Msiexec.exe virüs mü?

RubyMia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhaba bugün görev yöneticimi açtığım da böyle bir şeyler karşılaştım bir kaç dakika sonra kayboldu.Virüs mü yoksa normal mi dir ?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    8 KB · Görüntüleme: 163

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Msiexec.exe, Windows Installer Component yani Windows yükleme bileşenine ait bir dosyadır. Msiexec.exe program kurulumlarında devreye girer ve programların kurulmasını sağlar. MSI, Windows Installer Packages yani Windows yükleme paketleridir. Msiexec.exe program kurulumlarını başlatır ve yönetir. Program kurulumlarında Msiexec.exe dosyasının görev yöneticisinde olması normaldir. Msiexec.exe dosyası sürekli görev yöneticisinde görünüyorsa virüsten şühelenilebilir. Msiexec.exe dosyası normal koşullarda C:\Windows\System32 klasöründe yer alır.

Msiexec.exe dosyasını silsem sorun olur mu?

Msiexec.exe dosyası normal koşullarda sistem dosyasıdır ve kesinlikle el ile silinmemelidir. Virüs şüphesi varsa bilgisayar virüs taramasından geçirilmelidir.

Msiexec.exe virüs mü?

Msiexec.exe bi sistem dosyasıdır ve silinmemelidir. Fakat bazı virüsler Msiexec.exe dosyasını taklit ederler.

Görev yöneticisinde işlemciyi %100 kullanan bir Msiexec.exe dosyası varsa ve bu durum süreklilik arz ediyorsa virüs olma ihtimali vardır. Program kurulumları sırasında Msiexec.exe dosyasının işlemciyi %100 kullanması normaldir. İşlemcinin %100 kullanılması program kurulumu bittikten sonra sona ermelidir.

Bazı fake yani sahte Msiexec.exe dosyaları trojan özelliğine sahiptir ve Msiexec.exe dosyasını taklit eder. Msiexec.exe dosyası konum olarak C:\Users\[KullanıcıAdı]\AppData\Local\Temp gibi bir klasördeyse bu virüstür.

Msiexec.exe virüsü nasıl temizlenir?

Eğer sürekli Msiexec.exe dosyası görev yöneticisindeyse ve işlemciyi 100% kullanıyorsa virüsten şüphelenebilirsiniz.

Msiexec.exe virüsü bir trojandır yani başkalarırın bilgisayarınıza girmesine izin verir. Virüs şüpheniz varsa bilgisayarınızı şu programlardan biri ile tarayabilirsiniz:
Mesaj otomatik birleştirildi:

varsa bilgisayarınızı şu programlardan biri ile tarayabilirsiniz:
Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?
Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır?
Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?
HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

Merhaba bugün görev yöneticimi açtığım da böyle bir şeyler karşılaştım bir kaç dakika sonra kayboldu.Virüs mü yoksa normal mi dir ?
Virüs kardeşim trojan virüsü temizleyemezsen formatla

RubyMia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Msiexec.exe, Windows Installer Component yani Windows yükleme bileşenine ait bir dosyadır. Msiexec.exe program kurulumlarında devreye girer ve programların kurulmasını sağlar. MSI, Windows Installer Packages yani Windows yükleme paketleridir. Msiexec.exe program kurulumlarını başlatır ve yönetir. Program kurulumlarında Msiexec.exe dosyasının görev yöneticisinde olması normaldir. Msiexec.exe dosyası sürekli görev yöneticisinde görünüyorsa virüsten şühelenilebilir. Msiexec.exe dosyası normal koşullarda C:\Windows\System32 klasöründe yer alır.

Msiexec.exe dosyasını silsem sorun olur mu?

Msiexec.exe dosyası normal koşullarda sistem dosyasıdır ve kesinlikle el ile silinmemelidir. Virüs şüphesi varsa bilgisayar virüs taramasından geçirilmelidir.

Msiexec.exe virüs mü?

Msiexec.exe bi sistem dosyasıdır ve silinmemelidir. Fakat bazı virüsler Msiexec.exe dosyasını taklit ederler.

Görev yöneticisinde işlemciyi %100 kullanan bir Msiexec.exe dosyası varsa ve bu durum süreklilik arz ediyorsa virüs olma ihtimali vardır. Program kurulumları sırasında Msiexec.exe dosyasının işlemciyi %100 kullanması normaldir. İşlemcinin %100 kullanılması program kurulumu bittikten sonra sona ermelidir.

Bazı fake yani sahte Msiexec.exe dosyaları trojan özelliğine sahiptir ve Msiexec.exe dosyasını taklit eder. Msiexec.exe dosyası konum olarak C:\Users\[KullanıcıAdı]\AppData\Local\Temp gibi bir klasördeyse bu virüstür.

