Multiplayer vs Singleplayer performans

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bişey sorucam bi oyun multiplayer de mi daha çok kasar yoksa singleplayer demi mesela ben bf 3 ü 1280x1024 mediumda 35 fps oynuyordum single da ben bu oyunun multisini alsam nasıl olur benim kanaatım dahada rahatlar çünkü yapay zeka olmadığından işlemci rahatlar diye düşünüyorum sizce durum nasıl

Boranxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Singleplayerde daha çok kasıyor. Multiplayer daha rahatlıyor evet rahatlıkla alabilirsin.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
başka arkadaşın fikrini destekleyen varmı?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
BF3 için sorduğundan o oyunu oynayanların cevap vermesi daha iyi olur.

Yalnız yapay zekaya takıldım. Böyle oyunlarda, yapay zekanın satranç gibi milyonlarca farklı olasılığı işleyip arasından en uygun olanını seçmesi gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. FPS oyunlarında yapay zeka en fazla ne düşünebilir de işlemciyi zorlayabilir? En fazla haritada geçeceğin yerleri tespit etmeye çalışır, ondan sonrası iyi nişan almak ve doğru yere ateş etmek. Multiplayer modlarında göz önüne alman gereken daha farklı değişkenler var. Harita büyüklüğü, o anki oyuncu sayısı, harita üzerindeki kontrol edilebilir şeyler vb. Kısaca, yapay zekaya gelene kadar çok şey var.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
BF3 için sorduğundan o oyunu oynayanların cevap vermesi daha iyi olur.

Yalnız yapay zekaya takıldım. Böyle oyunlarda, yapay zekanın satranç gibi milyonlarca farklı olasılığı işleyip arasından en uygun olanını seçmesi gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. FPS oyunlarında yapay zeka en fazla ne düşünebilir de işlemciyi zorlayabilir? En fazla haritada geçeceğin yerleri tespit etmeye çalışır, ondan sonrası iyi nişan almak ve doğru yere ateş etmek. Multiplayer modlarında göz önüne alman gereken daha farklı değişkenler var. Harita büyüklüğü, o anki oyuncu sayısı, harita üzerindeki kontrol edilebilir şeyler vb. Kısaca, yapay zekaya gelene kadar çok şey var.
sonuç olarak multiplayer dahamı ağırdır diyosun?

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sonuç olarak multiplayer dahamı ağırdır diyosun?
Tabiki de multiplayer daha çok kasar. Oyunda her saniye ateş eden 64 kişi olduğunda ki bunlar duvar vs de yıkıyorlar... Hem internetini hem bilgisayarını olumsuz etkiler. Bende bf3 vardı artık sıkıldım ve güzel server da kalmadı. Sakın para verme ona :D

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tabiki de multiplayer daha çok kasar. Oyunda her saniye ateş eden 64 kişi olduğunda ki bunlar duvar vs de yıkıyorlar... Hem internetini hem bilgisayarını olumsuz etkiler. Bende bf3 vardı artık sıkıldım ve güzel server da kalmadı. Sakın para verme ona :D
yapma bee o kadar heveslendim :D