Nazım Hikmet Ran sözleri: Aşka dair en güzel, kısa ve resimli Nazım Hikmet sözleri

Bu konuyu okuyanlar

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,728
Puanları
113
Yaş
30
Nazım Hikmet sözleri, büyük üstadın ölümünden sonra yıllar geçmesine rağmen halen beğeniliyor ve paylaşılıyor. Romantik komunist ve romantik devrimci olarak hatırlanan edebiyatın mavi gözlü dev şairi, özellikle aşk sözleri, sevda sözleri ile genç-yaşlı herkesin gönlünde büyük yer alıyor. Haberimizde Nazım Hikmet Ran'dan kısa, aşk, sevda sözlerini ve resimli Nazım Hikmet sözlerini derledik. İşte Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medyadan paylaşabileceğiniz en güzel Nazım Hikmet sözleri...

1580796642219.png
h


Türk şiirinin ve edebiyatının mavi gözlü dev adamı Nazım Hikmet gerek şiirleri gerekse de sözleri ile anılıyor, hatırlanıyor. 61 yıllık ömrüne sayısız dize, şiir sığdırmış, Türk edebiyatının en değerli isimleri arasında her zaman adı anılan usta bir kalem olan Nazım Hikmet'in Türkiye'den Moskovo'ya uzanan yaşamından detaylar ve şiirleri ile sözlerinden örnekler haberimizdedir. Nazım Hikmet'in sözleri, ölümünden yıllar sonra bile etkisini sürdürmekte ve Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya mecralarında paylaşılmaktadır. Sizler de paylaşmak isterseniz sayfamızda derlediğimiz aşka, sevdaya dair, kısa Nazım Hikmet sözleri ve resimli Nazım Hikmet sözleri...


NAZIM HİKMET SÖZLERİ
Kitap okurum: içinde sen varsın, şarkı dinlerim: içinde sen. Oturdum ekmeğimi yerim: karşımda sen oturursun, çalışırım: karşımda sen. Sen ki, her yerde “hâzırı nâzır”ımsın, konuşamayız seninle, duyamayız sesini birbirimizin: sen benim sekiz yıldır dul karımsın… (Pirayeye)

En güzel deniz: henüz gidilmemiş olandır. En güzel çocuk: henüz büyümedi. En güzel günlerimiz: henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz: henüz söylememiş olduğum sözdür… (Pirayeye)

Yaşamak: ümitli bir iştir, sevgilim, yaşamak: seni sevmek gibi ciddî bir iştir… (Pirayeye)

Ben seni isterim: senin gibi güzel, dost ve sevgili olsun hayat… Biliyorum henüz bitmedi sefaletin ziyafeti… Bitecek fakat… (Pirayeye)

Bir elmanın yarısı biz, yarısı bu koskoca dünya… Bir elmanın yarısı biz yarısı insanlarımız. Bir elmanın yarısı sen yarısı ben ikimiz… (Pirayeye)

Sevgilim, yaş kemâlini buldu. Bana öyle gelir ki belki bin yıllık bir ömrün macerası geçti başımızdan. Ama biz hâlâ güneşin altında el ele yalınayak koşan hayran gözlü çocuklarız… (Pirayeye)

Ve biz yine bir kış daha geçireceğiz: büyük öfkemizin içinde ve mukaddes ümidimizin ateşinde ısınarak… (Pirayeye)

Sevgilim, senin mekânın olan ve nereye sürülsem, hangi hapiste yatsam sırtımda, torbamın içinde götürdüğüm ve evlât acısı gibi yüreğimde, senin hayalin gibi gözlerimde taşıdığım şehir…

Sevgilim, değişti mevsim çekişen gelişmelerden sonra bir sıçramakla. Ve karın altında mağrur, hamarat sürüp gidiyor hayat…

Ruhum ne ondan önce vardı, ne ondan ayrı bir sırrın kemâlidir, ruhum onun, o dışımdaki âlemin bende akseden hayâlidir. Ve aslından en uzak ve aslına en yakın hayâl bana ışığı vuran yârimin cemâlidir… (Nazım Hikmet Rubaileri)

Sevgilimin hayâli dile geldi aynanın üzerinde: “- O yok, ben varım,” – dedi bana günün birinde. Vurdum, düştü parçalandı ayna, kayboldu hayâl ve lâkin çok şükür sevgilim duruyor yerli yerinde… (Nazım Hikmet Rubaileri)

Aramızda sadece bir derece farkı var, işte böyle kanaryam, sen kanatları olan, düşünemeyen kuşsun, ben elleri olan, düşünebilen adam… (Nazım Hikmet Rubaileri)

Ben, bir insan, ben, Türk şairi komünist Nâzım Hikmet ben, tepeden tırnağa iman, tepeden tırnağa kavga, hasret ve ümitten ibâret ben… (Nazım Hikmet Rubaileri)

KISA NAZIM HİKMET SÖZLERİ
Edebiyatımızın önemli isimlerinden olan Nazım Hikmet, hayatının büyük bir kısmını gurbette geçirmek zorunda kalmış ve orada hayatını kaybetmiştir. Bu zamanında yazdığı birçok eser, halen önemi korumaktadır. Nazım Hikmet'in kısa olduğu kadar etkili ve anlamı büyük birçok sözü vardır. Bu sözlerinden bazılarını sizler için haberimizde derledik. İşte kısa Nazım Hikmet sözleri...

Bir gülüşün ateşiyle yakmasını biliriz ölümün önünde sigaramızı.

Sende uzaklığı; sende ben, imkânsızlığı seviyorum.

Biz başka severdik. O yüzden başka sevemedik.

Yalnızlık insana çok şey öğretirmiş. Ama sen gitme, ben cahil kalayım.

Ve benim birden bire yüzünü değil, gözünü değil, sesini göresim geldi.

Cebimde yoktu, yüreğimden verdim.

İşin en aşağılık tarafı şu ki yavrum, galiba yalnızlığa alışıyorum.

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.

Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.

Yaşamak ümitli bir iştir, sevgilim. Yaşamak: seni sevmek gibi ciddi bir iştir.

İnsanların kanatları yok, insanların kanatları yüreklerinde.

İçimde mis kokulu kızıl bir gül gibi duruyor zaman.

Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omzuna ağır gelir!

Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte.

Pişman değilim yaşadıklarımdan, öfkem belki de yaşayamadıklarımdan.

Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun?

İnsan birisiyle yaşlanmalı, birisi yüzünden değil!

Ve sana söylemek istediğim en güzel söz: henüz söylememiş olduğum sözdür.

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

1580796704996.png


1580796714615.png



Mynet
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
aşk adamı Nazım Hikmet mekanı cennet olsun.
 

Son mesajlar

Üst