MSI Wind U100 Üzerinde OS X Çalıştırıldı

Nemesis

Dekan
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
218
Yaş
37
Meraklı bir kullanıcı 7 Temmuzda satışa sunulması beklenen MSI Wind U100 adlı ucuz dizüstü bilgisayara modifiye edilmiş Mac OS X 10.5.2 işletim sistemini kurmuş. Yalnız maalesef kablosuz ağ ve bluetooth gibi bazı önemli donanımlar çalışmamış (doğal olarak).

msi_wind_u100_1.jpg

İlgili kişi bu işletim sistemini ucuz ve başarımı oldukça sınırlı olan bir bilgisayara yükleyerek Pahalı Macbook dizüstü bilgisayarlarını satan Apple'a ince bir mesaj göndermek istemiş olabilir.

msi_wind_u100_2.jpg


MSI Wind U100'ün içinde Intel Atom N270 işlemci, 1 GB RAM, 80 GB HDD, 10.2" WSVGA ekran, kablosuz ağ, bluetooth ve 1.3Mpix kamera bulunmakta. Asus Eee ve HP 2133 gibi ucuz-küçük dizüstü bilgisayarların donanımları da çok benzer olduğu için buradan çıkaracağımız sonuç, illegal yollarla pratikte çok ucuz Mac dizüstü bilgisayarlara sahip olunabilir.

*******
 
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
243
SSE2 komut setini destekleyen bir işlemciye sahip bütün pcler çalıştırabilir. çok büyütecek bir şey yok. ben kendi notebook'um (toshiba) ve birkaç masa üstü pc'ye kurdum. gayet de performanslı çalıştı.

apple şu an para tuzağından başka hiç bir şey değil.
 

Xasiork

Asistan
Katılım
20 Kasım 2007
Mesajlar
229
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
SSE2 (Leopard için SSE3) destekli işlemciye sahip çoğu bilgisayara Mac OS X kurulabilir. Ancak alacağınız verim normal Apple bilgisayarlardaki gibi olmaz. Eğer donanımınız uygunsa sorunsuz çalışabilir. Uygun değilse hiç çalışmayabilirde. Birkaç ay önce kendi PC'me kurmuştum. Anakartta (ASUS) problem yaşadım. Bu nedenle ethernet i kullanamadım dolayısıyla internet yoktu. USB modemlerin ise çalıştığını pek görmedim. Yani donanım açısından problemler yaşanabilir. Ama illa ki Mac OS X kurucam diyorsanız:

- Intel Core 2 Duo işlemciler idealdir. AMD lerde problem yaşanıyor. (Örneğin kendi PC'm AMD Athlon x2 ama Tiger sürümlerinin hiçbiri çalışmadı)
- Anakart olarak ASUS anakartları tavsiye etmem.
- Yukarıda yazdığım gibi USB modemlerde sorun var.
- Bunların dışında diğer donanımlarda da sorun yaşayabilirsiniz.
- PC'ye Mac OS X kurmak illegaldir. Kurulum dosyaları internette dolaşmakta ancak bunlar çeşitli kişilerin yaptığı dosyalar. Sonuç olarak hiçbirinin Apple ile bağlantısı yok. Yani yüklediğiniz şeyin hiçbir garantisi yok.
- Mac OS X virüssüz olması, kullanım kolaylığı, görsel güzellikleri, donanımları verimli kullanması açısından çok güzel bir işletim sistemidir. Herkesin denemesini tavsiye ederim.(Büyük teknoloji marketlerinde de deneyebilirsiniz illaki kurmanıza gerek yok). Bu sistemin hiç mi hatası yok? Heralde yaşayacağınız en büyük problem Windowsta çalışan hiçbirşeyin OS X te çalışmaması olacaktır.(Programlar, oyunlar, sürücüler vs.)
- Bilgisayarınıza yapacağınız hiçbir şeyden ben, Apple ya da kurulum dosyalarını yapan kişiler sorumlu değildir.
- Mac OS X keyfi en iyi Apple bilgisayarlarda alınır. Ama onlar da maalesef çok pahalı. Özellikle Türkiye'de.

Not: Apple da çalışmıyorum :D Ama yaptıkları şeyler güzel ben ne yapayım (S)
 

Strake

Profesör
Katılım
2 Nisan 2012
Mesajlar
3,229
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
Sanırım hackintosh kurmuş orjinal mac kurulsaydı daha süper olurdu :D
 
Üst