Ne iş yapabilirim ?

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
21 yaşındayım düz lise mezunuyum

Ne iş yapsam veya ne işte çalışsammıki en az 3000 tl kazansam

İyi derece bilgisayar biliyorum, sertifikam bile var.

Şuanki işim masabaşı bir iş fakat asgari ücretle çalışıyorum+ multinet

Az para kazanmak beni çok üzüyor

Liseyi zar zor bitirdim, kafam çalışmıyor üniverste kazanamadım

Kpss ye girdim 74 aldım ondada kadro filan çıkmıyorki başvursam.

Önlisans ve lisans mezunu alıyorlar

Yüce ALLAH'a inanmasam intihar edeceğim o derece hayattan bıktım.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Belki böyle kalman lazım belkide onların sana gelmesi lazım yada hayat şartını değitirip para biriktirmeye başlaman lazım.

Reaksiyon puanı
119
ne yap ne et üniversiteyi bitirmeye bak açıktan olsa bile, hayatını yaşarken kendilerine aktivite bul kendine tecrübe kazandır müzik, gitar, yabancı dil bunlar ha diyince olan şeyler değil ama sadece çalışmak la hayat geçmiyor birşeyler bazı şeyleri öğren işine yarar şeyleri. Lise edebiyat hocam anlatırdı ben edebiyat hocası oldum 3.500 maaş alıyorum bana yeterde artar ben gelir öğretmenliğimi yapar eve gider yatardım ama öyle yapmadım her insan hayatında birşeyleri öğrenmeli bildiği şeyleri üstüne eklemeli şairlik yaptım dedi kitap çıkardım, müzik söylemeye çalıştım dedi. 5 kitabı ve 1 albümü var edebiyat hocamın..

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Herkez onun gibi olamayabilir.
ne yap ne et üniversiteyi bitirmeye bak açıktan olsa bile, hayatını yaşarken kendilerine aktivite bul kendine tecrübe kazandır müzik, gitar, yabancı dil bunlar ha diyince olan şeyler değil ama sadece çalışmak la hayat geçmiyor birşeyler bazı şeyleri öğren işine yarar şeyleri. Lise edebiyat hocam anlatırdı ben edebiyat hocası oldum 3.500 maaş alıyorum bana yeterde artar ben gelir öğretmenliğimi yapar eve gider yatardım ama öyle yapmadım her insan hayatında birşeyleri öğrenmeli bildiği şeyleri üstüne eklemeli şairlik yaptım dedi kitap çıkardım, müzik söylemeye çalıştım dedi. 5 kitabı ve 1 albümü var edebiyat hocamın..

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Hocam hem işe gidip hem de nasıl ders çalışabilir.

Reaksiyon puanı
119
Hocam hem işe gidip hem de nasıl ders çalışabilir.

Annem 1 oda içerisinde 5 çocuğa bakıp çalışıyordu. imkansız diye birşey yok dediğin şey çok zor bişey de değil bu adamın hiç mi boş zamanı olmuyor ben demiyorum işden gel ders çalış kendisine vakit hiçmi çıkartamıyor, bunlar bahane isteyen insan çabalar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kafa basmıyor değil belki okullar sıkıyordur seni ...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
En az 1 yabancı dil, 1 spor aktivitesi, 1 enstrüman çalabilirsen iyi yerlere gelebilirsin. Artık bilgisayar alanında üniversite mezunu olmaya gerek yok. Madem bilgisayarla aran iyi kodlama öğrenmeye başlayabilirsin ayrıca bu dediklerim için çok fazla para harcamana da gerek yok. Udemy aracılığı ile çok güzel yabancı dil ve kod dersleri var onlara bakabilirsin indirim zamanı çok uygun fiyatlara geliyorlar.