Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Açıp Kanuni'nin hayatını okumamış insanların diziye övgüler yağdırması gayet normal.
Okuyanla okumayan bir olur mu demişler..

Diziler de artık dizi olmaktan çıkıp başka şeylere hizmet ettiği için izlemeye, hatta haklarında konuşmaya gerek duymuyorum.
Türk tv dizilerinin, toplum ahlak yapısına nasıl çomak soktuğu, gençlerin ruhsal ve psikolojik yapısının temeline nasıl dinamit yerleştirdiği ortada.

Adamlar orada parayı götürüyor, biz burada birbirimizi yiyiyoruz, olayın özeti bu.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
:) Günümüz dizi ve filmlerinde de böyle birçok sahne var. Ecdadımız böyle değil diye itiraz ettiğiniz gibi günümüz dizileri için biz de böyle değiliz diye niye itiraz etmiyorsunuz.
Yanlış anlaşıldım, ben ecdad meselesine takılmıyorum, sadece arkadaşın yazdığı yazı bana saçma geldi ona ithafen yazdım.. :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
:) Günümüz dizi ve filmlerinde de böyle birçok sahne var. Ecdadımız böyle değil diye itiraz ettiğiniz gibi günümüz dizileri için biz de böyle değiliz diye niye itiraz etmiyorsunuz.

Günümüz dizileri hala 1900 yıllarından kalma batıya benzeme çabaları güdüyorlar yani dizide işlenen konular ile toplumda yaşanan olaylar tamamen zıt mesala dizi yada filim(dini filimler hariç);Istanbulda yada ışte anadolunun başka bir kentinde çekiliyor ama günde beş defa okunan Ezan sesi dizideki yada dilindeki Türkiyede duyulmuyor sonra dizilerde herkes zengin villalarda oturuyor herkesin altında araba fakir olanda mutlaka zengin oluyor tabi arap ülkelerindeki inşanların bizim dizilerimizi sevmelerideki bir sebep te Gerçekten dizi gibi hayatlar yaşadığımızı düşünüyor lar bi bilseler hergün kısır tartışmalar geçen medyayı fakirlerin vergi yükü altında ezildikleri bir Türkiyeyi yani hep dışarıya biz batıdan daha batıyız gibi gösterme çabaları.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
OSMANLI kayboldu gitti diyenler...
Şunu unutma; OSMANLI, senin gibilerin kalbinde "haçlı seferleri" ve "tapınak şövalyeleri" yaşadığı sürece, BİZ ve BİZİM GİBİ MÜSLÜMAN EVLADI MİLYONLARCA TÜRKÜN KALBINDE HER DAİM YAŞAYACAKTIR...Kulağına küpe olsun..

Gün gelir o küpeye ihtiyacın olur... Belki edebinle oturup insan gibi konuşmayı öğrenirsin..

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu ey89 ne demişki??.. Tüüh ben göremedim..

dmrc1143

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
>>Yasakçı zihniyet...
diyen adama soruyorum, sence uyusturucu, zina-fuhus, ruhsatsiz silah kullanimi, adam oldurmek gibi gibi gibi... bircok seyin yasakli olmasi gerekmez mi? yasaklamak toplum icindir. o zaman git sovyet rusyaya, o zaman git meksikada uyusturucu kacir, hollandaya git cinsiyetinle evlen. bazi yasaklar gereklidir zorunludur alinmalidir yapilmalidir. yapan adam merttir, senin gibi muhalefet olan adam ise muhalefetten oteye zaten gidemez.

Yaptiklari az bile ama tatmin edici.

O basinda tasidigi sarigin, uzattigi sakalin anlamini bilmeyen cakma kanuni'ye zaten ayar oluyordum, bu haber süper oldu.

Biz tarihimizi böyle kafasi güzel insanlardan ögreneceksek vay halimize.

aynende oyle kardesim cokta dogru soylemissin..

Vay arkadaş yaa hem izlemiyonuz hem ne içerdiğini biliyonuz bu perhiz bu ne lahana turşusu ! .

