.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sen bu sorunu daha çözememişsin sanırım.Uzun uzun cevapları okumadım ama şunu önerebilirim.Eğer harici ekran kartın varsa, onu çıkar (yaparım diyorsan ) daha sonra tümleşik ekran kartı ile aç bilgisayarı.Bakalım o zaman kaç gösterecek.En basit çözümü budur.

Eğer çıkardığın halde dahi aynı gösteriyorsa, işlemcin 64 bit desteklemiyor demektir.

10Dakika Önce yorumunu Okuyup PC AÇTIM Hala 3GB Gösterdi Bende Aldığım Yere Gittim Dedim Niye 3GB Gösteriyor PC Getir Bi Bakalım İşlemci 64 Destekliyor dedi Hiçbir sorunu yok işlemciyle alakası yok Dedi 64 Olması Yetermiş.

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
32 Bit Windows 7 ve Vista işletim sistemlerine 4GB Ram takıldığında 3GB olarak Görmektedir. Bende bu soruna kökten çözüm getirmek için lüzumu üzerine bu konuyu hazırlamaya karar verdim.

Aşağıdaki işlemleri sırası ile uygulayınız

Download: Windows7 Vista 4GB sorununa kökten çözüm
Rar Pas: www.bilgineferi.com

Rar Dosyası Hash Bilgileri

CRC32: 8ACA9606
MD5: 138F916DE51A4CB08B5C54A028925C72
SHA-1: 43DBF7EB969BB6E3F84495F5FD5B034A89ACC645

Bu programı googleden indirin = 4gb-Win7.rar veya hazır url http://www.google.com.tr/search?ix=...b&fp=745ec8fe27ad1438&biw=1787&bih=955&ix=iea

Başlıyoruz...
1: İndirmiş olduğunuz dosyayı klasöre çıkarın klasör içerisinde bulunan win7-vista-4GB-sorununa_cozum.exe' nin üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın

20110117_122450_1.png

2: Karşınıza gelen ekrandan kare içerisinde bulunan butona tıklayın

20110117_122615_2.png

3: Karşınıza gelen ekrandan OK Butonuna tıklatın

20110117_123147_3.png

4: Karşınıza gelen ekrana Y harfini yazın bekleyin

20110117_122717_4.png

5: Bir süre sonra yukarıdaki ekran gelecektir Enter tuşuna basıp işlemi bitiriyoruz. Bilgisayar restart edecektir.

Bilgisayarınızın açılışı aşağıdaki gibi olacaktır.
20110117_122821_5.JPG

İşaretli sürüm seçili iken Enter tuşuna basın işletim sisteminizin açılmasını bekleyin. Enter tuşuna basmazsanız 30 saniye bekletir.

Sonuç:
20110117_123405_6.png

Görüldüğü üzere 4 GB Ram tam olarak gözükmektedir.

Bilgisayar açılırken önyükleme yöneticisini 30 saniye beklemeden direk işletim sistemi açılsın istiyorsanız yapmanız gerekenler

20110117_123609_7.JPG

1: Denetim masasından sistem i tıklayın "veya bilgisayarımın üzerine sağ tıklap özellikler diyin" Sonra Karşınıza gelen ekranda sol tarafta bulunan Gelişmiş sisstem ayarları menüsüne tıklayın sonra yine karşınıza gelen ekrandan Başlangıç ve Kurtarma bölümünde olan ayarlar butonuna tıklayın

20110117_123707_8.png

2: İşaretlemiş olduğum bölümde bulunan 30' u 0 yapıp tamam butonuna tıklayın bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık ön yükleme ekranını beklemeden geçecektir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:clover:kardeşim ben bu forumun üyesi değilim ama bu sorun çok kötü ve ben bunun çözümünü %100 buldum öncelikle başlat menüsünden msconfig programını arattır sonra programı aç ön yükleme sekmesine gir gelişmiş seçenekler de bellek üst sınırındaki tiki kaldır hata çözülür bu w7 içindi:clover::dirol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadşaım 1 gb yakın kısmı ekran kartına yiyiuor harici ekran kartı kullanırsan ram hepsini gösterir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende formun üyesi deilim benim bilgisayarım win xp normalde içinde 2 gb ram var ama 869 mb ram gözüküyor hiç bi oyuna giremiyorum lütfen bi yardımcı olurmusunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xp kullanma :D:D:D:D
kardeş 2gb rama bağlı değil sadece o ekran kartınada ve senin bilgisayarının hızınada bağlı oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya beyler Bu bios ayarları bende olmıyor Avanced devamı yok chipset falan yok Anakart model GA-945GCM-S2L