Muhteşem Yüzyıl Yayından Kaldırıldı !

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Kanuni veto yedi, TV Kanalı, “Yeni bölümler için Mayıs’ı bekleyin” dedi...

711222_detay.jpg

İlk 12 bölümü yayınlandıktan sonra sebepsiz şekilde yayından kaldırılan Muhteşem Yüzyıl’ın Rusya’daki seçim öncesinde Kremlin’i kızdırdığı iddia edildi. TV Kanalı, “Yeni bölümler için Mayıs’ı bekleyin” dedi.

Rusya’da isyan çıktı!
Türkiye’de reyting rekorları kıran “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, Rusya’da iki hafta önce yayınlanmaya başladı. “Domaşnıy” kanalı tarafından ilk 12 bölümü yayınlanan dizinin hiçbir açıklama yapılmadan ekrandan çekilmesi ise hayranlarını isyan ettirdi. Dizinin seçim öncesinde milliyetçi duyguları kabartmak isteyen Kremlin yönetimini rahatsız ettiği ve TV kanalına, “Osmanlı’yı öven ve tarihi çarpıtan bu diziyi kaldırın” talimatı gittiği iddia edildi.

Ancak sessiz sedasız kaldırılmasının ardından Rus hayranları isyan kampanyası başlattı. İnternette dizinin yeniden yayınlanması için siteler oluşturuldu. Tepkiler üzerine kanal “100 bölümü bir anda yayınlayamayız. Biraz ara vereceğiz. İlginiz için teşekkür ederiz. Yeni bölümler için Mayıs ayını bekleyin” açıklamasını yaptı.

Rusya’da Mart ayındaki seçimlerde yeniden devlet başkanı olmak için adaylığını koyan Başbakan Vladimir Putin, “Birleşik Rusya” partisiyle ABD ve Avrupa karşıtı söylemler kullanarak Rus milliyetçiliğine oynuyor. Bunu zedeleyecek yayınlara da tahammülü yok.

Türkçe öğrenmeye başladılar!
Dizi yayından kalkınca on binlerce Rus hayranı internette güçlerini birleştirdi. Yüzlerce internet sitesinde Muhteşem Yüzyıl’ın yayınlanmamış bölümleri altyazılı olarak verilmeye başlandı. Ancak bu kez dil sorunu ortaya çıktı. Tepkiler öyle bir düzeye ulaştı ki, dizide olup bitenleri anlamak için pek çok Rus’un Türkçe öğrenmeye başladığı bile öne sürüldü.

İnternet’te tepki yağıyor
- Muhteşem Yüzyıl’ın birinci sezonu 24 bölüm. Neden 12’nci bölümde bitirdiler. Türkiye ile bağlantısı olan herkes bunu biliyor.

- İnternette bölümler var ama alt yazıları anlayamıyoruz.

- Mayıs ayına kadar bekleyemeyeceğim. Gidip Türkçe öğreneceğim ve diziyi Türkçe izleyeceğim.

- Türk dizisi hakkında olumsuz düşünenler ve tarihçiler tarihin çarptırıldığını öne sürüyor. Heey Bu bir dizi ve yazarı da senaristler! Tarihçiler değil. Kimse diziyi izlemesi için zorlamıyor.

- Bu dizinin yayından kaldırılmasını isteyenler bizim zevkimize engel olmasın başka bir kanalı izlesin.

- Neden bu kadar tutan bir dizi yayından kaldırılır. Tam bir fiyasko.

- Tudors dizisi aynı kanalda 4 sezon boyunca yayınlandı. Muhteşem Yüzyıl sanki ondan daha mı kötü?

http://www.haberturk.com/medya/haber/711222-muhtesem-yuzyil-yayindan-kaldirildi

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Rusya bile filimın saçma sapan olduğunu anlamış yayından kaldırmış söylenecek başka söz yok

--- Mesaj Güncellendi ---

Ha Birde : Inşallah en kısa sürede bizdede yayından kalkar ,darısı bizim ülkenin kanalları başına.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
O Rus bu diziyi sevmemiş demek ki :D

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Allah allah yaa . İşine gelmeyen izlemez . Sizene burda yayındanda kalksınmış ! Ağzı olan konuşuyo .

