Müslümanlar Niçin Geri Kalmıştır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuvana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
biz onlarla savaşmak için onların silahını kuşanabiliriz ancak onlara ihtiyacımız yok.Uhud savaşında sanırsam birisi geliyor ve ben kureyşi sevmiyorum gibi bi tabir kullanıyor bende katılmak istiyorum diyor.Peygamber Efendimiz izin vermiyor.Ancak Müslüman olursa izin veriyor.Ve o adam Müslüman oluyor.Bizim onlara ihtiyacımız yok.Bizim sadece Allah'ın nimetlerine ihtiyacımız var.

Bu cihad kafası terkedilmediği sürece İslam ülkeleri bırak ilerlemeyi daha da geri gider. Yine Japon'lardan örneklersek; Eğer ben Asyanın fatihi olacam, Tutmayın beni! havasında gidersen kafana Atomu yer rahatlarsın. Yok olay ilimde teknolojidedir dersen icat ettiklerinle, ürettiklerinle Dünyayı fethedersin...

Açık ve net...

Tehdit bertaraf edilir. İslam toplumları tembellikten ve kendini kandırmaktan doğan zararlarını bertaraf ettiğinde elbette gelişecekler ama herşey için "Şeytan batı"yı suçlayıp aynı haylazlığa devam etmek ne hoş... ne güzel öyle değil mi?

Öte tarafta "dana eti diye domuz eti yedirdiler" konusu konuşuluyor. Satan da yiyen de müslüman! Uyanalım artık lutfen...

msuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu cihad kafası terkedilmediği sürece İslam ülkeleri bırak ilerlemeyi daha da geri gider. Yine Japon'lardan örneklersek; Eğer ben Asyanın fatihi olacam, Tutmayın beni! havasında gidersen kafana Atomu yer rahatlarsın. Yok olay ilimde teknolojidedir dersen icat ettiklerinle, ürettiklerinle Dünyayı fethedersin...

Açık ve net...

Tehdit bertaraf edilir. İslam toplumları tembellikten ve kendini kandırmaktan doğan zararlarını bertaraf ettiğinde elbette gelişecekler ama herşey için "Şeytan batı"yı suçlayıp aynı haylazlığa devam etmek ne hoş... ne güzel öyle değil mi?

Öte tarafta "dana eti diye domuz eti yedirdiler" konusu konuşuluyor. Satan da yiyen de müslüman! Uyanalım artık lutfen...

1.si bu cihad kafası dediğiniz farz olan bir şeydir.Bunu bu şekilde yazmak yanlış.Biz kendi dinimizi öğrenmiyoruz İslamı bilmiyoruz ve ondan sonrada batı ya yönelelim.Ve sonunda ne oluyor batının o pislik kültürünü alıp dışarda kızlarla dolaşıp içki içip aileden kopuyoruz.Sonrada bu cihad kafası geriletiyor.Sen şu anda Müslümanların ezildiği bir dünya'da yaşıyorsun öncelikle görevin senin farz olan cihadı yapmak.İslamda akıllı insan kendini Allah'a adayan insandır.Bu laflar herkeze senin yaşantını bilmiyorum.Öncelikli hedefimi İslam'ı bidatlardan ve fitnelerden sıyırarak idrak etmek.Sonrasında cihad etmek.Unutulmasın CİHAD FARZ. 2.si john arkadaşımız güzel yazmış hoş yazmışda atalarının dini üzereler ifadesindeki kullanımı hangi Müslüman için kullanılırsa kullanılsın biz en şerefli din üzereyiz en aşalığımız olsa bile en iyi kafirden bile iyidir.O yüzden o şekilde kullansalar bile Allah'ın izni ile müşrikler ve kafirler ile aynı kefeye konulamayız.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Osmanlı için konuşuyorum:
Eğer sen matbaayı gavur icadı diye kabul etmezsen böyle geri kalırsın.

farkındaysan internet kullanımında 3g kullanımında ve diğer yeni teknolojilerin tümünde gerideyiz...
bunun gavur icadı değil de kendi icadı olmamasından kaynaklanması daha muhtemel görünüyor
kaldı ki kitapların daha hızlı çoğaltılmasının nasıl ve ne derece bir ilerleme sağladığı da tartışılır...

