Mozilla Kullanıyoruz Niye mi?

vitesang

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alışkanlık,Eklentiler ve Bana göre göze daha hoş geliyor.

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mozillayı boykot edelim gençler chrome ezer geçer

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gayet yeterli, hızlı, güvenli, eklenti desteği fazla ve community'si geniş olduğu için kullanıyorum.

Bilgisayarımda Ubuntu 11.10, Windows 7 Enterprise kullanıyorum ve bu OS'ler üzerinde Firefox, Chrome, Opera, Safari, IE yüklü. Hepsini kullandım ve ara ara hala kullanıyorum fakat en stabil ve güvenlisi Firefox.

Chrome'un render motoru Firefox'a göre biraz daha hızlı fakat uyum ve destek olarak Firefox daha deneyimli. Opera gerçekten hızlı fakat uyum problemleri ve kullanıcı kitlesinin azlığı nedeni ile 2. plana itiliyor. IE hakkında bir şey söylemeye gerek yok zaten. Safari'de Opera'nın kaderini paylaşan bir browser.

IE'nin tahtını sallayan Firefox ve Chrome önümüzdeki 2 yıl içerisinde eğer IE 10.0 sürümünde ciddi bir atakta bulunmazsa browser piyasasının 2 büyük lideri olacaklardır. Hangisi birinci olur bilinmez fakat Firefox her zaman Chrome'dan daha deneyimli olacağı ve kaliteli sürümler çıkaracağını düşünüyorum.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mozilla yı çok severim eklentileri boldur çoğu websitesini yüksek kalite gösterir vs. ama bende uzun süre hata vermeye başlayınca chrome ye geçtim mutluyum ¬

S i m y a c ı

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İlla fanatiklik yapacaklar ya.

Ben Firefox kullanıyorum. Sebepleri;
-AdBlock eklentisiyle resim ve flash içerikli her türlü reklam vs. engelleyebiliyorum.
-Video Download Helper ile hemen her videoyu indirebiliyorum.
-DownThemAll! ile dosya indirme işlemlerimi yapıyorum.
-Tipini seviyorum, kişiselleştirme seçenekleri güzel.

Chrome kullanmama sebebin Google nin her bilgiye sahip olmaya çalışması. Chrome kullanınca o tarayıcıdan hiçbir bilgi toplamadığını mı sanıyorsunuz?

Opera kullanmadım bu yüzden onun hakkında yorum yapamayacağım.

Konuyla ilgisi yok ama aklıma gelmişken bir şey daha söyleyeyim. [MENTION=184299]salak adam[/MENTION] isimli şahsın forumda bulunma sebebini halen çözebilmiş değilim.

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İlla fanatiklik yapacaklar ya.

Ben Firefox kullanıyorum. Sebepleri;
-AdBlock eklentisiyle resim ve flash içerikli her türlü reklam vs. engelleyebiliyorum.
-Video Download Helper ile hemen her videoyu indirebiliyorum.
-DownThemAll! ile dosya indirme işlemlerimi yapıyorum.
-Tipini seviyorum, kişiselleştirme seçenekleri güzel.

Chrome kullanmama sebebin Google nin her bilgiye sahip olmaya çalışması. Chrome kullanınca o tarayıcıdan hiçbir bilgi toplamadığını mı sanıyorsunuz?

Opera kullanmadım bu yüzden onun hakkında yorum yapamayacağım.

Konuyla ilgisi yok ama aklıma gelmişken bir şey daha söyleyeyim. @salak adam isimli şahsın forumda bulunma sebebini halen çözebilmiş değilim.
bak genç
ben chrome kullanıyorum çünkü bana çok portatif ve düzenli geliyor.abblock plus chromedada var hemde ne güzel engelliyo ayrıca eklentilerini seviyorum angry birds felan
bu forumda bulunma sebebim bilgisayarıma güzel donanımlar katmak.alacağım donanım tablet bilgisayar telefon gibi elektronik eşyalarda tavsiye almak,ve sorunlarımda yardım almak benim amacım,bazı başlıklara komiklik olsun diye saçma cümleler yazabilirim adetim,yaşam kuralımdır
ayrıca aklıma gelmişken önüne gelene trip atayım diye artistlenme genç

S i m y a c ı

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Son cümlen bayağı ilginç, günlük hayatta uygulayabiliyor musun?

Ekleme: Kimseye trip atma derdim yok, şimdiye kadarki bütün mesajlarımı inceleyebilirsin çok merak ediyorsan.

utkesmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tarayıcılarda sekme olayı ilk Firefox'ta çıktı, o zaman kullanmaya başlamıştım, hala daha devam ediyorum. Özellikle FireGestures eklentisi nedeniyle de bırakamıyorum.

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
kendimi güvende hissettiriyor :) tasarımı olsun hızı olsun.

