Namaz da ibadet değildir !

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[h=2]"Namaz da ibadet değildir!"[/h]
"Bir yerin ibadethane olmasına devlet karar veremez" diyen Eliaçık, "Camilerde yapılan ibadet mi ki, cemevindekine 'ibadet değil' deme hakkını kendinizde görüyorsunuz. Kur'an'a göre namaz ibadet değil ritüeldir. Yani camide ritüel icra edersiniz. Hayatın içinde ibadet edersiniz. Camide secde edersiniz, hayatın içinde kimsenin önünde eğilmezseniz.

video

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
İbadet demek Rabb'e gösterilen hürmet ve saygı demektir. Rabbimizin istediği şeyleri yapmak, istemediklerini yapmamaktır özet olarak. Bu adamın söylediği kafa karıştırmaktan başka bir şey değil. Ha ibadet demişsin ha ritüel. Din kavramlarla yürümez, maneviyatla yürür.

Reaksiyon puanı
10,315
bu adam türkiyede irancılık yapan, iran sözcülüğüne soyunmuş, bu toprakların hamuruna maya olan sünni inancı yıkmakla görevlendirilmiş bir kafa karıştırıcıdan başka birşey değildir.

daha evvel birçok yazılarını okumuştum. islâmı komunist retoriğe uygun söylemlerle harmanlamaya çalışan sapık zihniyetli bir adam. bunun gibi çok iyi yetiştirilmiş birçok kişi vardır türkiyede.

sevgili [MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION] güzel izah etmiş, islam kavramlarla değil, maneviyatla yürür. namaz islâm'ın en temel vazgeçilmezidir. ve ibadet olarak camilerde sadece namaz kılınır. ve camiler sadece namaz ibadeti için yapılmış, bu sayede de müslümanların bir arada bulunması, tanışıp bilişmesi, bir araya gelmesi sağlanmıştır.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Cenab-ı Allah Cümle Müslümanları bu tür Fitne ve Fitnecilerden muhafaza eylaesin.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Kızı komunist islamcıyım diyor. Geçen taksimde devrimci denilen hatta kendilerini anarşist olarak niteleyen grupla ortalığı yakıp yıktılar. Sonra gözaltına inandılar...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
bu adam türkiyede irancılık yapan, iran sözcülüğüne soyunmuş, bu toprakların hamuruna maya olan sünni inancı yıkmakla görevlendirilmiş bir kafa karıştırıcıdan başka birşey değildir.

Adamı tanımıyorum fakat İran için çalışsaydı emin ol böyle diyemezdi bende Caferi yim (Şia) Bizde Camilerde namaz kılarız hatta İmam Ali nin bi sözü var namaz dininizin direğidir onu asla terk etmeyin diye Sünni lerle aramızda bi fark yok bizim 12 İmam velayeti konusu hariç İran a yakınız Müşteyitlerimiz mollalarımız ı ordan taklit ederiz fakat Herhangi bi Şia dan Camilerle ilgi böyle sözler duyamazsın dediğin gibi adam satılmışsa bilemem...

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bunun gibilerini de hoca diye karşımıza çıkarıyorya şu medya ne diyim...

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adam doğru söylüyor yaşasın islam sosyalizmi zaten aklı başında olan kim komünizme kötü diyebilir kömünizm i ve islamiyeti inceleyin aralarındaki bağlantıları anlayacaksınız