Diziyi eskiden izlerdim ama artık izlemiyorum . Ancak ona yasak buna yasak onu izleme bunu izleme gibi yaklaşımlara karşıyım . İran mı burası ya izleyen izler kime ne ! .

Kimseyi aşağıladıkları küçük düşürdükleri yok . Tarih sürecindeki aşk hikayesi teması işlenmiş sonuçta , söz vermemişler ya Kanuni Sultan Süleyman'ın seferlerini yayınlayacaklarına . . .
kimse soz versinlerde sadece seferleri yayinlasinlar demiyor senin cevabini en iyi alttaki yorum vermis bknz:

gerçek osmanlıda nelerin olup bittiğini bunlarda gayet iyi biliyor.
gerçekler gösterildiği zaman izlenmeyecek
onun için içine bir şehvet aşk eklendimi izleniyor
bir de bizim toplumumuza böyle haremli kadınların bol olduğu bir dizi veririsen oh
osmanlıyla resmen dalga geçiliyor
harem denilen yer mahrem yer demektir
ama haremi resmen genelev gibi gösterdikleri için izleniyor işte

"ama haremi resmen genelev gibi gosterdikleri icin..." iste bundan dolayi yasaklanmali. tarihi sahsiyetlere vaki olup olmadigi belli olmayan hadiseleri istinad ediyorsan bir dayanak gosterirsin. ayni sey fatih icinde gecerlidir, osman bey icinde gecerlidir, kazim pasa icinde, mustafa kemal icinde!
tarihi sahsiyetleri boyle asagilayamazsin, olmayan seyleri varmis gibi gosteremezsin. ha eger varsa goster ki onada belgesel diyorlar zaten.. yoksa git 'harem' dizisi gibi uyduruk kaydirik sahsiyetler, mekanlar olustur!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

":) Günümüz dizi ve filmlerinde de böyle birçok sahne var. Ecdadımız böyle değil diye itiraz ettiğiniz gibi günümüz dizileri için biz de böyle değiliz diye niye itiraz etmiyorsunuz"

cunku oyleyiz kardes.
osmanlida ne bar gormussundur ne ...hane.
artik oyle oldugumuz icin gunumuz dizileri bu yonden tepki toplamiyor. ve zaten gunumuz dizileri kurgusal sahsiyetlerden olusyuor direk tarihi sahsiyetler degil!

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
@Silence

Icerigini bildigimiz icin izlemiyoruz, bilginize sunulur.

Napak şimdi ne bekliyon ? :)

Sayın arkadaşlarım öyle savunma silahlarını elinize aldınız saldırıyonuz iyi güzel hoşda , ben diziyi izliyorum demiyorum izleyenlere karşı değilim diyorum dikkatinizi çekerim .
Kişisel görüşüm diyorum sakıncası nedir ? .
İnsanların evlerinde ne izlediğine niye karışıyorlar diyorum . Vurdular kırgılar gay'lar konu alınan dizilere neden tepki göstermezsiniz sayın arkadaşlarım .
Seviyolar izliyorlar zevk onların değil mi kime ne ? .
Anlayışımız nerde ? Biz burda birbirimizi anlamazken milletin keyfine karışmamanızı anlamanızı beklemek saçmalık oldu sanırım .

Tv de yasaklanmalı zaten koyun zihniyeti var nasılsa eminim onada destek olanlar olacaktır şaşırmam :) .

Haklısınız özürlerimi sunarım ...

