Ne kadar uzayabilirim?

SrTheAlfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Abiler selam. Boy ile ilgili bir sorum olacakti. Benim boy 1.68 ve 15e girmeme 4 ay kaldı.Cevreme göre biraz kisayim Sizce daha ne kadar uzarim.?
(Anne 155 baba 174 )

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Şu konulara göz atabilirsiniz, ben öne çıkanlardan attım arama kutucuğuna yazarsanız yüzlerce konu çıkacaktır.

SrTheAlfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağolun peki benim için bişe dusunor musunuz

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Tüm konularda forum üyelerinin söyleyeceği şeyler var, 18-20 yaşınıza kadar boyunuz uzayacaktır, boyunuzu uzatmak istiyorsanız kemik gelişiminize dikkat etmeniz lazım. Bazen hiç boyu uzamayıp bir anda boy atanlar var, bu kez ben sorayım boy konusuna neden bu kadar takılıyorsunuz?

SrTheAlfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tüm konularda forum üyelerinin söyleyeceği şeyler var, 18-20 yaşınıza kadar boyunuz uzayacaktır, boyunuzu uzatmak istiyorsanız kemik gelişiminize dikkat etmeniz lazım. Bazen hiç boyu uzamayıp bir anda boy atanlar var, bu kez ben sorayım boy konusuna neden bu kadar takılıyorsunuz?
[/Q
Sadece merak aslinda. Başka bir sebep yok.

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Abiler selam. Boy ile ilgili bir sorum olacakti. Benim boy 1.68 ve 15e girmeme 4 ay kaldı.Cevreme göre biraz kisayim Sizce daha ne kadar uzarim.?
(Anne 155 baba 174 )
Bence en kötü 172 olursun ama tahminim 175 fln olursun. Ama bellide olmaz ben anne babanın verisine göre konuştum belki dayına dedene amcana veya başka akrabana çekip birden uzarsın , birde sakın 19 20 yaşına kadar ağır diyet fln yapma.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Sal gitsin o yaşta 1.68 olduysan en az 1.75'e kadar yolu var, yine de Allah bilir belki bir yerde takılır kalırsın belki 1.06 kat daha boy atarsın.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
1.50 lerdeki arkadaşım lise 3 4 te 1.70 1.75 e geldi. Ben 8. Sınıfta 1.80lerdeyken sonrasında anca 1.87 olabildim.

Buna ister dna ister kader şans de ama zamanla göreceksin. Sağlık olsun boyun önemi yok çok düşünüp psikolojik sorun yaratma yeter.

SrTheAlfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence en kötü 172 olursun ama tahminim 175 fln olursun. Ama bellide olmaz ben anne babanın verisine göre konuştum belki dayına dedene amcana veya başka akrabana çekip birden uzarsın , birde sakın 19 20 yaşına kadar ağır diyet fln yapma.
anne tarafı biraz kısa ama babamın amca oğulları en aşağı 180. İnşallah baba tarafına çekerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Basketbolun veya futbolun faydası olur mu? Eskiden çok futbol oynadım ve faydasını gördüm.

Son düzenleme:

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
anne tarafı biraz kısa ama babamın amca oğulları en aşağı 180. İnşallah baba tarafına çekerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Basketbolun veya futbolun faydası olur mu? Eskiden çok futbol oynadım ve faydasını gördüm.
Çok düşük miktarlarda olur çevresel etmenlerin boy uzamasına oranı düşük. Çünkü farklı yerlerde yaşamış tek yumurta ikizlerinin boyları aşağı yukarı aynı oluyor malesef genetik etmenler fayda ediyor daha çok. Ama bu küçük oranda 2-3 cm daha uzamana yardımcı olur o yüzden sprora devam et 2-3 belki de 4 cm daha uzun olmak az bir miktar değil.