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Namaza tekbir getirip başladıklarında, kurban misali bu alemden çıktılar. Çünkü imamın ‘Allahü Ekber’ demesinin manası şudur:
- İlahi! .. biz senin huzurunda kurban olduk!…
O sırada beden İsmail, can da İbrahim (sav) gibidir ki can, bedenin heva ve hevesini kesmek için tekbir getirmiştir.
İşte o zaman beden, şehvetlerden ve hırslardan ölüp kurtulmuş, kul namaza başladığında :
- Bismillâhirrahmânirrahim, diyerek boğazlanmıştır.
Namaz kılanlar kıyamet gününde Allahu Teâla’nın huzurunda nasıl ki saflar halinde duracaklar, aynen o şekilde nefislerini hesaba çekerek, Rablerine yalvararak gelirler.
Allah’ın huzurunda göz yaşı dökerler. Kıyamet gününde kabirden kalkıp mahşer yerinde dikilir gibi namazda kıyam ederler. Cenab-ı Hak onlara şöyle der :
-Sana verdiğim süre içinde ne kazandın, bana ne getirdin ?
-Ömrünü hangi amelde bitirdin ?
-Rızkını ve kuvvetini hangi işte tükettin ?
-Gözünün cevherini nerede eskittin ?
-Beş duyu organını nerede kullandın ?
-Sana bel ve kazma gibi el, ayak verdim. Ben onları kendi lütfum ile bağışlamıştım. Ne oldular ?
Onlar bu halde iken sorular ardı ardına gelir. Soruya muhatap olan utancından iki kat olup rüku halini alır. Zira utandığından ve ayakta duracak hali kalmadığından, Allahu Teâla’yı tesbih eder :
-Sübhane Rabbiyel Azim, der. Cenab-ı Hak :
-Ey Kulum ! Başını kaldır da sorularıma cevap ver, diye ferman eder.
Kul mahcup bir halde başını kaldırır ama ayakta duramaz.Hemen secdeye kapanır. Bu kez ona :
-Secdeden başını kaldır, yapmış olduklarını anlat, denir.
Fakat kul, mahcup olarak başını secdeden bir ara kaldırsa da duramaz. Hemen yüz üstü kapanır. Cenab-ı Hak tekrar :
-Başını kaldır ve açıkla! Yaptıklarından birer birer hesap soracağım , buyurur :
İşte bu heybetli hitaplar o kulun ruhuna tesir eder. Artık ayakta duracak hiç hali kalmamıştır. bu ağır yükün tesirinden dolayı ayakları üstüne otura kalır. Cenab-ı Hak bu halde iken ona :
-Anlat şu halini! Sana nimet vermiştim. Nasıl şükrettiğini söyle. Sana sermaye vermiştim, nasıl tükettiğini göster !..der.
Ve….Kul, bir çıkış yolu bulabilmek için sağ tarafına selam vermek üzere, nebilerin ve meleklerin bulunduğu tarafa yönelir :
-Esselâmu Aleyküm Ve Rahmetüllah, der.
Bunu yapmakla, ‘ey manevî rehberler! ..Şefaat ediniz ki bu kötü kuşun ayağı ve dili çamura batmış, kurtulsun’ demek ister.
Onun bu sözü üzerine peygamberler ona şöyle der :
-Biz dünyada iken sana çare idik. Orada salih amellerde bulunmadın. Şimdi vakitsiz öten kuş gibisin. Ey talihsiz kişi !.. Git, kanımıza girme.
Onlardan bir fayda göremeyen kul, bu kez sol tarafa aile ve yakınlarının bulunduğu tarafa, soluna yönelir :
-Esselâmu Aleyküm Ve Rahmetüllah, der. Onlar da :
-Sus !.. Bizden yardım isteme. Biz kim oluyoruz ki sana yardım edelim.Bizden el çek, derler.
Zavallı ne o taraftan ne de bu taraftan bir fayda görür. Ruhu çaresiz kalır: Kalbi parça parça olur. böylece ümitleri tükenmiş bir halde Allahu Teâla’ya yalvarmak için ellerini yukarı kaldırır :
-Ya Rabbi!.. Artık ümidim kalmadı. Sığınacak tek kapım sensin. Senin rahmet ve mağfiretinde son yoktur, der.”

Mevlana

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdular ki:

Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi

-Güzel koku
-Helal kadın
-Gözüm nuru namaz

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bunlar şarlatan din alimi falan değil!

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Böyle ilahiyatçı olurmu ya. İlahiyat fakültesinde böylemi öğrenmiş mübarek. Resulullah efendimiz, ehli beyti, ashabı kiram, evliyullah boşunamı namaz kılmışlar, boşunamı teheccüd namazını her gece eda etmişler.

Kuran-ı Kerim de namaz salat olarak (ibadet) geçiyor, ancak bu ibadetin nasıl yapılacağı konusunda, şartları konusunda ayetler, hadisler ve peygamber efendimizin uygulamaları var.

