Mozilla Kullanıyoruz Niye mi?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Tam chroma alışmaya başlamış firefoxu bırakıcaktım . 5-6 Sekmeden sonra donmaya başladı ve geri döndüm Firefoxuma. :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
benim bilgisayarımda ikiside var :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
benim bilgisayarımda ikiside var :)
Bilgisayarımda istemediğin kadar tarayıcı var ama asıl kullandığım
mozilla-firefox-4.png

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Şu takılma donmaları bi halletseler mükemmel olacak o yüzden chrome kullanıyorum

ShiFt&DeLeTe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En basitinden bir cevap verecek olursak gelişmiş eklenti desteği derim.Firefoxu bu eklentiler sayesinde istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz ancak eklenti kullancaksanız tabiki hız kaybınız olacaktır. Ben baya bir ekleni kullanıyorum bu nedenle hızım biraz düşük ancak ihtiyacımı karşılıyor bu nedenle dert etmiyorum ayrıca onca eklentiye ragmen hiç çökmedi Chrome ise daha flashı bile kaldıramıyor en ufak bir kasmada flash içeren tüm sayfalar çöküyor.
Haklısın. Ben de bu nedenle Mozilla yı kullanıyorum. Eklenti özelliği nedeniyle diğer tarayıcılardan üstün.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende mozilla kullanıyorum neden kullandığımıda söyleyim
mesela eklenti istediğin kadar yükle fazla yavaşlama olmuyor sadece %5 yada %10 gibi bir yavaşlama oluyor ve 50 mb bir firefox chrom ise 250mb
ve mozillada gizlilik açısından bir sürü bilgi alabilirsin seri şekilde ip değiştirirsin yani mozilla açıkcası benim görüşüm çok klasik kullanılması kolay hız olarakda chrom arasında fark göremedim pcden dolayı olabilir ama bilemiyorum mozilla diyorum :)

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Eklentisiz flash indirebiliyorum ve chrome'daki gibi resmi yeni sekme'de açmadan direk resmi göster ile yakınlaşabiliyorum

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
taktiniz eklenti destegne , hicmi google play magazasina grmediniz asil eklentiler orda, firefox daha tam olmadi

krmzgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok çeşitli eklentileri olduğu için. Temalarda güzel ayrıca. :)

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
bende insanların neden firefox kullandını merak eden çook eskiden firefox kullanmış biri olarak arkadaşların verdiği bazı yanlışları düzeltmek boynumuzun borcudur :)

Adblock Plus firefox un malı degil :) chrome içinde var
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=tr

Yanlış yazmış olmayasın bu saydın özellikler = Chrome oluyor burdan bakınca

what flashblock mu :)
https://chrome.google.com/webstore/detail/gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl?hl=tr

s
anırım üstteki herkez artık saydıkları özellik için chrome cu :yes:

hiç üşenmemiş uğraşmış cevap yazmıs herseye kılıf bulmus :) Chrom alt yapısındamı calıstın kardeş :D google mi bakıyo sana :D

bana chromede sunu bulsana firebug gibi sitenin bütün dosyaların müdahale edebileceğim hangi css dosyasının hangi klasörün içinde oldugunu gösteren kodların hangi dosyada nerde oldugunu gösteren eklenti bulsana chrome da bu arada firebug adlı eklenti chrome içinde var ekranı ikiye böl chromeda o eklentiyi aç bide mozillada hangisinde daha fazla özellik hangisinde daha fazla stabilazyon var sen kara ver :)) bunada kılıf bulsana :D

ek olarak ayrıca direkt olarak eklentisiz

arkaplan resmini göster
resme bak
resmi yeni sekmede aç gibi özellikleri sundugu için web site hatalarını göstermediği için java uygulamalarda sorun yaşatmadıgı için

astecrowder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende ie 10 chrome ve mozilla var tek mozillayı kullanıyorum şifre ve kullanıcı bilgilerini saklama kaydetmede daha başarılı hız önemli tamam ama chrome en son 507 mb idi mozilla hala 36 mb ve chrome yaptığı işi yapana ve bitirene kadar mozillada iki katını rahat yapıyorum birden fazla sekme değil özellikle bildiriyim browser başlatınca chrome bi donuyo afallıyo mozilla hazırım abi aç beni çalışayım diyor iki ekran kullanıyorum programı kullanıp sekme yığını olduğunu anca video bitiyo dur bakim derken 30 sekme açık olunca anlıyorum chromede 10 tane aktif flash gibi video açmaya kalksam pc donuyo yaşasın mozilla ve unutmadan bir sorum oldu mozilla ve google chrome danışmanlık bölümüne mail attım ki biliyorsunuz mailler hiç sallanmaz bana 3 saat içinde geri döndü mozilla chrome hala cevap yazcak

