N96 china

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar selamunalüyküm ben bir n96 aldım 190 tl ye ama chine malı çıktı... batarya kapağını açtığımda wlan yazıyor ama içinde pislik(afedersiniz ama) işletim sistemi chine olduğu acaba nokia software updater ile update yapsam işletim sistemi symbian olurmu wlan çalışırmı ????

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Aleykum Selam arkadaşım. Bence olmaz çünkü o donanım nokianın donanımı değil. SAdece kapağı n96. Update falan yapabileceğini sanmıyorum.

Hayırlı olsun böyle telefonlarla ancak hava atılır sen de at havanı gitsin :)

perganon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öyle şey olmaz arkadaşım....

Aldığın telefon çöp tenekesinden başka birşey değil... Kusura bakma tabirimi mazur gör ancak bu doğru...

Nokia'nın üzerinde bulunan yazılım NBox (Nokia Box) ile yükleniyor. Çinli vatandaşlar bununla ilgili Box'lar hazırlamışlar aynı Nokia'nın Official Nbox'u gibi birşey. Öncelikle bu işlem öyle USB Kablosu yada benzeri kablo ile olacak şey değil. Diğer bir konu ise Symbian denilen Mobil İşletim sistemi kopyala yapıştır şeklinde birşey değildir yada bir kurulum değildir. Firmware mantığında bir yapı taşı var ve Flash Rom'a yazılır, bu işlem için ise Box gereklidir.

Box nedir?
Box Nokia yada benzeri mobil telefonların yazılımlarını (RX+TX) yöntemi ile cep telefonu flash'ına yazdırmaya yarıyan kutudur. USB yada Ek olarak aparatlar ile çalışır ve bazılarında Dongle gereklidir.

Bu anlattığım Box yada Firmware güncellemek için olan malzemeler senin telefonunda hiç bir işe yaramaz... Senin telefonuna yine bir Box yada Kablo ile yazılım atılıyor bu doğru ama Symbian diye bir hayal yok.

Kısaca... Hiç uğraşma...

Reaksiyon puanı
2,148
190 a anca çin malı N96 olurdu zaten, wlan falan olmaz onda kardeşim üzgünüm

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kardeşim 190 Tl Ye n96 Mı Olur Ordan Anlmadınmı

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Elinizdeki cihaza Symbian yüklemeniz olanaksız.
Bilginize...

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
saolun mesajıma cevap verdiğiniz için zaten gidip telefonu geri verdim güzel taksit ile n79 aldım... herkese tesekkürler

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkdaşım almakla sağlığına çok büyük bir zarar vermişsin bütün KBB doktorları bas bas bağırıyorlar şu çin malı aletlerden uzak durun özellike telefonlardan diye. Bence hiç kullanma direk çöpe at. Bir tanıdığım öyle yapmıştı doktor kızdı doktordan çıkar çıkmaz telefonu çöpe attı oda az bir miktar ödemişti.

Reaksiyon puanı
2,148
Arkdaşım almakla sağlığına çok büyük bir zarar vermişsin bütün KBB doktorları bas bas bağırıyorlar şu çin malı aletlerden uzak durun özellike telefonlardan diye. Bence hiç kullanma direk çöpe at. Bir tanıdığım öyle yapmıştı doktor kızdı doktordan çıkar çıkmaz telefonu çöpe attı oda az bir miktar ödemişti.

telefonu geri vermiş bile :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
saolun mesajıma cevap verdiğiniz için zaten gidip telefonu geri verdim güzel taksit ile n79 aldım... herkese tesekkürler

Yeni telefonun hayırlı olsun. Birde o telefonun orijinalliğini kontrol et derim.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
:d :D :D 190 tl ye telefon alıyosun ve çin malı çıkınca şaşırıyorsun :D ilginç bır durum.Tabiki işletim sistemi symbian falan olmaz.Baştan çin malı bir telefon almaya cüret bile etmıceksın.Geri vererek en iyisini yapmıssın.Ayrıca n79 alarak dahada iyi yapmıssın.Hayırlı olsun... :)