Velhasıl bu mübarek çıksın bir açık oturuma tartışsın bakalım.

Reaksiyon puanı
10,315
yaşasın islam sosyalizmi
zaten aklı başında olan kim komünizme kötü diyebilir

aha, tilmizleri akın akın gelmeye başladılar bile...
islam ve komunizm!
bi bak adamım, hiç yanyana durası geliyor mu,
yakışıyor mu hiç?
Allahı olmayan, kutsalı reddeden, aile ve namus mefhumunu tanımayan kâfir bir sistem islâma nasıl benzeyebilir yav?
galiba sen aklını peynir ekmekle yemişsin! :)

islamın temeli baskı ve zulümdür yani faşizim dir

eğer sende zerre kadar mertlik varsa, bunları ayrı ayrı, tane tane göster bize.
baskı neresinde, zulüm neresinde, faşizm neresinde?
madem bu kadar kesin ve net biliyorsun, konuşuyorsun...
yaz ki, biz de öğrenelim, faydalanalım yüksek fikirlerinizden(!)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru

başka konudan güzel cevap
en başta söylediğim gibi, La ilahe illallah'ın anlamını bilmeyen bir toplumun, dinsiz bir ülkenin vatandaşlarının şehit olması gibi bir durum ASLA sözkonusu olamaz. daha şirk in küfr ün ne olduğunu bilmeden imandan bahsetmek bakara 256-257 yi bilmeden, cahillik üzerine konuşmaktan başka birşey değildir.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ramazan üstü şarlatanlar başladılar yine abuk subuk konuşmaya

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bi insan saçmalar tamam ama bu aşmış biraz.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Peygamber Efendimiz Namaz için''Gözümün Nuru Demiş.
Gözlerine Kurban olduğum Efendimiz böyle demişse,bu ibadeti yerine getirirken ayakları şişmiş ise.
Bir kaç okumuş Cahilin söyledikleri hikaye benim için.

erde89

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aha, tilmizleri akın akın gelmeye başladılar bile...
islam ve komunizm!
bi bak adamım, hiç yanyana durası geliyor mu,
yakışıyor mu hiç?
Allahı olmayan, kutsalı reddeden, aile ve namus mefhumunu tanımayan kâfir bir sistem islâma nasıl benzeyebilir yav?
galiba sen aklını peynir ekmekle yemişsin! :)

eğer sende zerre kadar mertlik varsa, bunları ayrı ayrı, tane tane göster bize.
baskı neresinde, zulüm neresinde, faşizm neresinde?
madem bu kadar kesin ve net biliyorsun, konuşuyorsun...
yaz ki, biz de öğrenelim, faydalanalım yüksek fikirlerinizden(!)