yesil26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi olmuş zaten koskoca Osmanlı padişahı hangisi olursa olsun bu kadar sarayda otursaydı Osmanlı diye bir şey olmazdı Ecdadın hayatı savaşlarda fetihlerde geçmiş hiç savaş sahnesi yok film yapımcıları bu belgesel değil gerçekleri yansıtmak zorunda değil desede o zaman Süleymen demiyecen Hürrem demiyecen isimler tamamen tarihle aynı eee bizde yedik.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
KAYNAK
Gazeteport yazarı Fatih Altaylı’nın bir makalesinde Osmanlı’nın bir şeriat devleti olmadığını ve hatta imparatorlukta meyhane ve kerhane olduğunu söylemesi, yeni bir tartışma başlattı.Okuyucular, Altaylı’nın 7 Eylül tarihli “Osmanlı da şeriat devleti miydi?” başlıklı yazısında yer alan, “Ayrıca Osmanlı hiçbir şekilde bir şeriat devleti değildi. Bazı dönemlerde güvenlik nedeniyle alkol tüketimi yasaklanmış olsa da, alkollü içki satışı serbestti. Dahası devlet meyhane ve kerhane fiyatlarını belirliyor, buralarda narh uygulaması bile yapıyordu. Bu basit örnek bile Osmanlı’nın bir şeriat devleti olmadığını göstermeye yeter.” ifadesine tepki gösterdi.
OKUYUCU SORUYOR
“Osmanlı=din” diyen Yusuf N adlı okuyucu, Altaylı’ya gönderdiği yorumunda Osmanlı’da kerhane olmadığını, varsa gösterilmesini istedi. Bu okuyucu, “Osmanlı şeriat devleti değil diye kesin bir ifade kullanıyorsunuz. Peki bana bir belge gösterebilir misiniz? Siz bir kaç kerhane veya başka bir şeyin olduğunu ileri sürüyorsunuz da, bana bu şeylere dayanarak mı öyle söylüyorsunuz?” diye soruyor.

Bu soruya yanıtı tarihçiler veriyor.
Gazeteci ve popüler tarih yazarı Murat Bardakçı, “Osmanlı’da Seks” (İnkılap Kitapevi) adlı kitabı hakkında kendisiyle yapılan söyleşide bu konuya açıklık getiriyor.
OSMANLI'DA KERHANE
Hürriyet’in 22 Mayıs 2005 tarihli sayısında Murat Bardakçı ile yapılan söyleşinin ilgili bölümü tam da bu konuya parmak basıyor:

“Osmanlı ve İslam polisleri çıktı başımıza. Bu adamlar Osmanlı’yı kafalarındaki İslam devleti şablonuna oturtmaya çalışıyorlar. Bugün Osmanlı’yı savunanlar, İslam vasıtasıyla sahip çıkıyor, kültür olarak sahip çıkmıyor ki. Osmanlı’da kerhane ve meyhane yönetmeliği vardı, Kanuni zamanında devlet şarap ihraç edip vergi alırdı, bunların var olduğu devlet şeriat devleti değildir. İslam, imparatorluk İslamıydı. Ama şimdi köy İslamı hakim. Adam şehrin göbeğine cami yapıyor, tenekeden yeşil minare dikiyor tepesine. Köydeki binasının rengidir o. Köy İslamı, imparatorluk İslamını anlamaz. O yüzden de işlerine gelmeyene karşı çıkar. Ama kitapta yazılanların hepsi bizim hikayemiz. Hiç gocunacak bir şey yok. Geçmişin iyi tarafına sahip çıkacağız, işimize gelmeyen tarafına sahip çıkmayacağız. Öyle şey olmaz, hepsi bizimdir.”
MEYHANELER İKİYE AYRILIRDI
1905-1975 yılları arasında yaşamış olan tarihçi yazar Reşat Ekrem Koçu ise Osmanlı meyhanelerine ilişkin şunları söylüyor: “Osmanlı döneminde meyhaneler koltuk ve gedikli olmak üzere 2 sınıfa ayrılırdı. Gedikli meyhaneler ruhsatlı olup sayıları tahdid edilmişti. Koltuk meyhaneleri ise ruhsatsız ve kaçak çalıştırılırlardı. Zaman içinde bunlara ayaklı meyhaneler ilave olurken, gedikli meyhaneler Abdülaziz döneminden sonra selatin meyhaneleri olarak anılmaya başlandı. Bir de koltuk ile gedikli arasında küplü meyhaneler vardı. Genellikle meyhanelerde şaraplar büyük fıçılarda bulunurken, küplü meyhanelerde şarap ve rakılar için özel küpler kullanılırdı...”

