Mozilla Kullanıyoruz Niye mi?

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
En basitinden Chrome'un RSS okuyucusu eklentiyle gelse de berbat. Opera ya da IE'de bile RSS okuyucusu daha iyidir Firefox'ta dahil buna.

blackrider89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome kullanıcıları gibi fanboyluk yapamıcam için firefox kullanıyorum

Longh0rn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
chrome o kadar kötüki bu yüzden kullanmıyorum kullanmamda
en basitinden resim açtığımızsa sağ tuş listesinde diğer tüm tarayıcılarda olan masaüstü arkaplanı olarak ayarla gibi özellikler yok , firefox gibi eklenti yok denebilir , performansı firefoxdan iyi ama fark çok değil iyi olma sebebide çok iyi bir tarayıcı olması deil özelliğinin çok az olması , chrome çökme olaylarının firefoxdan fazla olması , chromede sekmeleri açınca ram kullanımı artıyor (normal) sekmeyi kapatınca görsel olarak kapatıyor ramden silmiyor ( anormal ) sekmeleri kapatıp açtıkca ram kullanımı fırlıyor , flash player çöktüğü zaman firefoxda sadece uyarı veriyor ve yeniden aktif oluyor chromede flash player çökünce chromede çöküyor , chromede belli bir büyüklükden fazla olan dosyaları indirirken indirme durabiliyor , chromede dosya indirirken hızını göremiyoruz sadece indirme %'si var

aklıma bu kadar geldi yanlışım varsa eleştirebilirsiniz

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
bütün tarayıcıları kullandım en fonksiyoneli mozilla olduğu için.............

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Firefox'un ram kullanımı sürekli tavan yaptığı için Chrome'a geçmiştim. Yılların FF cisi olarak nasıl geçtim konu olarak da açmıştım.

FF önce 4 e sonra 5 e geçti ama şu ram sömürmesi bir türlü bitmedi.

Eskiden sadece ff için olanlar artık chrome için de var. O sebeple forever morever yok hangisi iyi ise o var. FF,Opera,ie Daha hızlı ve hafifini yapana kadar şimdilik Chrome <:)

timuruntorunu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bazı kötü ve cak sıkıcı tarafları olsa da ; bi kısım eklentileri,özelleştirilebilir(kurcalanabilir) olması, rss ve alışkanlık

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
chrome o kadar kötüki bu yüzden kullanmıyorum kullanmamda
en basitinden resim açtığımızsa sağ tuş listesinde diğer tüm tarayıcılarda olan masaüstü arkaplanı olarak ayarla gibi özellikler yok , firefox gibi eklenti yok denebilir , performansı firefoxdan iyi ama fark çok değil iyi olma sebebide çok iyi bir tarayıcı olması deil özelliğinin çok az olması , chrome çökme olaylarının firefoxdan fazla olması , chromede sekmeleri açınca ram kullanımı artıyor (normal) sekmeyi kapatınca görsel olarak kapatıyor ramden silmiyor ( anormal ) sekmeleri kapatıp açtıkca ram kullanımı fırlıyor , flash player çöktüğü zaman firefoxda sadece uyarı veriyor ve yeniden aktif oluyor chromede flash player çökünce chromede çöküyor , chromede belli bir büyüklükden fazla olan dosyaları indirirken indirme durabiliyor , chromede dosya indirirken hızını göremiyoruz sadece indirme %'si var

