Mustafa Kemal' den Güzel Cevap

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onair
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Cumhuriyet’ in ilânından sonra İstanbul’ da bir resepsiyon verilir. Bu resepsiyona tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat İngiliz ateşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal’ in gözünden kaçmaz. Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. Yaveri Mustafa Kemal’ e şöyle der:

- "Paşam, kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal’ in Çanakkale’ de babasını öldürdüğünü söyledi."

Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:

- "Git sor bakalım babasının Çanakkale’ de ne işi varmış?"

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Osmanlı'nın Viyana'da ne işi vardıysa onun babasının da o işi varmış Çanakkale'de. Hem başka yerde de "dedesi" diye okumuştum. Biraz efsane gibi.. Eh, dünya milletlerinden bencil ve aç gözlü olmayan var mıydı?

atam izindeyiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Osmanlı'nın Viyana'da ne işi vardıysa onun babasının da o işi varmış Çanakkale'de. Hem başka yerde de "dedesi" diye okumuştum. Biraz efsane gibi.. Eh, dünya milletlerinden bencil ve aç gözlü olmayan var mıydı?

Efsane değil kayıtlı belge

Bencil ve aç gözlü olmayan varmıydı kısmına ise cevap Atatürk ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti

Osmanlı'nın Viyana'da ne işi vardıysa onun babasının da o işi varmış Çanakkale'de.

Benim cevabım ne yazık ki yok buna ama sanırım buna verebilecek tek cevap Çanakkale Şehitliklerini gezmek ve bir Fatiha okumaktan ve aflarına sığınmaktan geçer ancak

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha oncede soyledım yıne tekrarlıyorum.
mod arkadaslar konular içerisinde gergınlık yaratmayın diyorlar evet haklılar buraya kadar ok.
yalnız elmacik adlı arkadaş dikkat ediyorumda nerede atatürk le ilgili laiklikle ilgili bir konu açılsa hemen muhalif yaklasıyor.nedenini aslında anlmakta cok zor değil

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar lütfen konu dışına çıkmayalım, özellikle rica ediyorum.

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amacım konu dışına cıkmak veya gergınlık yaratmak degıl ancak bole bır konuda sadece dıkkatımı cektı ve bu tavrından dolayı rahatsız oluyorum

Sacit Kral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zeki adam, Atam.

Not: Osmanlı ile işgalcileri karıştırmayın. Arada çok büyük fark var.