- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 2,162
Haberin tamamını okumayı geçtim de ilk paragrafı okusalar yetecek 

Haberin tamamını okumayı geçtim de ilk paragrafı okusalar yetecek![]()
O kadar sevindim ki okumaya gerek kalmadığını düşündüm.sende okumayanlardansın![]()
Kurgulanmışta nasıl kurgulanmış??..Yahu neden bu önyargı . Şanlı osmanlı ordusunun viyanaya kadar dayanmasınıda anlatıyorlar o dizide , . Üstelik dizinin başında açıklama yapıyorlar bu dizide geçen olaylar tarihten ilham alınarak KURGULANMIŞTIR.
Hocam, atalarının böyle gösterilmesi hoşuna mı gidiyor?bu diziyi izlemediğini söyleyip tarih dersi verenler, tvde neler izliyor merak ediyorum. national geographic mi?![]()
ben dizinin ilk sezonunu seyrettim. o gösterilerin yapıldığı, insanların sokaklara döküldüğü günlerde yayınlanan bölümleri baştan sona takip ettim. halvet sahneleri dizinin toplam süresinin en fazla yüzde 10'uydu. bunun yanında harem ile ilgili izleyicilere bilgilendirici detaylar da aktarılıyordu. haremdeki kızların görevleri, nasıl eğitildikleri, vs hakkında bilgiler. sadece harem de değil. bütün saray yaşamı hakkında ip uçları vardı.Hocam, atalarının böyle gösterilmesi hoşuna mı gidiyor?
national geographic seyrederim daha iyi hiç olmaz geçmişime hakaret etmiyor.bu diziyi izlemediğini söyleyip tarih dersi verenler, tvde neler izliyor merak ediyorum. national geographic mi?![]()
national geographic seyrederim daha iyi hiç olmaz geçmişime hakaret etmiyor.
--- Mesaj Güncellendi ---
![]()
![]()
İki resimdeki farkı bulun. bu nasıl esinlenmeki yedi düvele nam salan osmalı padişahının eşinin başında tesettür yok ve giydiği kıyafetler victori secret mankenlerinki gibi göğüs dekolteli oluyor.
Değil %10, %1'e bile tahammülüm yok. Uçkurunuzu düşüneceğinize biraz da ecdadınıza saygı duymayı düşünün. Osmanlı padişahı ve İslam halifesini bu şekilde göstermek şaklabanlıktan başka bir şey değildir. O devirde, hanedanın devamı padişahın özel hayatından çok bir devlet meselesidir. Harem de hiç anlatıldığı gibi, herkesin her tarafı açık dolaştığı bir yer değil son derece saygın bir eğitim kurumudur. Dizinin başına tarihten ilham alınıp yazmasınlar o zaman, tarihimiz bari temiz kalsın. Böyle sapkınlıkları normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışmayın, biraz tarihinize, örfünüze, geleneklerinize ve özellikle toplumun ahlak yapısına sahip çıkın.ben dizinin ilk sezonunu seyrettim. o gösterilerin yapıldığı, insanların sokaklara döküldüğü günlerde yayınlanan bölümleri baştan sona takip ettim. halvet sahneleri dizinin toplam süresinin en fazla yüzde 10'uydu. bunun yanında harem ile ilgili izleyicilere bilgilendirici detaylar da aktarılıyordu. haremdeki kızların görevleri, nasıl eğitildikleri, vs hakkında bilgiler. sadece harem de değil. bütün saray yaşamı hakkında ip uçları vardı.
ancak yapılan eleştirilere baksan, sanki dizi haremden ve padişahın halvet gecelerinden ibaretmiş gibiydi.
eğer insanlar izlediten sonra akıllarında o sahneler kalıyorsa, bunda yapımcıların bir suçu yok.