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1.si bu cihad kafası dediğiniz farz olan bir şeydir.Bunu bu şekilde yazmak yanlış.Biz kendi dinimizi öğrenmiyoruz İslamı bilmiyoruz ve ondan sonrada batı ya yönelelim.Ve sonunda ne oluyor batının o pislik kültürünü alıp dışarda kızlarla dolaşıp içki içip aileden kopuyoruz.Sonrada bu cihad kafası geriletiyor.Sen şu anda Müslümanların ezildiği bir dünya'da yaşıyorsun öncelikle görevin senin farz olan cihadı yapmak.İslamda akıllı insan kendini Allah'a adayan insandır.Bu laflar herkeze senin yaşantını bilmiyorum.Öncelikli hedefimi İslam'ı bidatlardan ve fitnelerden sıyırarak idrak etmek.Sonrasında cihad etmek.Unutulmasın CİHAD FARZ. 2.si john arkadaşımız güzel yazmış hoş yazmışda atalarının dini üzereler ifadesindeki kullanımı hangi Müslüman için kullanılırsa kullanılsın biz en şerefli din üzereyiz en aşalığımız olsa bile en iyi kafirden bile iyidir.O yüzden o şekilde kullansalar bile Allah'ın izni ile müşrikler ve kafirler ile aynı kefeye konulamayız.

Msuf, Dünyada 7.5 milyar insan yaşıyor... Bunların 1.3 ile 1.5 milyarı ise müslüman... Cihad! cihad! diye bağırdıkça kalan 6 milyar bizden iyice nefret ediyor. İslam uzlaşma dinidir. Artık dünya asmakla, kesmekle fethedilecek, ele geçirelecek bi yer değil. Ancak, ilim irfan ile başarabiliriz bunu.

Ben dünyada yaşayan kimseden nefret etmiyorum ve neye inandıkları ile de ilgilenmiyorum. Benim dinim bana onların ki ona... 93-95 arası Bitlis Mutki'de askerlik yaptım. savaşın ne olduğunu da bilen biri olarak Allah göstermesin diyorum ve esenlikler diliyorum.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Müslümanların geri kalmasındaki sebep başlarındaki adamlar.Bütün liderler kendi ceplerini düşünüyorlar.Batıdaki liderler müslüman ülkelerini sömürürken bizim liderlerimiz kendi halkını sömürüyor.

Müslümanlar birlik olsa dünyanın en güçlüsü olur.Müslümanlarda petrol bol.Ama bunu stratejik kullanamıyorlar.İsrail denen caniler Filistin e girdiğinde bütün araplar ya Filistin den çıkıcak yada Dünya ya petrol servisini kesicez deseydi ne israil kalırdı nede savaş.

Birlik olmamız gerekir birlik

msuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Msuf, Dünyada 7.5 milyar insan yaşıyor... Bunların 1.3 ile 1.5 milyarı ise müslüman... Cihad! cihad! diye bağırdıkça kalan 6 milyar bizden iyice nefret ediyor. İslam uzlaşma dinidir. Artık dünya asmakla, kesmekle fethedilecek, ele geçirelecek bi yer değil. Ancak, ilim irfan ile başarabiliriz bunu.

Ben dünyada yaşayan kimseden nefret etmiyorum ve neye inandıkları ile de ilgilenmiyorum. Benim dinim bana onların ki ona... 93-95 arası Bitlis Mutki'de askerlik yaptım. savaşın ne olduğunu da bilen biri olarak Allah göstermesin diyorum ve esenlikler diliyorum.

respector cihad sadece savaş ile olmaz çok çeşitlidir.İlim irfan da cihaddır inş.Ancak benim demek istediğim gerçek ilimleri öğrenmek yani Allah'ın ilimlerini.İşte bu şekilde Müslümanlar lider olur inş.Biz kendi dinimizi öğrenmezsek başkaları gelir ve bizim öğrendiğimiz dine fitnede sokar bid'atta o yüzden ilk önce İslam'ı öğrenelim.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
İstanbul'da ilk matbaa Surp Nigoğos kilisesinde kurulmuş, ilgi ve alaka görmediği için kapatılmıştır.