ZECRİYE VERGİLERİ
Ayrıca, Osmanlı İmparatorluğu'nda alkollü içkilerin dağıtımı ve satımından alınan vergilere ‘Zecriye Vergisi’ deniliyordu. O devirde alkollü içkilerin yapımı, dağıtımı ve satışı gayr-i müslim teba tarafından yapılırdı. Bu verginin toplanmasıyla ilgilenen tahsildarın tuttuğu defterlerde Marmara sahillerinden İstanbul'un Samatya, Galata, Kumkapı, Beşiktaş vs. gibi çeşitli yerlerine getirilen rakı ve şarap miktarı, meyhanelerde çalışan usta ve çırakların isim ve eşkalleri, içki taşıyan gemilerin getirdikleri içki miktarı, İstanbul'a gelen içki kayıtlarından alınan perakende hasılat ile muhtelif kazaların zecriye vergileri, teslimat ve stok işlemleri, bağlardan alınan zecriye vergileri kayıtları gibi konular yer almaktaydı.

GAZETEPORT

Söz hakkı doğuyor bizede...
Osmanlı hepimizin atasıydı ama kutsallaştırmanın manası yok arkadaşlar..

:) mesajım konuyla alakasız bulunup silinmeden önce bu konuda konuyla alakalı mesaj var mı biri bana göstersin

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Haa bu knuda konuşmayan bi Fatih Altaylı kalmıştı..

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ya nasıl dizidir arkadaş başbakan bile eleştirdi adamlar kendilerine çeki düzen vermediler.. finali olsada bitse

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o sadece dizi film kurgu olmasi dogal rayting icin ne gerekse o yapilir cok kafaya takmamak gerek begenmeyen izlemesin hatta daha iyisini ceksin daha gercege sadik olarak hangi kanal yayinlar onu? bulsun.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
KAYNAK

Söz hakkı doğuyor bizede...
Osmanlı hepimizin atasıydı ama kutsallaştırmanın manası yok arkadaşlar..

:) mesajım konuyla alakasız bulunup silinmeden önce bu konuda konuyla alakalı mesaj var mı biri bana göstersin

Adam Resmen zırvalamis Ilk kerhane 1900 yıllardan sonra yapıl di geçsin bunları neymiş pislik bu milletin kültürü imiş geçin bunları.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dizideki herşey doğru değil ama birkaç sey doğru bunu bilerek ve internet Yada vb. Yerkerden Osmanlı tarihlerini okurlarsa bence sorun olmaz

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
diyen adama soruyorum, sence uyusturucu, zina-fuhus, ruhsatsiz silah kullanimi, adam oldurmek gibi gibi gibi... bircok seyin yasakli olmasi gerekmez mi? yasaklamak toplum icindir. o zaman git sovyet rusyaya, o zaman git meksikada uyusturucu kacir, hollandaya git cinsiyetinle evlen. bazi yasaklar gereklidir zorunludur alinmalidir yapilmalidir. yapan adam merttir, senin gibi muhalefet olan adam ise muhalefetten oteye zaten gidemez.

>>konuyu çarpıtma sanatı sadece bizim millete has olsa gerek...
>>Bugün diziyi sansürleten zihniyet yarın birgün olmadık şeyleride yasaklatır...
>>Çünkü örümcek zihniyeti ve onun yandaşları...
>>Tabiki bütün bunlar elbet bir gün değişir...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Arkadaş tutturmuşsunuz bi yasakçı zihniyet diye Dünyanın hiç bir yerinde %100 özgürlük yoktur.. Bu söylediğim şeyden adım kadar eminim..

Mesela Amerika'da bi dizi yapılsa dizinin içeriği şu olsa Amerika'nın zencilere uyguladığı işkenceler kızılderelilere uyguladığı işkenceler işlense dizide o hep filmlerde kötülenen kızılderelilerin var yaa Amerika derilerini yüzdü işte bunun tam tersi bi dizide işlense ve Amerika'da yayımlansa Amerika ayağa kalkar ABD yönetimi ayağa kalkar siz hangi özgürlükten bahsediyorsunuzkii??..