iran başlı başına bi zulüm makinası vede zulmü bu din ile yapıyor

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
bende bu ramazanda ne konuşacağız gene boş boş diyordum ki tam...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konu niye açılmış anlamak mümkün değil rituelle ibadet kelimelerinin anlamını bilmeyenler pektabiki bu konuya sazan gibi atlarlar.
İslamiyette rituel yoktur.Rituel bir inanaışın gereği yapılan uygulamadır bir zangoçun buhurdanlık sallaması papazın ekmek şarap dağıtması ritueldir yine şintoda yapılan uygulamalarda rituel kavramına girer vaftis ritueldir üçlü takdiste öyle
Birinci kural
Bismillahirrahmanirrahim
İndeddine indallahi islam yani tek din islam dinidir kabul edilse edilmese değişmez Efendimiz[sav]nin tebliğinden sonra yaradılan her şey kur'andan sorumludur Allah[cc]ın varlığını birliğini ve Efendiimiz[sav]nini onun kulu ve elçisi olduğunu kabul eder ve amellerinde kur'ana tabi olur uygular ins ve cinlerde buna tabidir.
İbadet ubudiyetten gelir Allah[cc]a yaklaşmadır ama bazıları farzdır yani yapılması zorunlu bazıları vacibdir zorunluya yakındır ve bazıları sünnettir ehl-i sünnet olanın yapması gerekir bazıları ise nafiledir yapmak mecburi olmayıp yapanın daha fazla ecr aldıkları.
Camilerde yapılan namaz dır namazın her rüknü yukarıda sayılanlardan birine tabidir Cami sadece namaz kılma yeri değil toplanma ve istişare yeridir cum'a namazları ise o yörenin sorunlarının çözüldüğü yerdir.
Cem evleri ne baktığımızda öncelikle belirteyim kimsenin inancı aşağılanmaz küçüğmsenmez kendince kutsaldır kendini ilgilendirir.Edile-i şeriyede cem evi kültürü yoktur o zaman bir sorun vardır Alevilik islam içindemi dışındamıdır şimdiye kadarki anadolu aleviliğinde islamın içindedir ibadetler camide veya evde toplantılarda cem de olur Velevki islamın içindeyiz derlerse buna uyulması gerekir yok dışındayız biz ayrı bir inanç içindeyiz denirse onların yapacağı o zaman rituel olur ve devlet onlara bu rituelleri yapacakları bir yer temin etme durumundadır satanistlerede budistlerede islam dışı inanç sahiplerine devletin imkanlarından eşit şekilde faydalanma hakkı verilmelidir.
La ikrahe fiddiyn ise müslüman olanlar içindir müslümanım diyene uluğ emr in bunları zorla yaptırması bile edile-i şeriyeye uygundur ama bir kişi ben islam üzerine değilim derse o zımmi kabul edilir ve hakları devlet güvencesine alınır islam hukukunda islam olmayanın hakkı islam olanın en az iki katıdır.onların mallarına yerlerine el konmaz islama göre davranmaya mecbur edilemez.
Alevi büyüklerine gelince
her biri ehl-i sünnet tarikat şeyhidir mübarektir Tarikat-ı aliyye-i Nakşibendiyye Efendimiz[sav]ile başlar Hz Ebubekr sıddık[ra] efendimiz 2 halka ehl-i beytten Salman-ı Farisi[ra]hz 3, Cafer-i sadık 4, halkadır 12 imamlar altın silsilenin ilk halkalarıdır.
Gerek alevi gerek sünni müslüman olarak yaşamlarımızı iç içe sürdürmekteyiz kız alıp veririz yanlızca ifade edelim anadolu aleviliği için geçerlidir şii yani şia ayrı bir inanıştır islam üzerine değildir
Bu konular aramızdaki kardeşliği baltalamak için her platformda açılmaktadır daha öncede bu konular formumuzda açılmış sonra açılış nedeninin farklı olduğu anlaşılmış bizin en az 4 üyeliğimize mal olmuştu.
konuyu toparlayalım
Kendini islam dini üzerine gören tüm kardeşlerimize camiler açıktır
Kendini islam dini üzerine görmeyen kardeşlerimize devlet gereken desteği vermelidir
bu devlete her birey vergi vermekte her tc vatandaşı inancında özgürdür
sadece belirtmek istediğim bir konu var
islam dini üzerine olmayanlar diyanet desteği istemesin biz diyanetin vesayetini kaldırmaya uğraşıyoruz muvaffak olamadık eğer diyanet gelin sizide ben temsil edeyim derse o zaman yandılar
Değerli kardeşlerimiz.
Alemlerin Rabbi olan Allah[cc]Aziz ve Celil olarak bizleri değişik dil ırk renklerde yarattı her insanı aklı erene kadar islam üzerine halk etti aklı ereni ise inancında serbest bıraktı
Allah[cc]ekremün ekremin olarak müslümana kafire münafığa ateiste bilcümle inanç sahibine eşit miktarda ayırmadan rızık verdi bunda büyük ayetler vardır O isteseydi sadece kendine inananı rızıklandırırdı
Dolduruşa gelip uygun olmayan sözler sarfetmeyelim kırıcı olmayalım
Bu kurallara ins ve cin takımıda bizlerin algılayamadığı tüm varlıklarda tabidir

Reaksiyon puanı
10,315
iran başlı başına bi zulüm makinası vede zulmü bu din ile yapıyor

yahu birader bunu baştan söylesene!

ben de diyorum, bu arkadaşın derdi ne diye...