Size Ford Fiesta ve BMW den birini seçin deseler siz kimi seçerdiniz? mozillada öyle benim için ;)

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eklenti özelliği gerçekten güzel ama biraz dha gelişip stabil olsa tadından yınmez.

fatih0xx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
guvenliği geç kardeş. kim bakıyorki guvenliğe. mesela manav huseyin abi guvenlikten anlar mı tıkladığı zaman gırıcek hemen siteye. chrome kadar hızlı bi tarayıcı görmedim ben. hepsinden de hızlı chrome.

veyselcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
guvenliği geç kardeş. kim bakıyorki guvenliğe. mesela manav huseyin abi guvenlikten anlar mı tıkladığı zaman gırıcek hemen siteye. chrome kadar hızlı bi tarayıcı görmedim ben. hepsinden de hızlı chrome.

chrome kullananların %90'ı böyle zaten. google bişiler yazıp çıkan resimlere bakıp, face'e girip okey tavla çiftlik oynamaktan başka amaçla kullanmayanlar genelde chrome kullanıyor. niye çünkü basit bi arayüze sahip, bi de adres çubuğundan direk arama yapıyor. internetin uzmanları ( dsl reklamındakiler gibi değil:)) genelde firefox'u tercih eder çoğunlukla.

ayrıca bence en hızlı tarayıcı chrome değil, ben chrome, opera, firefox, maxthon dördünü de kullanıyorum. Ama eğer acelem varsa firefoxu tercih ediyorum.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Srware Iron.Deneyin vazgeçemeyeceksiniz.Ciddiyim ha.:thumbup:

fatih0xx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
chrome kullananların %90'ı böyle zaten. google bişiler yazıp çıkan resimlere bakıp, face'e girip okey tavla çiftlik oynamaktan başka amaçla kullanmayanlar genelde chrome kullanıyor. niye çünkü basit bi arayüze sahip, bi de adres çubuğundan direk arama yapıyor. internetin uzmanları ( dsl reklamındakiler gibi değil:)) genelde firefox'u tercih eder çoğunlukla.

ayrıca bence en hızlı tarayıcı chrome değil, ben chrome, opera, firefox, maxthon dördünü de kullanıyorum. Ama eğer acelem varsa firefoxu tercih ediyorum.

İşte shiftdelete.net'in 06/05/2010tarihli haberi gelin bir bakalım ne demiş özetle: Chrome'un yeni yayınlanan beta sürümü yapılan testlerde tüm rakiplerini geride bıraktı. Google Chrome kullanıcılarını hız konusunda memnun etmeye devam ediyor.Google geçtiğimiz gün Chrome web tarayıcısının yeni beta sürümünü kullanıma sundu.Yeni sürümün en iddialı olduğu konu ise hız. Yapılan testler yeni Chrome betanın rakiplerinden daha hızlı olduğunu ortaya koydu.[h=2]
işte haberin linki

KAYNAK: http://shiftdelete.net/en-hizlisi-google-chrome-20392.html

EVET veyselcelik kardeş bakalım şimdi nasıl savunucaksın tarayıcını. senin bildiğin kadar hatta daha fazlasını biliyoruz.
[/h]

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Chrome, fazla resim içeren sayfalarda deliriyor. Akıcı kaydırmada çuvallıyor. Yeni sekme sayfasını da berbat etmişler.

Google, çeviri hizmetini diğer tarayıcıların kullanmaması için API'sini kapatmış. Çeviri eklentileri eskisi gibi düzgün çalışmıyor diğer tarayıcılarda. Bu kafayla gittikleri ve Microsoft'a benzemeye devam ettikleri sürece kullanmam. Açarım translate sayfasını kendim yapıştırırım. Başka da bir üstünlüğü yok benim için. Omnibar'ından Instant özelliğine kadar hepsini Firefox'la da yapabiliyorsunuz. Eski albenisi kalmadı Chrome'un. Her yeni sürümle de daha fazla bozuyorlar gibi geldi bana.

Firefox'a rakip olabilecek tek tarayıcı Opera bana kalırsa.

veyselcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşte shiftdelete.net'in 06/05/2010tarihli haberi gelin bir bakalım ne demiş özetle: Chrome'un yeni yayınlanan beta sürümü yapılan testlerde tüm rakiplerini geride bıraktı. Google Chrome kullanıcılarını hız konusunda memnun etmeye devam ediyor.Google geçtiğimiz gün Chrome web tarayıcısının yeni beta sürümünü kullanıma sundu.Yeni sürümün en iddialı olduğu konu ise hız. Yapılan testler yeni Chrome betanın rakiplerinden daha hızlı olduğunu ortaya koydu.
işte haberin linki

KAYNAK: http://shiftdelete.net/en-hizlisi-google-chrome-20392.html

EVET veyselcelik kardeş bakalım şimdi nasıl savunucaksın tarayıcını. senin bildiğin kadar hatta daha fazlasını biliyoruz.

Kardeşim o kadar altını çizdik ettik. bence dedik. yani bunlar benim fikrim. bana göre daha hızlı diyorum testlerde geçmiş demiyorum. bazı sayfaları birkaç milisaniye daha çabuk açıyor olması beni ilgilendirmiyor. firefoxun hızlı kullanımı, konforu, kişiselleştirmesi bana göre daha kullanışlı dedim. öyle de.
(kişiselleştirmeden kasıt, milyon tane oyunu ya da web sitesi kısayolunu eklenti diye koymak değil)

"şimdi nasıl savunucaksın tarayıcını." :D:D ya niye savunuyum alla alla altı üstü tarayıcı, neden her konuyu chrome firefox tartışmasına çeviriyorsunuz. sen onu kullan, ben bunu.

Son olarak, hepsi öle demedim, çoğu öle dedim, öyle de. Ayrıca, benim ne bildiğimi bilmeden benden daha fazlasını bildiğinizi bilcek kadar çok şey şey biliyosunuz, tebrik ederim..

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Chrome ve diğer tarayıcıları indirmek için. :P Şaka bi yana, her zaman Firefox.. ;)

famemonster16

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Chrome bilgilerini çalarken Firefox sana özgürlük veriyor. Sırf bunun için bile kullanmaya değer. Mozilla ekibini de çıkarttıkları yeni sürümleri de çok seviyorum gittikçe mükemmelleşiyorlar.

lenslens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevdiğim eklentileri olduğu için yıllardır Firefox kullanıyorum...