Nasıl şarj edicem?

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar arkadaşlar

birkaç saat önce nexus 4 aldım,telefonun ilk açıldığında şarjı vardı ve hala kullanıyorum fakat merak ettiğim telefonun şarjı bitince nasıl şarj etmem gerektiği,

şarj tamamen bitincemi şarja takıcam?
ilk şarjda telefonun 10-12 saat vb. süre şarj etmeye gerek varmı?
şarj en az kaça geldiğimde şarja takmalıyım ? yardımcı olursanız sevinirim.

iyi forumlar:clover:

birde ilk defa android telefon kullanıyorum program önerilerizede açığım:rolleyes:

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Sarjin %15 in altina inince batarya tamamen dolana kadar sarj edebilirsin. 10-12 saat beklemenin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Ben telefonu ilk aldigimda bataryanin tam dolmasini bile beklememistim.

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Nasıl z.çacam?" demek kadar abes kaçmış hacı, ilk anlar olur öyle obsesif haller. Yarın öbür gün hiç birini kafana takmıycan bile tam mı dolu mu boş mu diye. Şarja tak gitsin.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Fark yapmaz. Freestyle sarj edebilirsin. Fulle ve çek. Zaten sarj full olunca telefon daha sarj almaz.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş telefonu yeni aldığı için batarya ve telefon konusunda doğal olarak çok hassas ve düzgün bir kullanım istiyor.
Eskiden telefoncudan tel alınca satış temsilcisi veya telefoncu telefonun 10 saat aralıksık sarjda kalmasını söylerdi.Mesela ben yıllar önce Galaxy Ace aldığımda (ilk android telefonumdur) teknosadaki satış temsilcisi 10 saat şarjdan çıkarma demişti.
Bunun sebebini tam olarak bilmiyorum ama senin şarja takma çekme gibi bir sıkıntın yok onu çok iyi biliyorum.
Kullandığın telefonun bataryası 800 dolum ömrüne sahip ki bu diğer bataryalar da 500 dür.Ve Lion pil olduğu için istediğin gibi takıp çıkarabilmene olanak sağlıyor bu Lion pilin kalitesiyle alakalı bir durum.Ama benden tavsiye şarjı ilk taktığında yüzdesi değilde(bataryanın boşluk oranı) batarya tam dolana kadar takman sebebi ise bu 800 dolum ömrüne sahip olması.
Bildiklerimi paylaştım umarım yardımcı olabilmişimdir.
Android program tavsiyesine gelince Google Play Store'ye gir ve merak ettiğin tüm uygulamarı kur-sil dene.
Bu arada hayırlı olsun N4 ünüz :)

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Li-on piller her şekilde şarj edilebilri eskisi kömür pillerden gelme alışkanlıklar bunlar :) Tek dikkat etmen gereki tam bitirmemek :) %15 altına düşünce şarj için endişelenebilrsin :) ama %70 te de şarja takabilirisin problem yok yani ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s4 aldım yeni şarj ediyorum şuanda %100 oldu ama tam dolu falan demedi tam dolu diyene kadar dolsunmu ?