Msiexec.exe virüsü nasıl temizlenir?

Eğer sürekli Msiexec.exe dosyası görev yöneticisindeyse ve işlemciyi 100% kullanıyorsa virüsten şüphelenebilirsiniz.

Msiexec.exe virüsü bir trojandır yani başkalarırın bilgisayarınıza girmesine izin verir. Virüs şüpheniz varsa bilgisayarınızı şu programlardan biri ile tarayabilirsiniz:

varsa bilgisayarınızı şu programlardan biri ile tarayabilirsiniz:
Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?
Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır?
Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?
HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

Virüs kardeşim trojan virüsü temizleyemezsen formatla
yeni formatladım sürekli görünmüyor malwarebytes kullanıyorum bulması gerekmiyor mu ?

RubyMia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Taradın mı? Pc yi

Bir tarat bence bilgisayarını
taradım hemde premium trial versiyonu var bir sorun çıkarmadı adwcleaner ile de tarıyorum onda da yok bir şey

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357

Msiexec
Yükleme, değiştirme ve Windows yükleyicisi üzerindeki işlemleri gerçekleştirmeye imkan veren Microsoft Windows'un bir yazılım bileşeni.

Görseldeki konumu itibariyle, dosyanın zararlı olduğunu düşünmüyorum. Kontrol amaçlı olarak, dosyayı VirusTotal'de taratıp sonuç linkini paylaşın, bakalım. VirusTotal

RubyMia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

Msiexec
Yükleme, değiştirme ve Windows yükleyicisi üzerindeki işlemleri gerçekleştirmeye imkan veren Microsoft Windows'un bir yazılım bileşeni.

Görseldeki konumu itibariyle, dosyanın zararlı olduğunu düşünmüyorum. Kontrol amaçlı olarak, dosyayı VirusTotal'de taratıp sonuç linkini paylaşın, bakalım. VirusTotal
kusurabakmayın linki nasıl paylaşıcağımı bilmiyorum ekran görüntüsü aldım umarım o da olur

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357
Disk/CPU/Bellek/Ağ kullanımlarında bazı dosyalar zaman zaman yoğun kullanımlara neden olabilir. Eğer ilgili dosyalar C:\Windows\System32 klasörü içinde ise, bunları kesinlikle silmeyin. Sistem kararsızlıkları olabilir, bir takım hatalar alabilirsiniz, bilgisayarınız hiç açılmayabilir vesaire vesaire.
İşletim sisteminizi Microsoft'un yazılım indirme sitesinden indirdiyseniz (yani orijinal ise) endişe etmenize de gerek yoktur.

İyi forumlar dileklerimle.

RubyMia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Disk/CPU/Bellek/Ağ kullanımlarında bazı dosyalar zaman zaman yoğun kullanımlara neden olabilir. Eğer ilgili dosyalar C:\Windows\System32 klasörü içinde ise, bunları kesinlikle silmeyin. Sistem kararsızlıkları olabilir, bir takım hatalar alabilirsiniz, bilgisayarınız hiç açılmayabilir vesaire vesaire.
İşletim sisteminizi Microsoft'un yazılım indirme sitesinden indirdiyseniz (yani orijinal ise) endişe etmenize de gerek yoktur.

İyi forumlar dileklerimle.
İyi forumlar bilgileriniz için çok teşekkür ederim

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Bir program sürekli olarak sisteminize bir şey yüklemeye çalışıyor, ondan dolayı da msiexec.exe açılıyor.

Retvik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı günler. Yanlışlıkla 7zip kurmaya çalışırken .exe yerine .msi lı bir dosya kurmuş oldum ve 2 dk sonra bunun virüs olabileceğini gördüm. Kendisini msiexec.exe olarak gizleyebiliyormuş.

Uygulamayı ve setup dosyasını anında sildim. temp dosyalarımı sildim. Tarayıcı ayarlarımı sıfırladım. Malwarebytesda bir tarama yaptım ve bir sonuç bulamadım. Şimdi "rootkit"li bir tarama daha yaptırıyorum ve şuana kadar bir şey bulmadı. Hitman Pro taraması ile adwcleaner taraması yapmayı da planlıyorum.

Ayrıca Everything uygulamasından "msiexec"i tarattım ve silebildiklerimi sildim. silinmeyen bir kısım oldu onlara bir şey yapmadım. Ekteki resimde bilgisayarda kalan tüm msiexec dosyaları gözüküyor bilen varsa bunlar normal windows olanlar mı acaba? Tarihlere bakarsak sadece bir tanesi bugünü (14.11.2024) gösteriyor o da windows/prefetch adresinde.

Ben mi paranoyak davranıyorum bilemedim.

Ekli dosyalar

• resim_2024-11-14_214655846.png
    resim_2024-11-14_214655846.png
    136.8 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme: