Ne mutlu Türküm diyene Psikolojisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Güzel kardeşim Milliyetçiliğin ne olduğunu anlamanız için ATAÜRK'ün Gençliğe Hitabesini okumanızı tavsiye ediyorum!!!
Etnik kimliğine sahip çıkmakta bir nevi milliyetçiliktir, geçmişini ve özünü unutan milletler özellikle Milliyetçiliğini yitiren toplumlar yol olmaya mahkumdurlar bizler bu ruhumuza zarar verenlere karşı her zaman dik duracağız ve koruyacağız siz istediğiniz gibidüşünebilirsiniz!

İlk okuldan üniversiteye kadar hep onu okuduk zaten ama asıl milliyetçiliğin ne demek oldugu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Efendimiz (S.A.V.) in Veda hutbesini okuyun

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bu sözü neye dayanarak söylediniz acaba ?

Bence kim olursa olsun milliyetçilik yapan insandan kendi ırkını diğer ırklardan üstün tutan insandan kimseye hayır gelmez.

Türk milliyetçileri ne ile övünüyor ; çanakkale de kurtuluş savaşı yıllarıda
taa osmanlı döneminde hep türk insanı korkusuz mert ve adil idi ama onların bu özellikleri ırkından dolayı değil yürklerindeki iman gücünden geliyordu evet şimdiki milliyetçilerde türk ama çoğunda iman gücü eksik

Yüce Mevlam kimseyi milliyetçi yapmasın

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

"Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

Arkadaşım iyi niyetlisin anladığım kadarıyla. Ancak milliyetçilik ayrıdır, ırkçılık ayrıdır faşizm ayrıdır. Diğer topictede böyle şeyler yazmıştın. Biraz araştır, hemen her ülkesini seveni faşist ilan etmeyin. Irkçılık ise tamamiyle ayrı bir şeydir. Bu ülkede Türk üstündür diyenler de var, sadece Türk kalsın diyenler de var. Ancak ne Atatürk böyle yaptı, ne de ülkesini sevenler bunu istiyor.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Arkadaşım iyi niyetlisin anladığım kadarıyla. Ancak milliyetçilik ayrıdır, ırkçılık ayrıdır faşizm ayrıdır. Diğer topictede böyle şeyler yazmıştın. Biraz araştır, hemen her ülkesini seveni faşist ilan etmeyin. Irkçılık ise tamamiyle ayrı bir şeydir. Bu ülkede Türk üstündür diyenler de var, sadece Türk kalsın diyenler de var. Ancak ne Atatürk böyle yaptı, ne de ülkesini sevenler bunu istiyor.

Milliyetçilik nedir kardeş sana göre?Tanımlarmısın .İyi niyetimden soruyorum.
İnsanlar çok fazla kavram kargaşası yaşıyor neyin ne olduğınu bilmiyor.Herkes her kavrama kendince bir anlam yüklüyor sonra insanlar ile tartışmaya giriyor.Sonrada içinden çıkılmaz bir kısır döngü oluşuyor.

Milliyetçilik? Irkçılık?Faşizm?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Burda vurgulanan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün anlamsızlığı değildir arkadaşalar. Bence kendi fikirlerinizi haykırmak yerine biraz dinlenin ve karşı tarafı biraz anlamaya çalışın.

Eğer mola verdiyseniz ip ucu vereyim:Hoşumuza giden ve bizi mutlu eden hata bizi var eden değerleri her yerde söylememeyiz.örnek:zengin fakirin yanında "ben zenginim" dememeli.

Daha da basite indirgersek: Zengin olmak suç değil hata çok güzel bir değer.. Tıpkı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün kötü bir söz olmaması gibi. Ama zengin fakirin yanında zengin olduğunu vurgular yada bunu ima ederse servet ve semaye düşmanlığını başlayabilir.Yani Türk her yerde NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! derse bu bazılarını rahatsız edebilir. buda bizi birbirimize kırdırmak isreyen kişilerin ekmeğine yağ sürmek demek :flowers:
ben kürdüm diyince özgürlük oluyor, kişisel hak oluyor, ben Türküm diyince karşımdaki kırılıyor. af edersiniz de çok üzüldüm anlatamam.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Milliyetçilik nedir kardeş sana göre?Tanımlarmısın .İyi niyetimden soruyorum.
İnsanlar çok fazla kavram kargaşası yaşıyor neyin ne olduğınu bilmiyor.Herkes her kavrama kendince bir anlam yüklüyor sonra insanlar ile tartışmaya giriyor.Sonrada içinden çıkılmaz bir kısır döngü oluşuyor.

