Mozilla Kullanıyoruz Niye mi?

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135

Evet arkadaşlar, Mozilla Frefox kullanan arkadaşlar niye tercih ettiklerini kısaca yazarlarsa diğer arkadaşlar da bilgilenmiş olur..........

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Chrome nin değerini daha iyi anlamak için...

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
En basitinden bir cevap verecek olursak gelişmiş eklenti desteği derim.Firefoxu bu eklentiler sayesinde istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz ancak eklenti kullancaksanız tabiki hız kaybınız olacaktır. Ben baya bir ekleni kullanıyorum bu nedenle hızım biraz düşük ancak ihtiyacımı karşılıyor bu nedenle dert etmiyorum ayrıca onca eklentiye ragmen hiç çökmedi Chrome ise daha flashı bile kaldıramıyor en ufak bir kasmada flash içeren tüm sayfalar çöküyor.

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
süper eklentileri olduğu için tercih ediyorum net te gezinmeyi kolaylaştırıyor........

darkeagle37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eklentiler içinde AdblockPlus bile kullanmak için bir sebeptir. Daha işe yarayan bir sürü eklenti var.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Eklenti desteği, özelleştirme, hız, kararlılık. Ne ararsan var, daha ne olsun :D Zaten 15 tanecik eklenti kullanıyorum, yavaşlama olmuyor :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
eklentiler + özelleştirme + hız + internette yapılan özgürce sörfün tadı = Mozilla FireFox :)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Chrome'da vBulletin WYSIWYG editörü adam akıllı çalışmıyor diye kullanmıyorum. O yüzden firefox.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor. Opera'ya alışmaya başlamıştım bi ara ama Chrome'u kullanmam çok zor :)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Chrome testlerini gördüğüm için her çıkan versiyonda Chrome'u denedim ama bence firefox ondan daha hızlı. Gezdiğim sayfalarda hiç hata görmememde eklenebilir bu desteğe. Gariptir ama yıllardır firefox ya iki ya üç kere çökmüştür. Onun sebebide girmeye çalıştığım abuk siteler. Sürekli çöken firefox söylemlerini o yüzden anlayamıyorum. Tam tersi 3-5 gün test kullanımımda Chrome defalarca çöktü (daha doğrusu dondu)

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kullanışlılık,süper eklentiler ..harika yerimleri ...en basitinden flashblock bile kullanmam için gerekli sebep..:)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Hakkaten insanlar neden firefox kullanıo merak ediyodum bu konu iyi oldu :D

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bende insanların neden firefox kullandını merak eden çook eskiden firefox kullanmış biri olarak arkadaşların verdiği bazı yanlışları düzeltmek boynumuzun borcudur :)

Eklentiler içinde AdblockPlus bile kullanmak için bir sebeptir. Daha işe yarayan bir sürü eklenti var.

Adblock Plus firefox un malı degil :) chrome içinde var
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=tr

eklentiler + özelleştirme + hız + internette yapılan özgürce sörfün tadı = Mozilla FireFox :)

Yanlış yazmış olmayasın bu saydın özellikler = Chrome oluyor burdan bakınca

Kullanışlılık,süper eklentiler ..harika yerimleri ...en basitinden flashblock bile kullanmam için gerekli sebep..:)

what flashblock mu :)
https://chrome.google.com/webstore/detail/gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl?hl=tr

s
anırım üstteki herkez artık saydıkları özellik için chrome cu :yes:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Gerçekten sağlam tarayıcı demek için. :) Krom diye Konqueror yutmamak için. :) Yarım dakika içinde açılır. Sayfaları idealinde açar ve 3 milyon eklentisi ile beni güldürür. İşte bu tarayıcıdır. :)

Ama Firefox bu işin ustası olduğu için Chrome'ye gerek kalmıyor dostum. Dediğin eklentiler Chrome'de olabilir. Ama Firefox bu konuda daha yetkin.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=tr

peki tema yapabiliyor musunuz?? :P Sizin tema dediğinize biz personas diyoruz :mrgreen: Ben firefox'un şekli şemalini istediğim gibi değiştirebiliyorum ve sen değiştirebiliyor musun
oleyo2gif.png

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Mozılla 3.6 Iyıdı 4 Surumunde Nedense Hantallastı...