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
en iyisi olduğu için tabi......

myonhes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı zamanda Chrome Yandex gibi Tarayıcılar arka tarafta 3-4 tane birden browser.exe açıyor Görev Yöneticisinden bulabilirsiniz

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Chrome'da bir search bar bile yok illa eklenti yükleyeceksin ben öyle kısaltmalarla arama yapmak da istemiyorum Firefox'ta tüm arama motorları tek bir search bar'da birleşiyor chrome'da uğraş dur

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Adres barının tamamlama özelliği hiç bir tarayıcıda yok :)

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
O değilde, Google Chrome sürekli çökmesi adam deli eder, işte bu yüzden Mozilla Firefox kullanıyorum.

volcano35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taklit eden değil taklit edilen olduğu için ;
Firefox orjinal samsung'sa chrome'dan ancak çin malı samsunk olur...
Firefoxu kullanmadan direkt chrome başlandıysa bu tarz yaklaşımların olması normal;
2.kullanma sebebimde chrome gibi öyle programlara para veripte beni kur beni kur deyip kullanıcı sayısını artırmaya çalışmadığı için (bkz avast bkz ccleaner v.b.)
3.sebebim about:config ile tüm kontrolün bende olması ;
Bilgisayardan biraz anlayan birisi firefoxtan vazgeçmez anlamayanda chrome'a devam etsin :P

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
eskiden kullanırdım daha sonra chormenin hızını görünce tertettim
2 yıl kadar sonra da zorunluluktan döndüm ama 1 ay zor dayandım bariz hız farkı var ve chorme gibi sade ve kullanışlı değil,kısa sürede herşeye adapte olurum ama eskiden yıllarca kullandığım tarayıcıya alışamadım zaten üst bar olması gerekenden kalın ve iki yapılıda.

tabi kullanım şekli kişiden kişiye değişir fakat hız farkı olduğu bariz.

samettamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mozillayi ben hantal bilirdim hayret ettim yorumlari okuyunca :) sizin icin tekrardan deneyip karar vereceğim :)

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Taklit eden değil taklit edilen olduğu için ;
Firefox orjinal samsung'sa chrome'dan ancak çin malı samsunk olur...
Firefoxu kullanmadan direkt chrome başlandıysa bu tarz yaklaşımların olması normal;
2.kullanma sebebimde chrome gibi öyle programlara para veripte beni kur beni kur deyip kullanıcı sayısını artırmaya çalışmadığı için (bkz avast bkz ccleaner v.b.)
3.sebebim about:config ile tüm kontrolün bende olması ;
Bilgisayardan biraz anlayan birisi firefoxtan vazgeçmez anlamayanda chrome'a devam etsin :P
aynen katılıyorum.......

lodosdnzcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eklentileri sayesinde her türlü videoyu indirebildiğim için şuan favori tarayıcım yandex :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu firefox'a eklediğiniz eklentiler nedir ? Bi girip okumak istedim herkes eklenti diye tutturmuş ? anlamıyorum nasıl bir eklentidir bunlar ? benimle paylaşırmısınız ? Eğer işe yarar bişiler varsa ve chromede yoksa bende mozillayı denemek isterim.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Firefox denemen için ille de Chrome'da olmayan eklenti aramana gerek yok. İndirip dene, beğenmezsen silersin. :)

Reaksiyon puanı
16,128
video download helper indir dönüştür şu sıralar başarısız sadece benim fire fox çuvallıyor ?
Screenshot+from+2014-04-18+14%253A50%253A56.png

LinuxMint 15 olivia yüzünden?