MSN'den yayılan virüslere son

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Son günlerde MSN'deki arkadaşlarınızdan "http://membres.lycos.fr/newphoto/webcam-pics2007.zip my new cam pictures look !!" veya "http://membres.lycos.fr/newphoto/webcam-pics2007.zip me!!" gibi mesajlar mı alıyorsunuz.
Sakın bu linklere tıklayıp belirtilen adresi açmayın. Çünkü MSN üzerinden yayılan bir virüs ile karşı karşıyasınız demektir.

Eğer siz de ya da bir arkadaşınız bu durumdaysa aşağıdaki adımlar bu illetten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Adım 1: Öncelikle SmitfraudFix.exe isimli programı bilgisayarınıza indirin.

Adım 2: Şimdi Windows'u yeniden başlatma zamanı. Windows yeniden başlarken hemen F8 tuşuna basarak bilgisayarınızı "Güvenli Mod"da başlatın.

Adım 3: Eğer kullanıcı hesabınız yönetici haklara sahip değilse Administrator kullanıcısını seçerek devam edin.

Adım 4: SmitfraudFix.exe programını çalıştırın. Açılış ekranını herhangi bir tuşa basarak geçin. Şimdi sistemi taratma zamanı. 1 tuşuna basarak taramayı başlatın.

Adım 5: Tarama raporu kapatın. Şimdi temizlik zamanı... 2 numaralı seçenek temizlik işlemini başlarıyor. Temizlik işlemi sırasında "Do you want to clean the registry? (y/n)" şeklnde bir soru alırsanız kayıt defterinin de temizlenmesi için "y" tuşuna basabilirsiniz.

Adım 6: Bu işlemden sonra 3. seçenek olan zararlı kodları silmeyi seçebilirsiniz.

Adım 7: "q" tuşu ile çıkış yapın ve bilgisayarınızı normal olarak çalıştırın.

Adım 8: Bilgisayarınızı normal olarak başladıktan sonra virüs tarama programınızla sisteminizi taramanızı öneriyoruz.

SmitfraudFix.exe İsimli Programı İndirmek İçin Tıklayın

Kaynak

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
yaw kardeşim bak bana bu yılımı hack dolu bır yıl gecırcem gıbı mavınokta ablacım bılır sımdı benı dınle bence bu programlar yalan adam sana gonderıo msn plus vs programlar varsa zaten dırek kabul eder dosyayı ole bırısı gonderdımı adamı msnenden sıl cunku adam msnnını acmıyor vırus msn ende cevrım ıcı yapıyor kendını ve herkese yayılmaya baslıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Denizhan Dakılır dedi ki:
yaw kardeşim bak bana bu yılımı hack dolu bır yıl gecırcem gıbı mavınokta ablacım bılır sımdı benı dınle bence bu programlar yalan adam sana gonderıo msn plus vs programlar varsa zaten dırek kabul eder dosyayı ole bırısı gonderdımı adamı msnenden sıl cunku adam msnnını acmıyor vırus msn ende cevrım ıcı yapıyor kendını ve herkese yayılmaya baslıyor.

bune şiddet bu ne celal tamam onu anladık ta işte tuzağa düşenler varsa temizlesin diye alıntı yaparak verdik

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bak beni iyi dinle...Temızlemesınler sılsınler neden cunku vırus msn ende cevrım ıcı yapıyor kendını ve herkese yayılmaya baslıyor.