Mozilla Firefox 13.0 Final

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Ben nightly kullanıyorum artık final sürümleri pek sarmıyo zaten :) Nightlye sürekli güncelleme geliyor,bazen günde 2 kere. Bir sorun oldumu daha çabuk çözülüyor çünkü. Bir ara FF yi bırakıcaktım takılmalardan dolayı ama 2. sayfanın başında da verdiğim speedfox eklentisi olayı çözdü :D

Gerçi eklentileri devre dışı bıraktın mı?? yarıya düşüyor ama beni tatmin etmedi :P şu eklenti kuralım bakalım :)

Düzenleme: SpeedFox biraz iyi geldi :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
İşlemci ver RAM kullanımı ilk kullnımda düşmüş görünebilir. Gerçek oran kullandıkça belirginleşir.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bilmem belkide memory fox eklentisindendir kullanım tam artıcakken tekrar düşüyor.

Eklentisiz bahsediyorum.

Bazen tek tab açıkken 8-10 tab açık halden daha fazla sistem kaynağı kullanabiliyor. Tarayıcıyı kapatıp açmak geçici çözüm oluyor.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Dün kurdum. Performans ve ram tüketimi yönünden önceki sürümlerden epey iyi.

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mrb arkadaşlar bende uzuuunn bir zaman önce firefox u bırakıp chrome a geçmiştim ancak son zamanlarda chrome sapıtmaya başladı.. aşırı ram tüketimi ve donma sorunları yaşıyordum ve hazır çıkmışken firefox 13 ü bir deneyeyim dedim.. o da ne bir baktım ki firefox'un eski takılan donan çöken halinden eser kalmamışşş.. tekrar tilki kullanmaya başladım ama benim şöyle bir sorum olacak, chrome de bookolio adında bir eklenti var yer imlerini yeni sekmede ekranda listelenmiş bir şekilde gösteren acaba firefox da da buna benzer bir eklenti var mıdır_??? =))

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Benim cpu tüketimi personasdan kaynaklanıyormuş :) Haraketli personastı ben de hareketsiz personas yaptım düzeldi :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yeni amacım 13ü çökertmek :D

Çökertmeden çıktım da Halilim :D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
ayın 5 inde otomatik güncelleme ile gelsinde yüklerim , teşekkürler

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
arkadaşlar, bu sürümü yükledikten sonra mouse'un orta tuşunun yukarı aşağı kaydrma hızında sinir bozucu bir düşüş oluştu. tuşu hızlı çevirdiğimde bir sorun yok ama tek tık çevirmelerimde sayfa kağnı gibi kayıyor. bunun bir çözümü yok mu? eğer yoksa eski sürüme tekrar nasıl dönebilirim?

edit : chrome ile karşılaştırdığımda hızlı çevirmelerin de çok yavaş olduğunu gördüm. lütfen yardım edin.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar, bu sürümü yükledikten sonra mouse'un orta tuşunun yukarı aşağı kaydrma hızında sinir bozucu bir düşüş oluştu. tuşu hızlı çevirdiğimde bir sorun yok ama tek tık çevirmelerimde sayfa kağnı gibi kayıyor. bunun bir çözümü yok mu? eğer yoksa eski sürüme tekrar nasıl dönebilirim?

Akıcı kaydırmayı kapatırmısın.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]
Seçenekler-gelişmiş-genel orada tarama kısmında akıcı kaydırmayı kullan var. yanındaki tiki kaldır. Eğer olmazsa bu sefer aynı yerden donanım hızlandırmayı kapatmanı istiyorum.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Firefox sessiz güncelleme yapacaktı hanii??. Bende hala 12

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
çünkü hala 13. sürüm resmi olarak sunulmadı.

bkz
Evet öyleymiş 2 gün olmuş hala sayfa güncellenmemiş.. Bende setupını indirip yükselttim yalnız kurarken bi sorunla karşılaştım..

Antispyware programım ayaklandı banner.dll diye bi trojen var buda demek oluyorki Mozilla bizim sistemden bilgiler toplayacak bu trojen bizim sistemlerimizden Mozilla ya bilgi akışı sağlayacak ama ben yinede izin verdim bu firmayı seviyorum abii.. Mozilla güvenilir firmadır..

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Antispyware programım ayaklandı banner.dll diye bi trojen var buda demek oluyorki Mozilla bizim sistemden bilgiler toplayacak bu trojen bizim sistemlerimizden Mozilla ya bilgi akışı sağlayacak

Mozilladan böyle birşey çıkacağına ihtimal vermiyorum. Vermek istemiyorum. False positive dir o.

Şu internet aleminde mozillada yaparsa eğer bunu daha da güvenecek kimse kalmamış demektir :) Bu sebepten inanmak istemiyorum. :)

yuuksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
firefox 13 sık sık takılıyor, yeniden başlatmak gerekiyor. (sıkıntı tabları kapattıktan sonra hafıza tüketimini azaltırken ff öööle kalıyo) geçmek isteyenlere tavsiye etmem. ff12 yi kullanın bundan daha stabil.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
13 gayet stabil sizde sorun olmuş olabilir .

yuuksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eklenti mevzuunda uzmanım, sadelik aramam, tavsiyem bu yöndeki kullanıcılara

site hoşuma gitti biraz da burda takılayım

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Firefox 13'ün başlangıç sayfasındaki hızlı erişim pencerelerindeki site görüntüleri çok bozuk görünüyor.Bu pencerelerin boyutunu ayarlayamıyor muyuz ?

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Firefox 13'ün başlangıç sayfasındaki hızlı erişim pencerelerindeki site görüntüleri çok bozuk görünüyor.Bu pencerelerin boyutunu ayarlayamıyor muyuz ?

ayarlanamıyor, sayısı da değiştirilemiyor, yakın zamanda gelmesi dileğiyle.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
13 sürümünden çok beklentim olmasına rağmen bırakın beklentileri rezalet olmuş.
Smooth scroll özelliği sanki çok önemli ve gerekliymiş gibi dayatmışlar, insan sayfayı kaydırırken geriliyor.
Kapatmasına kapatıyoruz da bu geliştiriciler bir özelliği varsayılan yapmadan önce hiç kullanmıyor mu?
Bakalım nasıl olmuş diye 5 dakika kullansan anlarsın ne saçma birşey olduğunu.
Yeni sekme açılırken bile kasılır gibi açılıyor, bilmiyorum ama büyük ihtimal animasyonların süresi biraz uzun olduğundan olabilir.
Hardware accerelation özelliğini bir türlü rayına oturtamadılar. Bu özellik hızlandırmıyor aksine yavaşlatıyor.
Bu saatten sonra Firefox iflah olmaz.

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet öyleymiş 2 gün olmuş hala sayfa güncellenmemiş.. Bende setupını indirip yükselttim yalnız kurarken bi sorunla karşılaştım..

Antispyware programım ayaklandı banner.dll diye bi trojen var buda demek oluyorki Mozilla bizim sistemden bilgiler toplayacak bu trojen bizim sistemlerimizden Mozilla ya bilgi akışı sağlayacak ama ben yinede izin verdim bu firmayı seviyorum abii.. Mozilla güvenilir firmadır..
banner.dll adlı dosa başka bir şekilde bulaşmış olabilir. Mozilla'nın böyle bir şey yapmasına ihtiyaç yok. Zaten programın kendisinin içinde istatistiki bilgi gönderme özelliği var. Yalnış bilmiyorsam, final sürümlerinde varsayılan olarak kapalı, ancak diğer sürümlerde açık olarak geliyor. Kısaca öyle trojan filtresine takılacak bir şey yapmazlar.