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Muhteşem yüzyıl değil muhteşem rezalet.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bende yayından kalkmış oh diye sevinç içinde geldim ama hayal kırıklığına uğradım nefret ediyorum bu dizidende adındanda

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu adamlar kendi dizilerini yapamıyorlar mı? bizim kanallarda hiç bir yabancı dizi yok ama herkes bizim dizilere yumulmuş. yunanlar, araplar, ruslar. Avrupa da dahi bizim diziler alınıp izlettiriliyor. bu işte bir tuhaflık var.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
zevler ve renkler tartışılmaz izlemeyen izlemez :) ben de izlemiyorum ama bence bu zamanlarda TV de ki dizilerle karşılaştırıldığında en iyilerden birisi.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Türkiye’de reyting rekorları kıran “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, Rusya’da iki hafta önce yayınlanmaya başladı. “Domaşnıy” kanalı tarafından ilk 12 bölümü yayınlanan dizinin hiçbir açıklama yapılmadan ekrandan çekilmesi ise hayranlarını isyan ettirdi.

adamlar 2 haftada nasıl 12 bölüm yayınlamışlar yahu? acaba rusyaya yollanan bölümler 90 dk değil mi?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ne oluyor le dedim birden. rusya'dan kaldırılmış.

ben bu rslar kadar geniş millet görmedim.

kanuni, gelne gidene çakıyor afedersin, adamlar da izliyor.

rusya anılarım var ama onu da başika başlıkta anlatırım :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
:dil: izlemeyin işinize gelmiyorsa yahu
Pınar hiç kimse benim geçmişime küfreder gibi hakaret edemez anlını karışlarım..

Arkadaş sen yatak odası dizisimi yapacaksın bul 2 lanet manken sok yatak odasına izlettir millete benim geçmişimi kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok... Benim geçmişime hiç kimse çamur atamaz...

NOT: Sana kızdığımıda düşünme..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ceddine küfür edenleri el üstünde tutmaya devam edin .

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Pınar hiç kimse benim geçmişime küfreder gibi hakaret edemez anlını karışlarım..

Arkadaş sen yatak odası dizisimi yapacaksın bul 2 lanet manken sok yatak odasına izlettir millete benim geçmişimi kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok... Benim geçmişime hiç kimse çamur atamaz...

NOT: Sana kızdığımıda düşünme..

Yahu neden bu önyargı . Şanlı osmanlı ordusunun viyanaya kadar dayanmasınıda anlatıyorlar o dizide , . Üstelik dizinin başında açıklama yapıyorlar bu dizide geçen olaylar tarihten ilham alınarak KURGULANMIŞTIR.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
kesinlikle çok sevindim kalkmasına, padişah saraya gelemezken orda harem oluyor ... güzel vede sevindirici haber...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
:D :D :D yok mu rusyada olan kesin vardır :D

[MENTION=66965]Silence[/MENTION] Ayıp be :D şikayet ettim mesajını :D

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Osmanlı, geçmişimiz asla saptırılamaz, buna kimsenin gücü yetmez. Buna inanıyorum.
Fakat o kadar da katı düşünmüyorum sonuçta bu bir dizi. Kurgu yani, gerçeğe uygunluğunun hesabını sorabilir miyiz? Belgesel değil ki bu. Ve izlenme rekorları kırdığı da doğru tabiki, ama bu dizinin doğruluğunu da göstermez. Padişah hariç hiç kimsenin Harem hakkında en ufak bilgi sahibi sahibi söylenemez. Tamamen fantezidir gösterilenler. Rusya'da şu an yayında olmayışının sebebi ise politik olarak düşünülebilir.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Ben sevmiyorum izlemiyorum arkadaş. Uydudaki diğer 150 kanal bunun için var :)