Tutturmuşsunuz bi yasakçı zihniyet diye..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaş tutturmuşsunuz bi yasakçı zihniyet diye Dünyanın hiç bir yerinde %100 özgürlük yoktur.. Bu söylediğim şeyden adım kadar eminim..

Mesela Amerika'da bi dizi yapılsa dizinin içeriği şu olsa Amerika'nın zencilere uyguladığı işkenceler kızılderelilere uyguladığı işkenceler işlense dizide o hep filmlerde kötülenen kızılderelilerin var yaa Amerika derilerini yüzdü işte bunun tam tersi bi dizide işlense ve Amerika'da yayımlansa Amerika ayağa kalkar ABD yönetimi ayağa kalkar siz hangi özgürlükten bahsediyorsunuzkii??..

Tutturmuşsunuz bi yasakçı zihniyet diye..

Amerikayi eleştiren bunu konu yapan birsürü dizi mevcut tabi izlemeyen bilmez bizde ise ise geçmiş e hertürlu Hakaret reva şu anki sistem başındakilere tek yanlış söz hapis e yani şu anki sistem başında olanların dizi falan yadırgadıkları yok sadece oy verenlere daha şirin gözükelim derdi var.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Amerikayi eleştiren bunu konu yapan birsürü dizi mevcut tabi izlemeyen bilmez bizde ise ise geçmiş e hertürlu Hakaret reva şu anki sistem başındakilere tek yanlış söz hapis e yani şu anki sistem başında olanların dizi falan yadırgadıkları yok sadece oy verenlere daha şirin gözükelim derdi var.
Başta söylediklerin tamamda son sözüne pek katılmıyorum.. Çünkü şu anda baştakilerin oya ihtiyacı yok zaten Türkiye'nin %75 i malum partiye oy veriyor...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Başta söylediklerin tamamda son sözüne pek katılmıyorum.. Çünkü şu anda baştakilerin oya ihtiyacı yok zaten Türkiye'nin %75 i malum partiye oy veriyor...

Öyle olsa bile arada nabıza göre şerbet vermek bakın siz bizi seçtiniz bizde arada böyle şirinlik ler ile sizi egonuzu şişiriyoruz sevinin der gibi.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Sözde gelişen bir ülkeyiz ama halen ucu açık yasalar çıkartılabiliyor. Yasa dediğin net olmalı; lastik gibi nereye çekersen oraya gitmemeli...

"Toplum ahlakı" dediğin şey somut bir kavram olmadığı gibi kişiden kişiye değişebilecek bir kavramdır. Forumdaki bu konuda belirtilen aksi görüşler de bunun göstergesi zaten...

Birine göre ahlaka aykırı olan davranış, aynı toplumun içindeki başka birine göre aykırı olmayabilir. Bu durumda iş çoğunluğun görüşüne kalır. Yani kimin sesi daha çok çıkıyorsa onun dediği olur. Böyle olunca da Demokrasi biter, Totalitarizm başlar...

