Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
yapimcisi_muhtesem_yuzyilin_bitecegi_tarihi_acikladi13555711840_h965099.jpg

Muhteşem Yüzyıl'la başlayan tartışmalara nokta konuluyor. Yeni düzenlemeyle tarihi şahsiyetlerin hayatı alay konusu yapılamayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' çıkışının ardından tarihî şahsiyetler ve vakalar koruma altına alınıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bu konudaki yeni kararları netleşmeye başladı. AK Parti Milletvekili Oktay Saral'ın tavsiyesiyle olgunlaşan, "kırmızı çizgiler" Bekir Bozdağ'a bağlı Başbakan Yardımcılığı tarafından 15 Ocak 2013 tarih ve 59 sayılı yazıyla RTÜK'e iletiliyor. Yapılan değişiklik, RTÜK Kanunu'nun 'Yayınların, milli ve manevi değerlere aykırı olamayacağını' içeren 8. maddesinin 1. fıkrasının 'f' bendine eklenecek düzenlemeyi öngörüyor.

Buna göre; "Toplum tarafından kabul görmüş milli ve manevi değerlere, şahsiyetlere, tarihi vakalara; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alay eden, çarpıtan nitelikte muhteviyat'a artık dizilerde yer verilemeyecek." Bu tür yayınlarda ilk etapta uyarı olmaksızın 'para cezası', daha sonra da idari yaptırımlar devreye girecek. Düzenlemenin RTÜK tarafından olgunlaştırılarak Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

KAYNAK

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bu kanun çıkana kadar dizi biter kurlar vadisi terörü hemen yasaklamışlardıda:( bi şu muhteşem yüzyılı yasaklayamadılarya helal olsun ne diyelim

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İzleyici aralığı genellikle 15-19 yaş aralığı olan bir dizi.Facebook yorumlarında denk gelmişsinizdir yok mahidevrancılar yok hürremciler, daha hürremin ne olduğunu bilmeden hürremi koruyan insanların izlediği bir dizi olabilir ama işte bunu gerçek tarih olarak görüp ve algılıyor yerinde bir karar.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yaa zaten bu diziyi izleyenler özellikle kadınlar işte dizinin içerisinde aşk, entrika, bilmem kadınların çekişmeleri, hatta birazda müstehcenlik olunca özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilen bi yapım oluyor.. Böyle aşk entrika müstehcenlik içeren yapımlar yapılsın ben yapılmasın demiyorum ama bunu Osmanlıyı baz alarak Osmanlının hayatıymış gibi göstererek yaptın mı işte bu hem tarihimize hem bize hem Türk milletine büyük bir hakaret olur.. İşte bu diziye karşı çıkan insanların şalterlerini attıran şey bu..

Sen böyle içerisinde aşk entrika müstehcenlik taht çekişmeleri süslü püslü kadınlar böyle bi dizimi yapmak istiyorsun git Bizansı baz alarak yap arkadaş.. Osmanlı yı niye bulaştırıyorsun?. Osmanlı kim sen kim?.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kesinlikle büyük bir çoğunluk kadınlar. Ya şunu diyeni bile gördüm. Niye izliyorsun şu salak diziyi dedim ? Ya işte kıyafetler filan güzel biz oradaki elbiselere bakıyoruz. Böyle bir anlayış var mı Allah aşkına ya.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ya arkadaş niye kapatmıyorsun da bunu yapıyorsun.Kapat bitsin.

humus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman bundan "Harem" dizisi de etkilenecektir.

KyA27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi yapmışlar saçmalıktan başka bir şey değil.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Diziyi sevmesemde bu kanunun çıkması saçma olmuş her tarafa çekilebilecek bir kanun.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Muhteşem Yüzyılda hiç kimseyle dalga geçilmiyor
dalga geçilmiyor. iftira atılıyor ve hakaret ediliyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

harem dizisinde gerçek şahsiyetlerden bahsedilmiyor. tamamen uydurma isimler var. etkileneceğini sanmam.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
doğru karar olmuş. Bizi bize yanlış göstermek doğru değildi.
Bu arada harem tamamen kurgu o devam eder gerçekliği yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

doğru karar olmuş. Bizi bize yanlış göstermek doğru değildi.
Bu arada harem tamamen kurgu o devam eder gerçekliği yok.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yaptiklari az bile ama tatmin edici.

O basinda tasidigi sarigin, uzattigi sakalin anlamini bilmeyen cakma kanuni'ye zaten ayar oluyordum, bu haber süper oldu.

Biz tarihimizi böyle kafasi güzel insanlardan ögreneceksek vay halimize.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Saçma sapan dizilerden biri daha işte. Tarihi anlatan bir dizi mi pembe dizi mi belli değil. İzleyenlere de şaşıyorum.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Vay arkadaş yaa hem izlemiyonuz hem ne içerdiğini biliyonuz bu perhiz bu ne lahana turşusu ! .