Ama Iyı Yol Katettıler BunlaR ZamanLa Duzelecektır Tema ve Bır cok Eklentısı Mevcut Yanı Genel anlamda Iyıler

Chrome ve Opera Kadar Suan Iyı Deıller Ama

3.6 Kullancam Yıne Sanırım Vazgecemıyorum Olmazsa OLmaz Gıbı Fırefox

HakanArt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Firefox 3 gb ram olmasına rağmen acayip bir şekilde kasıyor, bu yüzden tercih etmiyorum.

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tabi ki eklentileri için ve diğerlerinden daha estetik bence..

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
peki tema yapabiliyor musunuz?? :P Sizin tema dediğinize biz personas diyoruz :mrgreen: Ben firefox'un şekli şemalini istediğim gibi değiştirebiliyorum ve sen değiştirebiliyor musun
oleyo2gif.png

:) bana firefox ve tema dan şekilden şemalden bahsetmeyin v4 de opera yı 1e1 kopyalayan tarayıcıdan bahsediyorsun

chrome da gene chrome içinden çalışan uygulama ile chrome temaları yapabilirsiniz :) chrome tema desteğinden sonra firefox temayı biraz daha geliştirdi artık reset atmadan kurulabiliyor :D pekiya eklentiler hala yapım aşamasında görücez :)

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çünkü Internet explorer değil

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
:) bana firefox ve tema dan şekilden şemalden bahsetmeyin v4 de opera yı 1e1 kopyalayan tarayıcıdan bahsediyorsun

chrome da gene chrome içinden çalışan uygulama ile chrome temaları yapabilirsiniz :) chrome tema desteğinden sonra firefox temayı biraz daha geliştirdi artık reset atmadan kurulabiliyor :D pekiya eklentiler hala yapım aşamasında görücez :)

Hey! Firefox'a bir tema atınca Opera görüntüsünden uzaklaşan ve apayrı bir görüntüde bir tarayıcı elde edebilirsin. Fakat Chrome'e istediğin kadar tema at sonuçta Firefox'un personası gibi. Hali ile maske giyince rest istemiyor. Dostum, benim dediğim maskelemek değil. Ayrı bir görüntü vermek!
Mesela şu:
https://addons.mozilla.org/tr/firefox/addon/nasa-night-launch/
Onu sevmedin şu:
https://addons.mozilla.org/tr/firefox/addon/smallringfx-darkmagenta-213952/
Ve daha bir ton var. :)

Reaksiyon puanı
2,148
Kimse firefoxun özelleştirilebilirliğine ve chromeun hızına laf etmesin hepsinin üstünlüğü farklı, chrome o konuda da iyi olunca daha iyi deriz saklamayız heralde :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

FireFox'un daha pre-alpha sürümleri bile piyasaya çıkmadan evvel tilkinin nasıl bir şekil alacağını resimlerle paylaşılmıştı :) Eğer mozilla daha önce 3.7'i iptal etmeseydi bu gün FireFox'un temasına laf edemeyecektiniz. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
google tema desteğinide getir artık şunların söyleyecek lafı kalmasın gerci yine bisey bulurlar :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
FireFox'un daha pre-alpha sürümleri bile piyasaya çıkmadan evvel tilkinin nasıl bir şekil alacağını resimlerle paylaşılmıştı :) Eğer mozilla daha önce 3.7'i iptal etmeseydi bu gün FireFox'un temasına laf edemeyecektiniz. :)
Ne fark var yav? Göster - Araç çubukları - Düzenleye girin ve oradan iki dakikada düzeltin.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Çünkü bırakamıyorum lanet olasıyı :D sigaradan beter :D