Milliyetçilik? Irkçılık?Faşizm?

Milliyetçilik ırk din dil gözetmeden içinde yaşadığı vatanı sevmektir. Vatanperverlik ya da severlik diyede adlandırabilirsin. Vatanını milletini seven insandır. Bunun herhangibir parti ya da örgütle ilgisi yoktur. Hepimiz sanırım bu tanıma uygunuz. Yani burada yaşayan bir İngilizce ben Türkiye'yi seviyorum bu milleti seviyorum diyebilir.

Irkçılık, tek bir ırkı üstün kılmaktır. Onun dışında ırkları aşağlık görmek ve hatta gerekirse yok etmektir.

Faşizm aslında ırklarla ilgisi yokur ancak propaganda olarak çoğu zaman ırksal özellikleri kullanmıştır. Çünkü insanlar, grup olmayı severler, ortak özellikler bulmayı kendini güçlü bir sürüde olmayı severler. Faşizmde güçlü bir sürü oluşturursun, diğer sürüleri ezmeyi öldürmeyi ve köleleştirmeye başlarsın. Mesela Nazi'ler üzerinden anlatırsak bunu, üstün topululuk Alman'lar seçildi. Yahudiler, Çingeneler, Komunistler ve Sakatlar yani diğer gruplar hor görüldü yok edildi köle yapıldı. İnsanlar günümüzde herşeyi faşist diyiyorlar. Her sosyal hak isteyene Partizan ya da Komunist dedikleri gibi.

Atatürk bir gerçeği fark etti bunu notlarında görebiliyoruz. Baktı ki 700 yıllık Osmanlı boyunca, herkes her ırktan kız almış çoğalmış. İster istemez tüm genlerimiz bir birimize karışmış. Osmanlı'da ırk ve milliyetçilik bilinci olmadığı için İmparatorluk son yıllarını çok feci şeylerle yaşadı. Herkes kendi ırkını kayırdı. O da hepimizin milli bir kimliği olsun buna Türk diyelim dedi.

Hiç olmayan bir kelime de uydurabilirdi, başka bir ırkta diyebilirdi. Ancak safkan ırkçısı olmadığından ve günümüzde safkan saf gen olmadığını fark ettiği için Ne Mutlu Türküm diyene sözünü söyledi. Atatürk, Başkomutandı, yenilemez denile orduları yendi. İnsanlar onu hem seviyor hem de çok korkuyordu. O kadar üstün yetkilere sahip ve bir milleti sıfırdan yazan bir insan istese çok rahat soykıyım yapabilirdi.

Tarihte örneklerini görüyoruz, misal aynı güçteki Roma'lılar Kartacayı tarihten sildi. Persliler kaç tane gelişmiş devleti yok etti. Moğollar Antikçağı yaktılar. Agamennon Troya'yı efsane olarak anılana kadar yok etti. Kimseyi Atatürk'ü sevmek zorunda değil ancak konu tarihse ciddi tarihsel gerçeklerle konuşalım. Kavramları biraz daha araştıralım. Eminim kimse bir birini kırmak istemiyordur bu ülkede. Ne kadar agresif olsakta kötü gün dostu bir milletiz. Tarihte örneklerini çok gördük.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Milliyetçilik ırk din dil gözetmeden içinde yaşadığı vatanı sevmektir. Vatanperverlik ya da severlik diyede adlandırabilirsin. Vatanını milletini seven insandır. Bunun herhangibir parti ya da örgütle ilgisi yoktur. Hepimiz sanırım bu tanıma uygunuz. Yani burada yaşayan bir İngilizce ben Türkiye'yi seviyorum bu milleti seviyorum diyebilir.

Irkçılık, tek bir ırkı üstün kılmaktır. Onun dışında ırkları aşağlık görmek ve hatta gerekirse yok etmektir.

Faşizm aslında ırklarla ilgisi yokur ancak propaganda olarak çoğu zaman ırksal özellikleri kullanmıştır. Çünkü insanlar, grup olmayı severler, ortak özellikler bulmayı kendini güçlü bir sürüde olmayı severler. Faşizmde güçlü bir sürü oluşturursun, diğer sürüleri ezmeyi öldürmeyi ve köleleştirmeye başlarsın. Mesela Nazi'ler üzerinden anlatırsak bunu, üstün topululuk Alman'lar seçildi. Yahudiler, Çingeneler, Komunistler ve Sakatlar yani diğer gruplar hor görüldü yok edildi köle yapıldı. İnsanlar günümüzde herşeyi faşist diyiyorlar. Her sosyal hak isteyene Partizan ya da Komunist dedikleri gibi.