Diziyi eskiden izlerdim ama artık izlemiyorum . Ancak ona yasak buna yasak onu izleme bunu izleme gibi yaklaşımlara karşıyım . İran mı burası ya izleyen izler kime ne ! .

Kimseyi aşağıladıkları küçük düşürdükleri yok . Tarih sürecindeki aşk hikayesi teması işlenmiş sonuçta , söz vermemişler ya Kanuni Sultan Süleyman'ın seferlerini yayınlayacaklarına . . .

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
gerçek osmanlıda nelerin olup bittiğini bunlarda gayet iyi biliyor.
gerçekler gösterildiği zaman izlenmeyecek
onun için içine bir şehvet aşk eklendimi izleniyor
bir de bizim toplumumuza böyle haremli kadınların bol olduğu bir dizi veririsen oh
osmanlıyla resmen dalga geçiliyor
harem denilen yer mahrem yer demektir
ama haremi resmen genelev gibi gösterdikleri için izleniyor işte

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O dizinin amacı tarihi gerçekleri anlatmak falan değil yorum yapan bir çok kişi acayip saçmalamış.zaten dizinin başında tarihten ilham alınarak kurgulandığı belirtiliyor.Böyle bir kanunla dizilere kısıtlama getirmekte saçma.Ha ayrıca adam belki yıllarını at sırtında geçirmiş ama haremde bir gerçek.kimseye hakaret edildiği falanda yok

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bazı arkadaşların Topkapı sarayının haremini türkçe rehber eşliğinde gezmelerini şiddetle tavsiye ederim...(Gerçi rehberi kaldırıp radyo yöntemine geçtiler ama..)
>>Kanuninin de kaç yılının savaşta kaç yılınında saray da geçtiği de ortadadır...

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yabancılar olmayan şeylerden kendilerine destan üretip film yapıyorlar.
Bizimkiler şanlı tarihimizi magazine edip kirletiyorlar.

Umarım en kısa zamanda yayından kaldırılır bu saçmalık.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Yazmayım yazmayım diyorumda şu yorumları görünce dayanamıyorum.
Öncelikle bir şeye dikkatinizi vermenizi istiyorum

Konu başlığı ile konu içeriğini bağdaştıran bir Allah'ın kulu varmı içinizde haberde
15 Ocak 2013 tarih ve 59 sayılı yazıyla RTÜK'e iletiliyor. Yapılan değişiklik, RTÜK Kanunu'nun 'Yayınların, milli ve manevi değerlere aykırı olamayacağını' içeren 8. maddesinin 1. fıkrasının 'f' bendine eklenecek düzenlemeyi öngörüyor.

Buna göre; "Toplum tarafından kabul görmüş milli ve manevi değerlere, şahsiyetlere, tarihi vakalara; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alay eden, çarpıtan nitelikte muhteviyat'a artık dizilerde yer verilemeyecek." Bu tür yayınlarda ilk etapta uyarı olmaksızın 'para cezası', daha sonra da idari yaptırımlar devreye girecek. Düzenlemenin RTÜK tarafından olgunlaştırılarak Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.
Şimdi bunun muhteşem yüzyıl ile alakası nedir neye göre kime göre böyle bir başlık atılmış. O zaman bana görede aynı şey kurtlar vadisi için yada herhangi bir dizi geçerli başlık neden kurtlar vadisine ayar değilde muhteşem yüzyıl'a ayar oluyor haber7.com'un acizliği böylede gazetecilik olmazki.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
@-Beneficence- Bu haber haber 7 ye ait değil hemen hemen bütün haber sitelerinde yayınlandı..

Vay arkadaş yaa hem izlemiyonuz hem ne içerdiğini biliyonuz bu perhiz bu ne lahana turşusu ! .
Pınar afedersin ama izlemiyorsak körde değiliz gözler görüyor yanii..

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7

Diziyi eskiden izlerdim ama artık izlemiyorum . Ancak ona yasak buna yasak onu izleme bunu izleme gibi yaklaşımlara karşıyım . İran mı burası ya izleyen izler kime ne ! .

Kimseyi aşağıladıkları küçük düşürdükleri yok . Tarih sürecindeki aşk hikayesi teması işlenmiş sonuçta , söz vermemişler ya Kanuni Sultan Süleyman'ın seferlerini yayınlayacaklarına . . .
Zaten osmanlıda sarayda kadınlar göğüsleri açık saçları fönlü geziyorlardı ortalıkta değil mi?
Yasaklamalara kısmen ben de karşıyım, ama sen saçmalamışsın. :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=66965]Silence[/MENTION]

Icerigini bildigimiz icin izlemiyoruz, bilginize sunulur.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Zaten osmanlıda sarayda kadınlar göğüsleri açık saçları fönlü geziyorlardı ortalıkta değil mi?
Yasaklamalara kısmen ben de karşıyım, ama sen saçmalamışsın. :)

:) Günümüz dizi ve filmlerinde de böyle birçok sahne var. Ecdadımız böyle değil diye itiraz ettiğiniz gibi günümüz dizileri için biz de böyle değiliz diye niye itiraz etmiyorsunuz.