Bu haberdeki gibi yasaklara karşı olanların karşı olma sebepleri işte budur. Yoksa Muhteşem Yüzyıl falan değil mesele...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bazı arkadaşlar elmalarla armutları birbirine karıştırıp tuhaf örnekler vermişler..
>>Amerika ile türkiyeyi kıyaslamak çok tuhaf kaçmış...
>>Örneğin; Dünyada hiç bir ülkede kadına seçme ve seçilme hakkı yok iken ATATÜRK kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vererek erkeklerle aynı statüye getirmiştir. Yani ÖZGÜRLÜK tanımıştır...
>>Şimdi konuya dönecek olursak RTÜK gibi yandaş oluşturulmuş bir kurumdan ÖZGÜRLÜK değil. Ancak çıksa çıksa YASAKÇI zihniyet ürünü kararlar çıkar...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bu ülkede kadın hakkımi var 13 yaşındaki kız çocuğuna(Çocuk) 26 kişi tecavüz eder mahkeme kararı kendi isteği ile yatmış der böyle bir olay yaşanıyor ise bu ülkede kimse kalkıp bu ülkede kadın hakkı falan var demesin bazıları kadın hakları kazanim ları falan diyor ya hepsi yalan şayet bu ülkede Paran var ise iktidar sahibi isen her şey mubah tir ne kadın hakkı vardır nede mazlum un hakkı.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Vermiş olduğunuz örneğin konuyla uzaktan yakından alakası yoktur.
>>Burda önemli olan kavram ve iktidarın tutumudur..
>>Fakat yinede verdiğiniz örnekle ilgili olarak şu söylenebilir. Tamamen olumsuz gelişen bir vakadır.
>>Yani bir ülke de 26 kişinin yaptığı şey nasıl bütün milletin erkeklerine yüklenemeyecekse verilen bir kararında doğruluğu tartışılabilinir..
>>Kaldıki verilen bir kararın durumun tamamını göstermesi söz konusu değildir..Burda önemli husus O Milletin kazanılmış ÖZGÜRLÜĞÜDÜR...
>>Yasaklayarak bir yere varılamayacağıda aşikardır..
>>Yakın tarihimizde yasaklanmış bir çok hak ve özgürlükler olmuştur..
>>Elbet bu yasakçı zihniyet bir gün bitecektir..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Evet konu ile alakası yok ama şunu söylemek için dile getirdim bu ülkede insan olarak değerlımiyiz ,kanunlar nizamlar bize bir değer aftetme lütufunda bulunuyor mu, yoksa kanunlar nizamlar bizi kendi varlıkları için birer bizleri birer piyon olarak görmekten öteye gitmiyormu .Bu çıkarılan kanun ışte yok geçmiş e hakaret edilmeyecek falan deniyor yarın öbür gun biri kitap makale yayınlamaya kalksa olduki bir hata yaptı ve işgüzar insanlar var o şahıs medyada rezil etmezmi hali hazırda öyle bir kanun var ve geçmişte ne gibi saçmaliklara sebep oldu az çok biliyoruz bu yüzden despotizm kokan ve her tarafa çekilebilecek kanunlar yaparak ve çıkardığınız kanun yeri geldiginde insan haklarını ihlal edecek biz buna oh olsun diyeceğiz nerede kaldı (olmayan) adalet hak hukuk yada gerçi o kadar ilerisini düşünmeyi benden sonrası batsın bu dünya zihniyeti ile yaşayan sistem ahlaki var onun içine giren kenarından kıyısından bulaşan bile kirleniyor. Yarını düşünen insanlığa saygı duyan insanlara ihtiyacımız var .

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Arada sırada Amerikan televizyonlarına göz atmanı tavsiye ederim :)

Adamlar reality show larında siyasetçileriyle, başkanlarıyla öyle bir alay ediyorlar ki şaşarsın. Bizde öyle birşey olsa değil programı kanalı kapatıp, herkesi içeri tıkarlar.

Birçok dizisinde ve filminde ise Amerikayı *tin **tüne sokuyorlar ve hiçbir tepki almıyorlar.

Şu %75'i nereden elde ettin, izah et de öğrenelim. Bu kadar da sıkılmaz ki.

AHMT06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başbakanın ayarından sonra süleyman namaz kılmaya başlamıştı illaki filmin düzgün gitmesi için birilerinin müdehale etmesimi lazım???

ey89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
OSMANLI kayboldu gitti diyenler...
Şunu unutma; OSMANLI, senin gibilerin kalbinde "haçlı seferleri" ve "tapınak şövalyeleri" yaşadığı sürece, BİZ ve BİZİM GİBİ MÜSLÜMAN EVLADI MİLYONLARCA TÜRKÜN KALBINDE HER DAİM YAŞAYACAKTIR...Kulağına küpe olsun..

Gün gelir o küpeye ihtiyacın olur... Belki edebinle oturup insan gibi konuşmayı öğrenirsin..

benim ordularım sapasağlam ırakta afganistanda filistinde senin osmanlı nerede?