Bak sen şu Allah Tealanın işine islam dinini toptan reddeden biriyle bizi aynı düşüncede birleştirdi!!!

doğrusu büyük tevafuk.

bi kere iran konusunda söylediklerine bilâ istisna katılıyorum.

kesinlikle doğru söylüyorsun.

ama, sadece iran için!

"islâm" cumhuriyeti adını almış olması belli ki seni çok fena yanıltmış arkadaşım.

tam aksine...

islam dinine yeryüzünde en büyük zararı veren, hatta onun özüne, ruhuna en büyük düşmanlığı yapan iran denen "islâm"sız ülkedir.

sana bişey söyleyim mi, samimi olarak...

ben ki müslüman bir türk olarak, günahım kadar sevmediğim israil denen kaatiller ülkesine bu islam'ın adını kullanan zulüm ülkesinden daha çok güvenirim.

sebeplerini yazmayı çok isterdim, fakat bu forumda aslı bu ülkeden olan arkadaşlar var, tartışma olmaması, bu arkadaşları incitmeme adına yazmayacağım. ama bilen biliyor, daha evvel bir kaç vesileyle bunun sebeplerini zaten yazmış olduğumu hatırlıyorum.

size söyleyeceğim tek şey var, siz en büyük yanlışınız islamı iran denen islamsız ülkenin islamdışı uygulamalarından tanıyor olmanızdır.

ve onların yaptıkları zulüm dolu uygulamaların Allaha yemin ederim ki, islam dini ile uzaktan yakından en ufak bir ilgisi alakası yoktur.

onların uyguladığı politikaların, sosyal, içtimai kanun ve kuralların islamdan kesinlikle neş'et etmediğidir.

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Böyle Adamlara en güzel cevabı Cübbeli Ahmet Hoca veriyor.
Cenab-ı Allah Cümle Müslümanları bu tür Fitne ve Fesatçılardan muhafaza eylesin

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
camiye gidiyor olsa bunu söylemezdi. ben ibadet yapmaya değil ritüel yapmaya gidiyorum diyemeyeceğine göre.

herkes yapmadığı ve inanmadığı şeyler hakkında o kadar rahat konuşuyorki...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Değerli kardeşlerimiz
kelimeleri kullanırken nereye gittiğini ne anlam ifade ettiğini sözlüklerden bakalım aslında şimdi google var biz yaşlıyız aklımız eskiye gitti aslında eksiğiniz okumamak bunu daha iyi öğrenebileceğiniz siyasi göstergeler ve kriterler var ilhami sencerin.
Faşizm nedir bir bakalım kapitalist ülkeler diğer ülkelere dadanır onları ele geçirir bu emperyalizm olur oligarşik baskı yaparak sömürü düzeni meydana getirir.bu bizdeki 12 eylül türü birşeydir
Faşizm komünizm in dairesel turda devamıdır faşizm de ırkçılık vardır baskısal rejim vardır sermayenin orduları vardır.Fakirin ezilmesi vardır.
İslama baktığımızda yahudi elçinin Hz ömeri[ra]zamanının en zengini hemde halife olduğu halde yaşamının fakirliğinden tanıyamaması tezinizi baştan çürütüyor demekki islam gururun kibirin uygulanmadığı uluğemrin bizden biri olduğu bir yönetimdir Zekatla sosyal adalet sağlanmıştır diğer yardımsal uygulamalar hasaneyn heykel tarafından islamiyette sosyalizm algısına yol açmıştır.Bugün için gerçek sosyalizmin islamiyetle büyük yakınlığı bulunmaktadır ki islamın düzeni sosyalizmede örnek olmuştur.Gerçek faşizm italya ve yunan istanda uygulanmış nazi, almanyasında ise nasyonalsosyalizm şeklinde uygulanmıştır.
kısaca islam en güzel dünya düzenidir anayasası Kur'andır kur'an en modern yasaların bile tanımadığı hakları bireylere sağlar.
Nasıl bir islam işte çıkmazınız burada
ehl-i sünnet yolu iste islamın özeti.şu anda dahi ırk renk dil inanış yapılan dünyamızda kur'an hepsinin eşit olduğunu buna uymayanın büyük ceza göreceğini beyan etmektedir
Dünyada islamın tam yaşandığı ülke bulunamaz haldeyken ülkemiz bu konuda başlardadır.İngiliz anglikan ve amerika evangelist mezhebleri ülkelere sızarak yaşanan islamı alarak yerlerine adı islam uygulamada islam düşmanı yönetimler oluşturmuştur.İran bunlardan biridir ve abd dolayısıyla israil güdümlüdür suud ise ingiliz anglikan kilisesine bağlıdır.
Bu konuda bir elli sayfa yazı yazılabilir ilkönce ama bu sitemizin kurallarına uymaz siyasi ve dini içerikli olur
o zaman iran şia cumhuriyeti veya suudi arabistan vahhabi krallığı tabiri yerinde olur bahreyn türü ise haricidirbunlara islam derseniz bu küfür olur müslümanın itikadı bozulur
Bir kardeşimiz hz Mevlana[ksa)için sanki peygamber demiş elhak bir açıdan doğrudur Alimler peygamberlerin varisleridir hadisişerifince Efendimiz[sav]e gösterdiğimiz saygıyı onada göstermemiz gerekir siz hz mevlana[ksa]yı herhalde mistik bir öğreti kurucusu olarak yorumluyorsunuz hayır kendisi tarikat-ı aliyye-i nakşibendinin mübarek bir mürşid-i kamilidir