@rtsbora Allaha şükür bizimde gözümüz kulağımız yerinde kör değiliz.. Öyle devekuşu gibi başımızı kumada gömüp diğer taraflarımızda açıkta değil.. Bizde gördük duyduk o dizinin ilk çıkış yaptığı nokta neydi biliyor musun??. Harem ve haremdeki seksi kadınlar işte dizinin çıkış yaptığı nokta buydu inanmıyorsan dizinin ilk fragmanlarını bile gösterebilirim sana..ben dizinin ilk sezonunu seyrettim. o gösterilerin yapıldığı, insanların sokaklara döküldüğü günlerde yayınlanan bölümleri baştan sona takip ettim. halvet sahneleri dizinin toplam süresinin en fazla yüzde 10'uydu. bunun yanında harem ile ilgili izleyicilere bilgilendirici detaylar da aktarılıyordu. haremdeki kızların görevleri, nasıl eğitildikleri, vs hakkında bilgiler. sadece harem de değil. bütün saray yaşamı hakkında ip uçları vardı.
ancak yapılan eleştirilere baksan, sanki dizi haremden ve padişahın halvet gecelerinden ibaretmiş gibiydi.
eğer insanlar izlediten sonra akıllarında o sahneler kalıyorsa, bunda yapımcıların bir suçu yok.
Tamam o zaman bu filme kadar neslimiz çok düzgün olmadığı için bundan sonra her şey serbest.Filmi çok abartıyorsunuz bence. Tarihi öğrenmek isteyen, filmden esinlenir açar araştırır. Sanki neslimiz bu filme kadar çok düzgündü.
Tamam o zaman bu filme kadar neslimiz çok düzgün olmadığı için bundan sonra her şey serbest.
Tamam işte Furkan bizde onu anlatmaya çalışıyoruz.. Şu nda ilköğretim çağındaki çocuklar okulda öğrendikleri Kanuni Sultan Süleyman hanı eve gelecek televizyonu bi açacak muhteşem yüzyıl dizisinde ne cevizler kırıyor vay anam be diyecek çocuk neymiş bu Sultan Süleyman diyecek al sana yeni nesil işte...Ya hu öncesi veya sonrası mı var? Eğer baştan doğru eğitmez, tarihi doğru öğretmezsen sonradan yanlış öğretenlerin önüne geçemezsin.
Bir Yiğidi Yatak Odasından Vurmak En Büyük Kahpeliktir.
Tarihe damgasını vurmuş. Fransızları erkek-kadın karışık dans yaptıkları için tehdit eden Muhteşem Süleyman için 500 yılda geçse muhteşem intikam mücadelesi devam ediyor.
Er meydanında yenemedikleri koca padişahı YATAK ODA'sı ile vurmaya kalkışanlar özellikle son asırda Hürrem Sultan üzerinden saldırıya devam ediyorlar.
Son çekilen muhteşem yüzyıl dizi EVLİ VE NİKAHLI EŞİ olan Hürrem Sultan üzerinde oynanıyor. Allah aşkına soruyorum size, Allah muhafaza ananızı soyup dansöz gibi oynatsalar sonra da babanızın SEKS sahnelerini yayınlasalar ne yapardınız? Ve bunu gizlemek içinde "muhteşem" kılıfı ile de süsleseler..
Yahu kim olursa olsun adamın nikahlı eşi. Hiç mi haya yok, hiç mi edep yok? hiç mi terbiye yok? Nedir bu hırs nedir bu intikam, nedir bu düşmanlık. Reyting işin maskesi. Kandırmacası. Reyting için hiç bir vicdan böyle bir rezalet yapamaz.
Kaldı ki biz sarı çizmeli mehmed ağadan bahsetmiyoruz. Bu ki koskaca Kanuni Sultan Süleyman Han. Büyük bir evliya Allah dostu bir zaat. Ellerinde harem dairesine dair hiç bir belge yok ancak kurgu kendi hayal dünyaları ile ortalığı karıştırıyorlar.
Emin olun Cihan Padişahına bu kadar hakaret edenlere bir tikse laf etseniz binbir hakaret davası açıp yayın yasağından tutunda her türlü cezayı ödetirler. Ancak kendileri her türlü aşağılamayı yaptıklarında ise bununa özgürlük sanat derler..
Ne yani koskoca padişah hiç mi öpüşmüyor, hiç mi sevişmiyor diyenlere soruyorum, o zaman buyur çeksinler Sayın Cumhurbaşkanın ya da Başbakanın öpüşmeli sevişmeli dizilerini de görelim. Ya da desinler ki cumhurbaşkanları çankaya köşkündeki hizmetçi (cariye) leri ile hergün alem yapıyorlar. Var mı yürekleri..