aklıma bu kadar geldi yanlışım varsa eleştirebilirsiniz

yazdıkların baştan aşağı yanlış nerden başlayım:) 1 yıldır chrome kullanıyorum 1 defa cökmedi ff5'de kullanıyorum hakkını yemeyelim ff4 kadar cökmüyor ama yanıt vermiyor hala arada, sekme açınca ram artıyor doğru sekmeyi kapatınca yada programı kapatınca 1-2 sn icinde görev yöneticisinden kayboluyor ram oranınıda takip ediyorum aynı anda iniyor ama ff'de klasiklesen kapatınca hafızada kalma sorunu yani ''firefox zaten calisiyor'' hatası arada oluyor gecen ff5'te olmustu resmini koynustum baska bi konuda, flash cökmesi chromeda olmuyor denebilir o kadar az ama oldugunda chrome cökmez cünkü tek exe yok bilindiği gibi cöken sekme kilitlenir kapatırsın kapanmassa görev yöneticisinden kapatıyorum diğer sekmelerde işime devam ediyorum, chrome yada herhangi bi tarayici ile dosya indirmiyorum helede büyük dosya indirmek gibi gereksiz islere girmiyorum dediklerine bisey diyemem, ff kadar eklenti sayısı olmadığı doğru en az bikac yılda olamaz da zaten ff cok önce basladı eklenti işlerine ama gerekli eklentilere sahibim fazlasıyla.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
yazdıkların baştan aşağı yanlış nerden başlayım:) 1 yıldır chrome kullanıyorum 1 defa cökmedi ff5'de kullanıyorum hakkını yemeyelim ff4 kadar cökmüyor ama yanıt vermiyor hala arada, sekme açınca ram artıyor doğru sekmeyi kapatınca yada programı kapatınca 1-2 sn icinde görev yöneticisinden kayboluyor ram oranınıda takip ediyorum aynı anda iniyor ama ff'de klasiklesen kapatınca hafızada kalma sorunu yani ''firefox zaten calisiyor'' hatası arada oluyor gecen ff5'te olmustu resmini koynustum baska bi konuda, flash cökmesi chromeda olmuyor denebilir o kadar az ama oldugunda chrome cökmez cünkü tek exe yok bilindiği gibi cöken sekme kilitlenir kapatırsın kapanmassa görev yöneticisinden kapatıyorum diğer sekmelerde işime devam ediyorum, chrome yada herhangi bi tarayici ile dosya indirmiyorum helede büyük dosya indirmek gibi gereksiz islere girmiyorum dediklerine bisey diyemem, ff kadar eklenti sayısı olmadığı doğru en az bikac yılda olamaz da zaten ff cok önce basladı eklenti işlerine ama gerekli eklentilere sahibim fazlasıyla.

Bu kadar kusur kadı kızında bile olur diyorum. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
olur canım kusursuz program diye bisey olurmu ben bu yaşıma kadar görmedim:) arkadasa cevap maiyetinde söyledim.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bilgisayarla ilk tanıştığımda IE 5 ve Netscape Navigator vardı. İkisini de kullanırdım.
Sonra IE rakibi Firefox ile tanıştım, o zaman özgür tarayıcı sadece oydu.
O gün bugündür Firefox kullanırım. Mecburiyetten IE kullandığım da oluyor ama Firefox benim için vageçilmez şimdilik.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
daha az önce yanıt vermiyor dedi keşke resmini alsaydım, neyse yine yapacak nasıl olsa adım gibi eminim.:)

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

:dirol:

QAsAL.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
daha az önce yanıt vermiyor dedi keşke resmini alsaydım, neyse yine yapacak nasıl olsa adım gibi eminim.:)

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

:dirol:

QAsAL.png
Linux'ta zorlasan olmaz. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
dogrudur ama ben win7'imden inanılmaz memnunum microsoftun yaptıgı tek güzel şey bugüne kadar.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
belli bi sayfada yapmıyor ki :) firefox ilk acıldığında ilk actığı sayfalarda yapıyor ff4te yapıyordu 5 yapmaz dedik yine bozdu bi yerde durur dedik ama yine bozu önünü alamadık :D

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
4ve 5 te hiç çökme olmadı..........

DcanL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel olduğu için. Google chrome gerğinden fazla sade ve ben buna alışamadım. Ayrıca chrome ye eklenen eklentiler tarayıcının orasına burasına düğme koyuyor buna benim göz zevkimi bozuyor. En güzeli Firefox. Herkes yok efendim çok donuyormuş çok çöküyormuş :tt2: Ben firefox 2 çıktığından beri kullanıyorum en fazla 10 kere çökmüştür. Bide alışkanlık diyelim :rolleyes:

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
chrome'u eklentileri ve pratikliği yüzünden seviyorum

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eklentileri için speed dial ve abp özellikle ve bir de alışkanlık oldu bırakamıyorum. Ayrıca bende chromedan daha hızlı açılıyor chrome`da hiç eklenti yüklü değil ffda 10 küsür eklentim var ama yine de daha hızlı namussuz :D