Bu konuyu dahada karıştırmaya gerek yok eğer ibadetle ritueli anlayamayan kardeşlerimiz varsa bu vahimdir
Namazın terki 80000 sene azabı gerektirir tehiri bile azabı gerektirir özellikle camide kılınması emrolunmuş olup sabah ve yatsıyı camiide kılmayanlara düzgün müslüman olarak dahi bakılmaz[münafıklığın alametlerinden]
Bu konularda bilen kardeşlerimiz yazsın sallamayalım iş olsun diye yorum yapmayalım

erde89

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yahu birader bunu baştan söylesene!

ben de diyorum, bu arkadaşın derdi ne diye...

Bak sen şu Allah Tealanın işine islam dinini toptan reddeden biriyle bizi aynı düşüncede birleştirdi!!!

doğrusu büyük tevafuk.

bi kere iran konusunda söylediklerine bilâ istisna katılıyorum.

kesinlikle doğru söylüyorsun.

ama, sadece iran için!

"islâm" cumhuriyeti adını almış olması belli ki seni çok fena yanıltmış arkadaşım.

tam aksine...

islam dinine yeryüzünde en büyük zararı veren, hatta onun özüne, ruhuna en büyük düşmanlığı yapan iran denen "islâm"sız ülkedir.

sana bişey söyleyim mi, samimi olarak...

ben ki müslüman bir türk olarak, günahım kadar sevmediğim israil denen kaatiller ülkesine bu islam'ın adını kullanan zulüm ülkesinden daha çok güvenirim.

sebeplerini yazmayı çok isterdim, fakat bu forumda aslı bu ülkeden olan arkadaşlar var, tartışma olmaması, bu arkadaşları incitmeme adına yazmayacağım. ama bilen biliyor, daha evvel bir kaç vesileyle bunun sebeplerini zaten yazmış olduğumu hatırlıyorum.

size söyleyeceğim tek şey var, siz en büyük yanlışınız islamı iran denen islamsız ülkenin islamdışı uygulamalarından tanıyor olmanızdır.

ve onların yaptıkları zulüm dolu uygulamaların Allaha yemin ederim ki, islam dini ile uzaktan yakından en ufak bir ilgisi alakası yoktur.

onların uyguladığı politikaların, sosyal, içtimai kanun ve kuralların islamdan kesinlikle neş'et etmediğidir.

tek iran degil suidi arabistan bae türkiye

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bende bu ramazan hangi konu tartışılacak diye bekliyordum.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Birçok insan İslamı kendi esaslarıyla değilde, bugün onu temsil edenlerle(!) değerlendiriyorlar. Halbuki illa temsil aranıyorsa; Peygamber Efendimizin (sav) , sahabe efendilerimizin zamanını okuyup İslamı ona göre değerlendirmeli diye düşünüyorum.