Msi Gtx 1050 Ti OC

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba arkadaşlar bir sisteme sahibim fakat ekran kartından ve işlemciden şüphelerim var ekran kartım belirttiğim gibi 1050 ti ve işlemcim i5 4460 sorularım şöyle olacak
-Ekran kartım aizce iyimidir , yeterlimidir ?
-İşlemcim ve kartım arasında darboğaz söz konusumudur ?
-Yeni bir işlemci ekran kartı daha doğrusu oyun performansıma etkisi olacakmıdır ?
-Ekran kartımın performansını arttırmak mümkünmüdür ?
-İşlemciye OC mümkünmü mümkünse FPS artışı sağlayabilirmiyim ?
Sistemim ssd ye kuruluru ve belleğim 16 gb HyperX kullandığım monitörün çözünürlüğü ise 1920x1080
Cevap veren herkesten simdidem teşekkür ederim iyi günler :)

Boyga TV

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Parçalarının model ve özelliklerini daha detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışırım ve çalışırlar. Anakart modeli ve psu dahil tüm özelliklerini yazman daha sağlıklı olacaktır.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ekran kartı eğer oyunlarda Ultra ayar takıntın yoksa yeterlidir.

Hayır aralarında darboğaz olmaz gayet güzel çalışırlar.

Ekran kartını RX 570 e yükseltirsen biraz fps artışı olur fakat RX 580 e yükseltemezsin o zaman darboğaz olur,bu sebeple de oyunlarda kasma olmaması için yeni bir işlemci gerekir.Yani tek bir tanesini değiştiremezsin ikisini birden değiştirmen gerekir.

Ekran kartına overclock yapılabilir fakat çok etkisi olmaz,pek gerek yok diyebilirim.Zaten kart fabrika çıkışlı overclocklu geliyor model isminde de gördüğün gibi O:C yazıyor,yani kartta ufak ta olsa overclock var yani.

İşlemciye overclock mümkün değil.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Ekran kartı eğer oyunlarda Ultra ayar takıntın yoksa yeterlidir.

Hayır aralarında darboğaz olmaz gayet güzel çalışırlar.

Ekran kartını RX 570 e yükseltirsen biraz fps artışı olur fakat RX 580 e yükseltemezsin o zaman darboğaz olur,bu sebeple de oyunlarda kasma olmaması için yeni bir işlemci gerekir.Yani tek bir tanesini değiştiremezsin ikisini birden değiştirmen gerekir.

Ekran kartına overclock yapılabilir fakat çok etkisi olmaz,pek gerek yok diyebilirim.Zaten kart fabrika çıkışlı overclocklu geliyor model isminde de gördüğün gibi O:C yazıyor,yani kartta ufak ta olsa overclock var yani.

İşlemciye overclock mümkün değil.
Yani hiçbir şekilde oyun performansıma bir ek yapamam doğru mu anladım yani bana küçücük bir fps artışıda yeterli yeni nesil oyunları Ultra ayarlarda 28 - 30 fps de oynuyorum yani bana 1 fps nin bile baya önemli olduğunu belirtmek isterim o yüzden 1 fps bile arttırabilsem kafi yardımcı olurmusunuz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Parçalarının model ve özelliklerini daha detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışırım ve çalışırlar. Anakart modeli ve psu dahil tüm özelliklerini yazman daha sağlıklı olacaktır.
Ana Kart : h97m-e
Ekran Kartı : msi geforce gtx 1050 ti 128 bit 4 gb
İşlemci : i5 4460 4. Nesil 3.20 ghz 6mb önbellek
Ram : HyperX 16 gb 4x4 1600mhz ddr3
Depolama : 120 gb ssd 500-550 yazma/okuma , 1 tb 7200 rpm hdd
Psu : 450w

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ekran kartına overclock deneyebilirsin,işlemciye overclock yapman mümkün değil.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    435.6 KB · Görüntüleme: 333

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
nasıl yapabiliriz acaba yardımcı olurmusun afterburnerla oc yaptım onu kastediyorsanız başka öneriniz varmı
Çok dikkatli yapılması gerekn bir işlem,tecrübe de gerektirir.Ekran kartına kalıcı zarar gelme olsaılığı var,değerleri birden yükseltmeyin,kart çöp olur.
Tekrar uyarıyorum çok dikkatli yapın bu işlemleri.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
E.kartına overclock yap. Nette ,kendi kartın için overclock olan yerleri örnek almalısın. Başka markaların overclock değerleri uymaz. Kendi kartının birebir aynısını bul. oRDAKİ DEĞERLERİN Bİ TIK ALTINI UYGULA.