Atatürk bir gerçeği fark etti bunu notlarında görebiliyoruz. Baktı ki 700 yıllık Osmanlı boyunca, herkes her ırktan kız almış çoğalmış. İster istemez tüm genlerimiz bir birimize karışmış. Osmanlı'da ırk ve milliyetçilik bilinci olmadığı için İmparatorluk son yıllarını çok feci şeylerle yaşadı. Herkes kendi ırkını kayırdı. O da hepimizin milli bir kimliği olsun buna Türk diyelim dedi.

Hiç olmayan bir kelime de uydurabilirdi, başka bir ırkta diyebilirdi. Ancak safkan ırkçısı olmadığından ve günümüzde safkan saf gen olmadığını fark ettiği için Ne Mutlu Türküm diyene sözünü söyledi. Atatürk, Başkomutandı, yenilemez denile orduları yendi. İnsanlar onu hem seviyor hem de çok korkuyordu. O kadar üstün yetkilere sahip ve bir milleti sıfırdan yazan bir insan istese çok rahat soykıyım yapabilirdi.

Tarihte örneklerini görüyoruz, misal aynı güçteki Roma'lılar Kartacayı tarihten sildi. Persliler kaç tane gelişmiş devleti yok etti. Moğollar Antikçağı yaktılar. Agamennon Troya'yı efsane olarak anılana kadar yok etti. Kimseyi Atatürk'ü sevmek zorunda değil ancak konu tarihse ciddi tarihsel gerçeklerle konuşalım. Kavramları biraz daha araştıralım. Eminim kimse bir birini kırmak istemiyordur bu ülkede. Ne kadar agresif olsakta kötü gün dostu bir milletiz. Tarihte örneklerini çok gördük.

İlk 3 paragrafta istediğimi aldım.Diğerleri için yorumum yok şimdilik.
Allah razı olsun.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
herkes istediği gibi kendini nasıl mutlu hissediyor ise lazım, çerkezim, kürdüm, türküm, arabım diyebilir bunda bir sakınca görmüyorum, millete zorlan sen şunu diyeceksin diye bir dayatma yok, herkes bu ülkenin evlatlarıdır, herkes bu ülke topraklarında askerliğini yapmıştır, herkes bu ülke için savaşmıştır, herkes bu ülkenin devletine vergisi ödüyor, ayrım gayrim yok bu ülkede ama ülkeyi karıştırmak isteyen provakatiflere aslaha buna müsade etmiyeli, herkes kardeşçe, dostça yaşıyabilmelidir polemiklere hiç gerek yok, bu dünya gelip geçicidir, öldüğünüzde öbür dünyada size sen türkmüsün, ççerkezmisin demiyecekler, müslümanmısın, müslümansan ALLAHIN emirlerini getirdinmi bunu soracaklar ne demek istediğimi anlıyan anlaıştır, bende ne mutlu türküm diyebilirim ne laz, ne kürtlerin içerisinde büyümedim, eğer bu çevrelerde büyümüş olsaydım ne mutlu lazım, kürdüm diyebilirdim, beni anlıyan anladı kimseye hesap vermek zorunda değilim.

Briareos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Çerkezim...Türkiye de yaşıyorum...Türküm...
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
Beğenmeyen gocunana gülegüle kapı Habur da

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben kürdüm diyince özgürlük oluyor, kişisel hak oluyor, ben Türküm diyince karşımdaki kırılıyor. af edersiniz de çok üzüldüm anlatamam.

Çok güzel bir tespit olayın özü burada ve aynen katılıyorum, ayrıca burası Türkiye değilmi!

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Ne mutlu düşük stopaj düşük vergi ile Türkiyede yatırım yapan yabancı yatırımcıya

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ne mutlu Türk'üm diyene! sözü ırkçılık değildir. İsteyen istediği gibi anlamasın.
Ne mutlu Türk'üm diyene; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkes içindir. O anlamda söylendiği açıktır.
Durup durup içinde Türk kelimesi geçen özdeyişlerle her fırsatta ortamı germeye çalışmak ihanettir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...