700bin metre kare T.C için devlet idaresi bu kadar yogun tempoda çalışıyorsa, 17 milyon metre karelik alanı yönten ve savaştan savaşa koşan osmanlının ise çalışma temposunu siz düşünün...
Zehirli oklara karşı dikkatli olalım. Acabayı bile sakın aklımızdan geçirmeyelim. Zehir'in masumcası olmaz. Toplumu zehirlemeye çalışıyorlar. Bakın sizin koskoca padişahınız bile alemler yapmış. Hareminde sefa yapmış. Din iman kağıt üzerinde siz hayatınızı yaşayın verin veriştirin. Oynayın oynatın. Anlatılan kadar verilen mesajlara da dikkate alalım. Saldırı cok büyük. Fransaya dans yasağının 500 yılda geçse rövanşı alınmaya devam ediliyor..
Boşuna dememişler kurt ihtiyarlayınca tilkeye maskara olurmuş. Dün el pence duranlar, bir fermanla 200 yıl dans yapamayanlar şimdi padişah için dolaylı dans sofraları kurdup cümle alemle alay ediyorlar.
Tepkimizi koyalım. Onların zehirlerini panzehir yapıp saldırılarına karşı tarihimizi doğru şekilde anlatmak için fırsat bilelim.
bu bir dizi. bir kugu. senin değdiğin gibi yapılırsa adı belgesel olur ve kimse seyretmez. senin gibi eleştirenler de dahil.Değil %10, %1'e bile tahammülüm yok. Uçkurunuzu düşüneceğinize biraz da ecdadınıza saygı duymayı düşünün. Osmanlı padişahı ve İslam halifesini bu şekilde göstermek şaklabanlıktan başka bir şey değildir. O devirde, hanedanın devamı padişahın özel hayatından çok bir devlet meselesidir. Harem de hiç anlatıldığı gibi, herkesin her tarafı açık dolaştığı bir yer değil son derece saygın bir eğitim kurumudur. Dizinin başına tarihten ilham alınıp yazmasınlar o zaman, tarihimiz bari temiz kalsın. Böyle sapkınlıkları normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışmayın, biraz tarihinize, örfünüze, geleneklerinize ve özellikle toplumun ahlak yapısına sahip çıkın.
burda konu başka. tekrar söylüyorum, bu bir dizi. amacı da insanların izlemesini sağlamak. bilgi vermek, tarihi gerçekleri aktarmak değil. alınan reyting sonuçlarına ve kamuoyundaki ilgiye bakarsak, başarılı oldular. siz istediğiniz kadar eleştirin. demekki insanlar böyle şeyleri izliyor. eleştirenler de izliyor. onlar izlediği müddetçe de yapılmaya devam eder.@rtsbora Allaha şükür bizimde gözümüz kulağımız yerinde kör değiliz.. Öyle devekuşu gibi başımızı kumada gömüp diğer taraflarımızda açıkta değil.. Bizde gördük duyduk o dizinin ilk çıkış yaptığı nokta neydi biliyor musun??. Harem ve haremdeki seksi kadınlar işte dizinin çıkış yaptığı nokta buydu inanmıyorsan dizinin ilk fragmanlarını bile gösterebilirim sana..
Tarihle ilgili ip uçları veriyorlar diyorsun o ip uçlarını birleştirip donlarını bağlasınlar...
Şimdi sana soruyorum..
Senin hayatınla ilgili bi dizi yapsalar ve bu diziyide yapmayada ilk senin yatak odandan başlasalar acaba sen ne hissederdin??.. Yanii bundan memnun olur muydun??... Ya da şöylemi derdin yavv benim o kadar özelliklerim var o kadar iş hayatım var bula bula yatak odasınımı buldunuz demezmiydin.. Aynen böyle derdin değil mi?.. Çünkü sen önce kendi özel hayatına saygıı beklersin.. Bence bu saygıyı Kanuni Sultan Süleyman han gibi bi padişahta haketmiyormu??
işte mesele bu. okumayan, araştırmayan, sadece kitle iletişim araçlarının verdiği ile yetinen bir toplumuz var.Filmi çok abartıyorsunuz bence. Tarihi öğrenmek isteyen, filmden esinlenir açar araştırır. Sanki neslimiz bu filme kadar çok düzgündü.