Tarih ve Düşünce Dergisi [Sayı: 66]

1450'lerde Avrupa’da matbaa icat edilir. 1500 yılına gelindiğinde, 50 yıl içinde basılan kitap sayısı 40 bin civarındadır. Oysa bu tarihlerde (1485 yılında) Osmanlı padişahı Sultan II. Beyazıt matbaayı yasaklamakla meşguldür. Bu yasak 1515’te I. Selim tarafından tekrarlanır. Bu yasakçı ve bilimsel buluşa karşıt zihniyetten dolayı, ilk Arapça kitaplar da 16. yüzyılın başlarında Avrupa’da basılmış.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cihad, Allah yolundaki her türlü faaliyet ve hareketin adıdır. Hakkı üstün ve hakim kılmak için gayret sarf etmektir. Başka bir ifadeyle cihad, İslam'ın aksiyon yönüdür, onun hamle gücüdür yani bu cihad kafasını terk etmek kelimesi yanlış bir tabirdir benim yorumumla hakarettir inanan insalara karşı.İlim ve bilim konusu başka bir mevzudur dünyalık nimetlerdir bundan müsllüman olanda olmayanda faydalanabilir çünkü ALLAH(c.c)tüm insanlara bu bu nimeti sunmuştur kazanan hak eden elde edecektir bunun dinle hiç bir ilgisi yoktur örneğin bir öğrenci sınavlarına çalışmasa ve ben çalışmadan da kazanırım mantığı ile hareket ederse işte o zaman ondan ahmak insan yoktur ilim bize gelmez biz ona gitmeliyiz nerde olursa olsun.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer Cihad'ın anlamı buysa özrümü çekinmeden dilerim. Özür diliyorum.
Ama "Cihad" kelimesinin içinin boşaltılarak bazı müslümanlar tarafından kafirleri öldürmek manasında kullanıldığından mütevellit bu mananın zarar görmesinin suçunu çocukları canlı bomba yapıp gönderenlere atarım.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer Cihad'ın anlamı buysa özrümü çekinmeden dilerim. Özür diliyorum.
Ama "Cihad" kelimesinin içinin boşaltılarak bazı müslümanlar tarafından kafirleri öldürmek manasında kullanıldığından mütevellit bu mananın zarar görmesinin suçunu çocukları canlı bomba yapıp gönderenlere atarım.
güzel abicim madem cihadın anlamını bilmiyordun yada farklı yorumluyordun anladığım kadarıyla cihad kafası meselesi konusunda biraz daha dikkatli davranabilirdin küçük çocukları canlı bomba yapan bir insan değil müslüman iç bir dine mensup alacak bir kişi değildir bu caniliktir olaya şu yönden bakarsak müslümanları yanlış analamak yada yanlış tasvir edebilecek konularda daha hassas davranılmalıdır medeniyetin sözde en üst seviyesine ulaşmış toplumların şu anda müslümanlara yaptıkları zulümleri soy kırımları nasıl açıklayalım onların yaptıkları nedir sizce kundaktaki bir masuma kurşun sıkmak hamile kadınların karnını yararak çocukalrını almak mı?medeniyet hayır bu hay......lık bence sizce nedir?

john coffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar;müsadenizle bir kavram kargaşasını önlemek adına islam tarihinin en yanlış anlaşılan kavramı olan "CİHAD" üzerine birkaç satır yazayım.

