biz onlarla savaşmak için onların silahını kuşanabiliriz ancak onlara ihtiyacımız yok.Uhud savaşında sanırsam birisi geliyor ve ben kureyşi sevmiyorum gibi bi tabir kullanıyor bende katılmak istiyorum diyor.Peygamber Efendimiz izin vermiyor.Ancak Müslüman olursa izin veriyor.Ve o adam Müslüman oluyor.Bizim onlara ihtiyacımız yok.Bizim sadece Allah'ın nimetlerine ihtiyacımız var.
Bu cihad kafası terkedilmediği sürece İslam ülkeleri bırak ilerlemeyi daha da geri gider. Yine Japon'lardan örneklersek; Eğer ben Asyanın fatihi olacam, Tutmayın beni! havasında gidersen kafana Atomu yer rahatlarsın. Yok olay ilimde teknolojidedir dersen icat ettiklerinle, ürettiklerinle Dünyayı fethedersin...
Açık ve net...
Tehdit bertaraf edilir. İslam toplumları tembellikten ve kendini kandırmaktan doğan zararlarını bertaraf ettiğinde elbette gelişecekler ama herşey için "Şeytan batı"yı suçlayıp aynı haylazlığa devam etmek ne hoş... ne güzel öyle değil mi?
Öte tarafta "dana eti diye domuz eti yedirdiler" konusu konuşuluyor. Satan da yiyen de müslüman! Uyanalım artık lutfen...