valla diziyi ben pek seyretmem tas catlasa toplam yarim saat izlemisimdir tnaitimlari da toplarsak. ancak abartilacak bu kadar kizacak ne var diger programlar arasinda anlamak zor.Değil %10, %1'e bile tahammülüm yok. Uçkurunuzu düşüneceğinize biraz da ecdadınıza saygı duymayı düşünün. Osmanlı padişahı ve İslam halifesini bu şekilde göstermek şaklabanlıktan başka bir şey değildir. O devirde, hanedanın devamı padişahın özel hayatından çok bir devlet meselesidir. Harem de hiç anlatıldığı gibi, herkesin her tarafı açık dolaştığı bir yer değil son derece saygın bir eğitim kurumudur. Dizinin başına tarihten ilham alınıp yazmasınlar o zaman, tarihimiz bari temiz kalsın. Böyle sapkınlıkları normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışmayın, biraz tarihinize, örfünüze, geleneklerinize ve özellikle toplumun ahlak yapısına sahip çıkın.
valla oda ayri bi ikilem (paradoks) yani bir insanin en sevdigi insanin fotograflarini sansurlemesi.Ne geçmişe ne de geleceğe saygımız var. İnanıyorum ki eğer atalarımız ve arap dünyası zamanında bu kadar titiz ve kararlı duruş ortaya koymasa idi, şimdi Peygamberimizi dahi resmeder, dizisini çekerdik. Durmamız gereken yeri bilmiyoruz vesselam.
national geographic seyrederim daha iyi hiç olmaz geçmişime hakaret etmiyor.
--- Mesaj Güncellendi ---
![]()
![]()
İki resimdeki farkı bulun. bu nasıl esinlenmeki yedi düvele nam salan osmalı padişahının eşinin başında tesettür yok ve giydiği kıyafetler victori secret mankenlerinki gibi göğüs dekolteli oluyor.
Bizim harem ağaları zenci miymiş?
Onlar genellikle Habeşistan ve Orta Afri*ka'da daha çocuk yaş*ta iken çe*şitli yollarla esir tüccar*ları tarafın*dan elde edilirlerdi. Esir tüccarları Habeşistan ve Orta Afrika'ya kadar giderler, türlü yollar*la elde ettikleri zenci çocuklarını ha*dım ettirdikten sonra Mısır, İstanbul başta olmak üzere, öbür Akdeniz li*manlarında satılırlardı.
Harem'e ilk giren zenci ağa en aşağı unvanı ile hizmete alınır, ocak defterine kaydedilir ve ortancalar içinde muteber bir lalaya el öptürülürdü. Bunlar nöbet kalfaları deni*len ağaların emirlerine uyar, harem kapılarını beklerlerdi. Bu sırada Dârüssaâde Ocağına ait usul ve kanu*nu öğrenip acemi ağalığa geçerlerdi. İçlerinden en kıdemlisi nöbet kalfa*sı olurdu. Acemi ağalar nöbet kalfa*sından sonra ortanca olurlardı. Or*tancalar kapı nöbetine nezaret ederlerdi. Ardından hâsıllı (hasırlı) olup onikinci hâsıllının en eskisi ter*fi ederek yayla başkapı gulâmı, son*ra Yenisaraya başkapı gulâmı ve da*ha sonra Eskisaray ağası olurdu. Es*ki Saray ağaları terfi ettirilip Dârüssaâde ağalığına getirilirdi. Normal yükselme bu şekilde olurdu.
Asıl harem kısmında yani sarayın kadınlara ait bölümünde ise siyah hadımlar (karaağalar) kullanılmıştır. Bunlar başlangıçta Bâbüssaâde ağa*sının emri altındaydı. 1582'de Habeş Mehmed Ağa'nın kızlar ağalığı dö*neminde bu yetki zenci hadım ağa*larına geçti. Bundan sonra zenci ha*dım ağaları, haremin idaresini salta*natın kaldırılmasına kadar ellerinde tuttular. Kendilerine hareme Dârüssaâde denilmesi dolayısıyla Dârüssaâde ağası ve haremdeki kadınların amiri olmaları sebebiyle de kızlar ağası denilmiştir. Harem ağaları diye de meşhur olmuşlardır. Bu tarihten sonra akhadım ağaları ise sadece Bâbüssaâde'nin korunması ile meş*gul olmuştur.