Cihad;Arapça kökenli ve chd kökünden gelir.Anlamı da herhangi bir konuda takatinin,gücünün azamisini sarfetmek demektir.Türkçede cehdetmek(azmetmek) olarakta kullanırız.
Örnekleyecek olursak;diyelim ki siz alışkanlık edinmişsiniz her akşam 20 sayfa edebi eser 10 sayfa fikri eser okuyorsunuz.Eğer bunu 30 sayfa edebi eser 20 sayfa fikri esere çıkarabiliyorsa yani gücünün sınırlarını zorluyorsan bu "cihad"dır.İşinde normalde 8 saat çalışırken bunu 10 saate çıkarıyorsan bu "cihad"dır.Ailene mümkün olabilen herşeyin en iysini almak için çabalıyorsan bu da "cihad"dır.
Allah için canını vermek bu kavramın tavan noktasıdır.Ama bu demek değildir ki silahları kuşanalım Allah Allah kefere katliamı yapalım.Ne acıdır ki bu kavram bilinçli olarak bu hale büründürülmüştür ve batıda islamiyet denince ilk akla gelen kompozisyon budur.Siz de test edin isterseniz çevrenizde 10 kişiye sorun cihad denince ilk aklına ne geliyor diye.8'inden asmak kesmek türünden cevap alırsınız.

Size konuyla ilgili birçok kişinin atladığı bir istatistik vereyim.Rasulullah efendimizin yaptığı 9 u büyük çaplı yaklaşık 100 savaşta düşman saflarından ölenlerin sayısı kaç biliyor musunuz?(Bu soruyu sorduğum birçok kişi hep onbinlerce diye cevapladı) sadece 250 civarı.Bu da şu demektir;yapılan bunca savaş öldürmek için değil.Hayat vermek için,uyandırmak için,gerçeği anlatmak için.Yüce Allah "Rahmetim gazabımı geçmiştir."derken aciz kullara gazap düşmez herhalde.Kur'an da dikkat edin savaş ve öldürme ayetlerinde cihad değil de "kıt'al" geçer.Sizi öldürmek isteyene mukavemet esnasında öldürmek zaruri ise veya seferde karşı konuluyorsa zaruret varsa müsade var.Bunun dışında din adına ahkam kesip kelle koparanlar islamiyetin kıyısından bile geçememişlerdir.
Msuf kardeşim "Atalarının dini üzereler"kısmını sanırım yanlış anlamış.Biraz daha derinlikli düşünmesini rica ediyorum.
Bol cihadlı günler hepimize...(Ama doğru manasıyla tabi)
Selamlar,sevgiler hepinize...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İstanbul'da ilk matbaa Surp Nigoğos kilisesinde kurulmuş, ilgi ve alaka görmediği için kapatılmıştır.

Tarih ve Düşünce Dergisi [Sayı: 66]

1450'lerde Avrupa�da matbaa icat edilir. 1500 yılına gelindiğinde, 50 yıl içinde basılan kitap sayısı 40 bin civarındadır. Oysa bu tarihlerde (1485 yılında) Osmanlı padişahı Sultan II. Beyazıt matbaayı yasaklamakla meşguldür. Bu yasak 1515�te I. Selim tarafından tekrarlanır. Bu yasakçı ve bilimsel buluşa karşıt zihniyetten dolayı, ilk Arapça kitaplar da 16. yüzyılın başlarında Avrupa�da basılmış.

Bir kişi daha "matbaa yasaklanmış. onun için geri kalmışız" derse istifra edebilirim..Bırakın artık bu orta-lise kitabı masallarını da tarihinize kulak verin...

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Çok büyük bir keyif ve heyecanla takip ediyorum bütün yorumları. Allah'ım sana şükürler olsun. Ne güzel düşünceler, doğruya varmak için ne hoş muhabbetler geçiyor. Sorular var, bilgi var, anlatım güzelliği var, isabet var, mantık var. Katılımda bulunan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. İlgiyle takip ediyorum.

Msuf kardeşim "Atalarının dini üzereler" meselesi için .:“müslüman’a haram” çeşmesi:. başlıklı yazıyı okumanı tavsiye ederim.